TEODOROVICI: "Administraţia din România este îmbătrânită, în sensul nu biologic neapărat, dar ca şi gândire"

V.D.
Politică / 17 martie 2018

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Administraţia din România este îmbătrânită, nu biologic neapărat, dar ca şi gândire şi dorinţă de schimbare, iar soluţia este la cei care vin din spate, în special la tineri, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la conferinţa 'Incluziunea financiară - de la vorbe la fapte'.

"Uitaţi-vă, din păcate, administraţia din România este îmbătrânită, în sensul nu biologic neapărat, dar ca şi gândire, ca şi dorinţă de schimbare, ca şi curaj de a schimba lucrurile. Şi atunci soluţia este la cei care încearcă să schimbe, dar şi cu suportul celor care vin din spate pentru ca lucrurile să se întâmple. Altfel, nu se vor schimba lucrurile aşa cum vreţi cu toţii şi vrem cu toţii, dar în special tinerii, pentru ca să rămână aici în România fără să fie tentaţi în a schimba locul de trai şi locul de muncă", a spus Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor Publice a povestit că în urmă cu câteva zile un tânăr i-a vorbit despre legătura dintre cultura financiară şi o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor, pentru că atunci când cetăţenii înţeleg mai bine nevoia statului de avea finanţare şi are încrede în stat se poate ajunge la o conformare voluntară. După ce i-a propus acelui tânăr să fie parte din echipa sa la cabinetul de ministru, pentru a se ocupa de comunicare, acela i-a spus că "se mai gândeşte" şi că "analizează".

"Să stai pe margine e uşor. Să arăţi cu degetul la fel de uşor. Dar dacă vrei să schimbi şi spui că ştii şi poţi să o faci, treci în partea cealaltă a mesei şi apucă-te de lucru. Aşa că sfatul acesta este încă o dată: dacă simţiţi că puteţi, dacă sunteţi cu adevărat români, nu aveţi voie să vă lăsaţi pradă unei stări latente şi de neimplicare în viaţa activă, în politică, în zona financiar- bancară, în absolut tot ce duce la schimbarea societăţii noastre în bine", a afirmat Teodorovici.

Banca Naţională a României organizează, vineri, conferinţa cu tema 'Incluziunea financiară - de la vorbe la fapte', eveniment care face parte din cadrul proiectului internaţional 'Global Money Week'.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Da draga Orlando. Ai dreptate. Adminstratia din Romania (inclusiv BNR, ASF + autoritatile sinecuri) sunt imbatranite si mai grav imbecile. Tinerii cu studii universitare, dar fara relatii nu au nicio sansa sa ajunga "la stat". Nu e loc de partidisti, de securisti, de amante, neveste, sotii,copii etc. Sunt condamanti sa mearga in privat unde sunt alti imbecili cu impresii de corporatisti, cu HR tot felul de fatuci cu "facultati" pe la Spiru Haret care stiu ele daca esti bun pe post..etc. sau sa plece barmani prin strainatate. Cam asta e si cu administratia asta imbatranita. Orlandooo...administratia e pesedita si din ce in ce mai analfabeta. Apropos, asa de curiozitate, stiti unde lucreaza baietelul lui vicepremierul-Ecotera Haisam? El si altii ca el sunt "juninimea" din adminstratie. Sau mademoisele VP Arcan-Apostol? Orlando...o iei pe urmele lui Leo Profu' Universitar: la Tv sustii tinerii iar in realitate te stergi in adancul fundului cu ei. Rusinos si scarbos.

    1. Daca nu va prindeti cine e Leo un mic hint: Leo "Universitarul" Sasait cu Barbison din orasul lui Tepes. Si lui ii place sa traga nevinovati in teapa

    trebuie remaniat cit mai urgent

    Dpdv gramatical Omu e pe "lângă"! Ce pretenții să ai!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb