ŢEPEŞIADA EXPLODEAZĂ BVB: Cine schimbă pe cine?

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 noiembrie 2011

BVB: Cine schimbă pe cine?

Valentin Ionescu şi-a epuizat mandatul de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în urma deciziei de ieri a Consiliului Bursei, întrunit, în mod neobişnuit, pentru a doua oară într-o săptămână, la numai trei zile după şedinţa de luni, în care, conform Comunicatului de atunci, fuseseră analizate "rezultatele financiare şi operaţionale la zece luni" şi unele aspecte ale activităţii executivului.

Decizia eliberării lui Valentin Ionescu din funcţie ilustrează că analizele de luni nu au adus satisfacţie Consiliului, punând capăt perioadei de prelungire a mandatului său, reînnoit pe 27 septembrie.

Consiliul BVB a continuat să-i reproşeze lui Valentin Ionescu partea de vinovăţie pe care i-o atribuie în eşecul ofertei publice "Petrom" din iulie (deşi, o vină, cel puţin egală, o poartă - cu o singură excepţie - membrii Consiliului, dar, mai ales, preşedintele BVB, care s-a eclipsat condamnabil, în perioada derulării ofertei).

Comunicatul BVB de ieri consemnează opinia Consiliului că directorul general a îndeplinit doar o proporţie de 10% din "ţinta principală contractuală", ceea ce, desigur subînţelege slabele performanţe financiare ale BVB, dar şi nivelul scăzut al restructurării instituţiei.

În şedinţa de ieri a atârnat faptul că Valentin Ionescu nu a redimensionat echipa BVB, pe locurile eliberate angajând alţi lucrători şi că lucrătorii concediaţi au avut motive credibile să se plângă în justiţie.

Conducerea Bursei anunţase anul trecut, la finele lunii iulie, că are în vedere o reducere a costurilor operaţionale cu 10-20%, la nivelul grupului şi că diminuările se vor face prin externalizarea unora dintre operaţiuni, renegocierea contractelor, creşterea eficienţei utilizării personalului şi eliminarea suprapunerilor de personal.

Dar, în virtutea deciziilor din Justiţie, BVB nu numai că a fost nevoită să-i reangajeze pe salariaţii disponibilizaţi, ci şi să îi despăgubească cu valoarea salariilor majorate, indexate şi reactualizate, precum şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii şi până la efectiva reintegrare, în plus plătind avocaţii şi achitând cheltuielile de judecată.

Întregul conflict a adus prejudicii de imagine prin scandalul care l-a însoţit (subiecte: mocheta, purtătoarea de cuvânt, mobilarea biroului, turneul de tenis, etc.) şi prin faptul că BVB a devenit subiect al unei inves-tigaţii dispuse de CNCD (Consiliului Naţional pentru Combaterea Dis-criminării), care, în treacăt fie spus, amendase BVB şi în anul 2010.

Reproşul cel mai grav, însă, pare să fie conţinut în cele mai puţin sugestive cuvinte ale Comunicatului BVB de ieri: "Nu a alocat timp pentru coordonarea resurselor BVB în vederea atingerii ţintelor planificate cărora le-a acordat o importanţă redusă".

Ele sugerează că unii membri ai Consiliului suspectează lipsa de ataşament a directorului general faţă de BVB, dând expresie unei bănuieli şoptite prin piaţa de capital că, de când vicepreşedintele societăţii "Franklin Templeton - România" Grzegorz Konieczny şi-ar fi făcut ciudata apariţie în conducerea Bursei, s-ar fi conturat şi o abia zărită intenţie ca Fondul Proprietatea să fie mutat la Bursa de la Varşovia.

Interesant este, că Grzegorz Konieczny, de fapt, nu este un nou venit în România, ci face afaceri aici încă de prin 1996-97 şi că, în mod insistent, de numele său se leagă cel al lui Matei Păun, repatriat cam în aceeaşi perioadă, într-o triadă care-l presupune şi pe Daniel Ţepeş.

Dar, desigur, cuvintele folosite, fiind într-atât de inexpresive, pot însemna şi că, "nu şi-a văzut de treabă", pur şi simplu.

Printre discuţiile de ieri şi de acum patru zile, dintre membrii Consiliului, şi-a făcut loc opinia că activitatea lui Valentin Ionescu ar fi ilustrat lipsa interesului pentru binele Bursei, pe care l-ar fi înlocuit cu interesul personal de consolidare a poziţiei, prin alte mijloace decât cele ale performanţei BVB.

Mandatul lui Valentin Ionescu a fost curmat, ieri, cu patru luni înainte de scadenţa care îi fusese acordată anterior.

Bruscheţea hotărârii vine pe fondul unei solicitări de revocare a Consiliului Bursei, formulate cu o săptămână în urmă, de şapte acţionari ai Bursei de Valori Bucureşti - Fondul de Pensii administrat de ING, Fondul de investiţii ING International Romanian Equity, SSIF Intercapital Invest, Ifond Financial, Unicredit CAIB, BCR şi Erste Bank, care deţin împreună 9,41% din operatorul de piaţă - sub motivul că doresc să fie reprezentanţi în conducere, pentru o proporţională ilustrare a structurii acţionariatului BVB.

Se pare că solicitarea a fost interpretată de majoritatea membrilor Consiliului drept o ameninţare din partea lui... Valentin Ionescu, despre care au presupus că a coagulat acest grup de acţionari, la momentul la care şi-a văzut poziţia clătinându-se (aceasta ar fi, în istoria BVB, a doua oară când cineva ar urmări să-l răstoarne pe Stere Farmache, căci, cu paisprezece ani în urmă, directorul adjunct al BVB de atunci, Mircea Ilie, a fost îndepărtat din staff-ul Bursei, sub suspiciunea că a organizat o "rebeliune", cu scopul să-i ia locul directorului general).

Suspiciunile de acum se spune că şi-ar fi primit confirmarea printr-o aşa-zisă schimbare de atitudine a lui Valentin Ionescu, în raporturile cu preşedintele BVB Stere Farmache, pe care, ieri, l-a indicat drept obstacol în calea restructurării BVB.

Valentin Ionescu a devenit director general al BVB în august 2010 (cu intrare în exerciţiu, în 27 septembrie), după un întreg scandal, în care Daniel Ţepeş, considerat lider al majorităţii în Consiliul Bursei, şi-a dat demisia ca să forţeze mâna Consiliului să-l numească pe acela (este ocazia în care Ţepeş a minţit că nu şi-ar fi dat demisia, ci că doar a intenţionat-o şi s-ar fi răzgândit, iar ziarul BURSA l-a dezminţit, publicându-i demisia în facsimil).

Între timp, Daniel Ţepeş a demisionat a doua oară, pe locul său făcându-şi apariţia Grzegorz Konieczny, despre care CNVM a stabilit recent că se află în incompatibilitate şi că trebuie să aleagă între funcţia din administrarea Fondului Proprietatea şi cea de la Consiliu (cum BURSA anunţase cu două luni în urmă).

Decizia de ieri este, oarecum o surpriză, ilustrând o realiniere a membrilor Consiliului, "sub flamura" minorităţii de mai înainte - Siminel şi Botta.

Actualul Consiliu al Bursei a fost ales la februarie 2010 şi este alcătuit din nouă membri: Stere Farmache, Ciprian Zah, Mircea Botta, Siminel - Cristian Andrei, Octavian Molnar, Grzegorz Konieczny, Lucian Isac, Ionel Uleia şi Cosmin Gheorghiu.

Se pare că singurii care l-au mai susţinut, ieri, pe Valentin Ionescu, au fost Grzegorz Konieczny şi Ciprian Zah (fidelul lui Ţepeş).

Dar, fiind în incompatibilitate, votul lui Konieczny nu a mai avut greutate.

Ţepeşiada începută cu un an în urmă, abia acum a explodat.

Cine schimbă pe cine?

Ieri, Consiliul l-a schimbat pe Ionescu.

Dar urmează Adunarea generală cu subiectul revocării Consiliului...

Este posibil ca, peste o lună, în funcţie de rezultatul AGA, Ionescu să revină.

Farmache: Consiliul bursei nu a ajuns întâmplător la decizia demiterii lui Ionescu

Consiliul bursei nu a ajuns întâmplător la decizia demiterii lui Valentin Ionescu din funcţia de director general. "După primul an de mandat am văzut că nu şi-a îndeplinit obiectivele şi am decis prelungirea mandatului cu până la şase luni, dar ne-am dat seama că şi în condiţiile prelungirii mandatului, nu îşi va îndeplini obiectivele", a declarat Stere Farmache, preledintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de EconomicTimes.ro.

Opinia Cititorului ( 39 )

  1. Paradoxul e ca angajatii l-au schimbat de fapt pe Valentin Ionescu. Pentru ca a indraznit sa-i puna la munca pe unii dintre ei.

    1. Consiliul BVB a decis demiterea sau mai curând sacrificarea directorului general Valentin Ionescu, pe motiv că acesta nu s-ar fi implicat suficient şi nu ar fi îndeplinit anumite criterii de performanţă, iar "riscurile operaţionale au crescut nejustificat".

      Grzegorz Konieczny a pierdut azi, in instanta, procesul cu cnvm pe tema incompatibilitatii, Ceruse anularea Dispunerii 17 :-)

      Rezulatele BVB par să infirme motivele demiterii. Cifra de afaceri a BVB a crescut cu 53,6% în primele 9 luni din 2011 la 16,90 mil. lei (față de 9 luni 2010). BVB a înregistrat o creștere de 222,2% a profitului operațional până la 6,77 mil. lei. Pe baza rezultatului operațional, cât și din a profitului financiar, profitul net a urcat cu 156,2%, până la 15,81 mil. lei, , potrivit raportului BVB.

       

      În fapt, demiterea directorului general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) survine după ce mai mulți acționari, care au puterea de a cere convocarea adunării generale a acționarilor, și-au exprimat dorința de a schimba întregul consiliu de administrație al societății, inclusiv pe preşedintele BVB, Stere Farmache. Cererea a fost făcută pe fondul disensiunilor dintre diferitele grupuri de acționari interesate de preluarea conducerii. 

       

       

      Membrii actuali ai Consiliului Bursei nu mai sunt suficient de susținuți de voturile acționarilor, pentru că mulţi dintre acţionarii care au votat pe actualii administratori şi-au vândut mare parte din acţiuni. Astfel că demiterea lui Valentin Ionescu pare mai degrabă un sacrificiu, iar Ionescu - un țap ispășitor pentru ne]ndeplinirea promisiunilor de către întregul consiliu. 

       

       

      Potrivit unor informații neconfirmate oficial, petenții ar fi Erste Bank, UniCredit Țiriac Bank, un fond de investiţii al ING şi casa de brokeraj Intercapital. Băncile ar fi cele mai interesate să preia frâiele conducerii BVB. 

       

      Mai mult, cererea de convocare a AGA a venit după ce Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM), autoritatea pieței, l-a forțat să demisioneze pe Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea și reprezentantul Franklin Templeton, invocând incompatibilitatea dintre funcții. Franklin Templeton și câteva fonduri de investiții (inclusiv SIF Moldova) este unul dintre acționarii importanți ai BVB. 

       

       

      Comunicatul BVB conține un rechizitoriu care surprinde prin duritate, în condițiile în care nemulţumirile nu îl vizau doar pe Valentin Ionescu. Directorului bursei i se reproşează inclusiv nereuşita ofertei publice de vânzare a Petrom, cu toate că metoda și prețul de vânzare au fost stabilite de Guvern împreună cu intermediar. Vina Lui Ionescu în cazul Petrom ar fi doar aceea că ar fi cedat presiunilor guvernamentale şi ar fi acceptat o procedură de vânzare neconvenabilă pentru investitori, potrivit unor surse din piaţă. 

      Mai mult, comunicatul BVB spune cu un ton nepotrivit pentru o companie de statura bursei că Valentin Ionescu ar fi fost sancționat în cursul lunii august „ cu “avertisment” și că ar fi fost mustrat și în septembrie când i s-a prelungit contractul cu șase luni. 

      Iată un fragment (needitat) din comunicatul - rechizitoriu: 

      „Nu a îndeplinit şi nu sunt motive care să încredinţeze Consiliul Bursei că va îndeplini angajamentele de performanţă asumate la preluarea postului, ţinta principală contractuală fiind îndeplinită în proporţie de 10%; 

      Nu a alocat timp pentru coordonarea resurselor BVB în vederea atingerii ţintelor planificate, cărora le-a acordat o importanţă redusă, iar ca urmare a implicării insuficiente, riscurile operaţionale au crescut nejustificat (oferta publică Petrom, nesupravegherea intermediarilor implicaţi în operaţiunile cu unele dintre produsele structurate)“. 

       

    Make, acum un an se scria exceptional despre culisele bvb.

    sa consideram acum ca dl ionescu chiar ar avea creer e prea mult. absolut toti cei din piata are au vorbit fie si macar o singura data cu acel slugoi stiu cat de lingau si limitat era personajul 

    Act1.Farmache + Tepes=Love. Farmache &Tepes complotat.Herghelie Tepesista nechezat fericita..Tepes+Ionescu =Big Love=Big Bisnitz.Fuzionat tot.Sforait amenintator presa.Tepes mintit demisionat.Farmache angajat Ionescu.Farmache stresat.Simtit atacat.Herghelie aratat crupa populatie.Batut copte..Ionescu+Tepes complotat.Fuzionat BVB-SIBEX..Debarcat Ancuta.Debarcat Farmache.Numit Ionescu sef herghelie.Herghelie nechezat in capastru.Ionescu elaborat strategie.Tepes jubilat.Batut crupa herghelie.Tepes vindut pachet BVB.Demisionat.Gheorghiu tradat stapin.Mutat atelaj .Farmache.aflat complot.Varsat atelaj Cosmin.Ionescu ratat tot.Herghelie amutit.Farmache luat control.Sapat radacina IonescuHerghelie socat.Ionescu complotat revocat CA.CA revocat Ionescu.Herghelie vindut actiuni.Herghelie stresat pierdut saivan.

    Agitatie mare.Pahar mic.Varsat contiunut.Revenim 

    Dragii moshului brokeri si case de brokeraj independente,

    Daca nu bagati votul cumulativ ca metoda de alegere a CA-ului inca din convocator, va mananca "institutionalii" (era sa scriu bancarii, dar mai sunt si altii pe langa ei) cu fulgi cu tot. Sincer, ar fi pacat sa ramaneti spectatori. E nevoie de voi in interior (CA), chiar si in minoritate, pt a echilibra balanta. 

    La BVB a venit primavara! Am scapat cu adevarat de unul care dorea raul Bursei.

    1. Ionescu trebuie sa dea daune la BVB. casa de avocastura ce face? Ce a prevazut in super contractului lui? Daune cereri CA! Daune pentru imagine si ca si-a batut joc de salariati.

    Sa-l votezi pe Ionescu dupa o luna trebuie sa nu iubesti Bursa. Acest individ a facut imagine proasta BVB, iar cu moralitatea sta prost de tot. Toti stim acest lucru. Gandul lui era numai la machidoanca. Treaba pauza.

    Dorim sa ne exprimam tristetea fata de plecarea domnului Valentin Ionescu din echipa BVB, echipa pe care a reusit sa o motiveze si sa ii ofere o perspectiva asupra a ceea ce inseamna pro-activitate. Pe tot parcursul colaborarii sale cu BVB, in ciuda momentelor grele, a reusit sa mentina un echilibru in interiorul companiei si sa se dedice 100% proiectelor de dezvoltare asumate”, se arata in mailul remis de angajatii Bursei. Ca de obicei W Street prin Diana minte de rupe pamantul. Noi aseara ne-am distrat si am fost fericiti de plecarea lui. Toti dorim sa avem un serviciu, sa muncim, sa avem unde sa muncim, nu sa ne uitam la deparavarea lui. Nu mai mintiti cei de la W Street. Nimeni, desicu cu exceptia ei, nu-l doreste.

    1. Narcisa sau manelista au scris la W Street??? Noi nu il vrem, nu intelegeti...

      Este fara cuvinte 

      cine o cunoaste pe Diana, stie ca este o profesionista desavarsita ... cu siguranta scrisoarea exista, chiar daca este semnata de o mica parte din angajatii bursei, care il apreciaza pe Valentin ... asa cum o parte din brokeri au solicitat protectia anonimatului pentru a isi exprima parerile, si angajatii au acest drept. Si daca ne gandim bine, nu e logic?! Nu e normal sa le fie teama ca vor zbura daca isi manifesta public sustinerea fata de Ionescu? Sa nu uitam totusi ca nu toti angajatii BVB comenteaza pe acest ziar...

      Ok! dar cum ti se pare faptul ca decide pur si simplu sa ignore partea de angajati care nu il sustine pe ionescu? chiar crezi ca nu avea informatia sau este deliberata omiterea ei???

    Trebuia gasit un vinovat, numai ca V.I. n-a lucrat singur si de capul lui...

    1. Pai, tocmai asta este. Escu nu a lucrat. Si nu a lucrat deloc. Capul lui era dupa fufa.

      fufa esti tu

    Daca unei foste salariate i se cer despagubiri ca a SEMNALAT modul abuziv prin care a fost concediata , ce despagibiri ar trebui sa plateasca dl.Ionescu pentru gafele si imaginea proasta facuta Bursei de valori Bucuresti in doar un an de mandat?

    Aline, in noua ta functi, te rog cere-le celor de la Wall Street sa-ti dea acel _ email de la salariati". Noi nu avem voie sa scriem, nici nu am scris si nici nu punem la indoiala Hot.CA-ului. Si apoi sanctioneaza pe cine trebuie. Cei de la W Street nu au voie sa scrie despre anonimii, deci au nume. Care sunt acele nume si cine a scris???? Pentru ca tu stii ca noi suntem incantati de aceasta hotarare si multumiti.

    1. Este clar: vine Farmache inapoi, prea s-au grabit lucrurile! VI oricum era zera!

      Rezulatele BVB par să infirme motivele demiterii. Cifra de afaceri a BVB a crescut cu 53,6% în primele 9 luni din 2011 la 16,90 mil. lei (față de 9 luni 2010). BVB a înregistrat o creștere de 222,2% a profitului operațional până la 6,77 mil. lei. Pe baza rezultatului operațional, cât și din a profitului financiar, profitul net a urcat cu 156,2%, până la 15,81 mil. lei, , potrivit raportului BVB.

       

      În fapt, demiterea directorului general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) survine după ce mai mulți acționari, care au puterea de a cere convocarea adunării generale a acționarilor, și-au exprimat dorința de a schimba întregul consiliu de administrație al societății, inclusiv pe preşedintele BVB, Stere Farmache. Cererea a fost făcută pe fondul disensiunilor dintre diferitele grupuri de acționari interesate de preluarea conducerii. 

       

       

      Membrii actuali ai Consiliului Bursei nu mai sunt suficient de susținuți de voturile acționarilor, pentru că mulţi dintre acţionarii care au votat pe actualii administratori şi-au vândut mare parte din acţiuni. Astfel că demiterea lui Valentin Ionescu pare mai degrabă un sacrificiu, iar Ionescu - un țap ispășitor pentru ne]ndeplinirea promisiunilor de către întregul consiliu. 

       

       

      Potrivit unor informații neconfirmate oficial, petenții ar fi Erste Bank, UniCredit Țiriac Bank, un fond de investiţii al ING şi casa de brokeraj Intercapital. Băncile ar fi cele mai interesate să preia frâiele conducerii BVB. 

       

      Mai mult, cererea de convocare a AGA a venit după ce Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM), autoritatea pieței, l-a forțat să demisioneze pe Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea și reprezentantul Franklin Templeton, invocând incompatibilitatea dintre funcții. Franklin Templeton și câteva fonduri de investiții (inclusiv SIF Moldova) este unul dintre acționarii importanți ai BVB. 

       

       

      Comunicatul BVB conține un rechizitoriu care surprinde prin duritate, în condițiile în care nemulţumirile nu îl vizau doar pe Valentin Ionescu. Directorului bursei i se reproşează inclusiv nereuşita ofertei publice de vânzare a Petrom, cu toate că metoda și prețul de vânzare au fost stabilite de Guvern împreună cu intermediar. Vina Lui Ionescu în cazul Petrom ar fi doar aceea că ar fi cedat presiunilor guvernamentale şi ar fi acceptat o procedură de vânzare neconvenabilă pentru investitori, potrivit unor surse din piaţă. 

      Mai mult, comunicatul BVB spune cu un ton nepotrivit pentru o companie de statura bursei că Valentin Ionescu ar fi fost sancționat în cursul lunii august „ cu “avertisment” și că ar fi fost mustrat și în septembrie când i s-a prelungit contractul cu șase luni. 

      Iată un fragment (needitat) din comunicatul - rechizitoriu: 

      „Nu a îndeplinit şi nu sunt motive care să încredinţeze Consiliul Bursei că va îndeplini angajamentele de performanţă asumate la preluarea postului, ţinta principală contractuală fiind îndeplinită în proporţie de 10%; 

      Nu a alocat timp pentru coordonarea resurselor BVB în vederea atingerii ţintelor planificate, cărora le-a acordat o importanţă redusă, iar ca urmare a implicării insuficiente, riscurile operaţionale au crescut nejustificat (oferta publică Petrom, nesupravegherea intermediarilor implicaţi în operaţiunile cu unele dintre produsele structurate)“. 

       

    BVB are profit din exploatare (ca ala e singurul care conteaza) mai mare decat pe vremea lui Farmache, cand la un moment dat avea pierdere operationala. Deci unde e neindeplinirea criteriilor de performanta? Apoi, ma intreb cand o sa inceapa managerii si membrii CA ai bursei sa gandeasca constructiv, sa creasca pe bune valoarea bursei prin dezvoltare interna si achizitii? Fiindca in ultimii ani au tot devalizat profitul BVB, iar acum nu se gandesc decat la vanzare, toti viseaza sa vina cine stie ce bursa straina care sa le dea lor o gramada de bani, urmand ca ei sa se retraga in glorie cu amintirile de pe vremea cand se faceau haiducii la BVB/Rasdaq. Ce nu stiu ei este ca bursele straine probabil stiu care e situatia, stiu de putregaiul aranjamentelor de salon si prefera sa astepte sa se manance intre ei de vii, timp in care valoarea bursei o sa tot scada. In final, o sa ramana bancile si cativa independenti seriosi (restul faliment), care probabil o sa vanda pe nimic sau o sa accepte o diluare uriasa. Pana atunci, invartim SIF-urile alea si FP-ul pana le ametim de tot sau pana n-o sa mai ramana nimic nici din ele.

    Soun unele surse din piata ca " asta" va lua salarii compensatorii. pai ptr.ce? ca a tinut bursa pe loc? ca isi facea de cap cu "mandra" ca nu faceam nimic toata ziua" pai ce fel de exp. va fi pentru cel care va veni? sa inteleg ca cei concediati pe motive care nu au tinut de ei au fost dati direct in somaj, fara nici un ban, iar el va pleca si cu salarii compensatorii? sigur este o gluma! altfel intreb in aga

    Conform propriei lui teorii salariile compensatorii ar trebui sa fie nu mai multe de 3 si in functie de vechime. Iar ptr.ca a a fost manager ( ha, ha,manager) si nu a performat, ar trebui actionarii sa-i ceara daune morale. Pentru moralitate si neprofesionalism.

    Motive jenante pentru schimbare, iata cine l-a lucrat de fapt:

    acru.ro/angajati-bvb- valentin-ionescu 

    1. Motivele reale sunt neprofesionalismul lui. Lasa tu prostiile cu salariatii care k-au mazilit. Astea sunt mizerii, iar cine ti-a dat documentul pentru Cati, desigur va raspunde in fata legii. Era un document de care BVB trebuia sa aibe mare grija. A te adresa inst.statului este un drept in tara asta nu o nebunie cum incerci tu sa sugerezi. Desigur asa se intampla daca te pui cu cine nu trebuie. Intodeauna sa respecti este o litera de lege ca sa fii respectat. El nu a stiut sa-si respecte salariatii. Prea mandru de el si chiar nu are motive. Vino si intreaba toti salariatii unde pleca cu orele si mai ales cu cine in timpul programului.

      Bravo lor/ei/bravo

      Iti pot spune ca inca nu a terminat treaba. Mai are de lucru la ce a inceput pentru ca mai sunt si altii. Cand esti umilit ai de lucru la greu. Asa este in fiecare proiect, iar asta-i un proiect tare greu dar atat de placut!

    Aseara nu il mai saluta nimeni. Doar marketingul. Numai acolo isi mai face veacul. Iar astazi le multumeste. Pentru ce? Ca ti-ai batut joc de noi?

    deci nu stiti de ce a fost concediat ionescu taman acum. ma interesa motivul real, nu scenarii. si poate ne spuneti mai multe despre afacerile lui konieczny cu paun si tepes. citim luni despre asta? daca konieczny facea afaceri in romania din 97, in niciun caz venirea lui aici la fp, din partea lui franklin tempelton, nu are cum sa fie intamplatoare.

    1. deci n-ai priceput din articol ca a fost concediat acum ca mod de autoaparare a consiliului bvb

      Este evident ca l-au concediat ca sa se apere.

      se pare, se mare, se nu stiu ce...

      nu condamna cititorul pentru ca autorul se exprima in dodii. 

    Balonul se prabuseste si incet, incet si pana la AGA va fi aruncat din nacela aproape tot CA.

    Ghici cine va fi penultimul aruncat ? 

    Trebuie VOT CUMULATIV ?

    Pun pariu ca daca intreaba presa CA despre vot cumulativ jumatate nici nu stie ce e ala si cum se aplica? 

    BVB este o tinta investitionala clara.Problema preluarii ei nu este legata de timp ci de pretul la care acesata preluare se poate face. Este putin importanta agitatia salariatilor.Ea este normala.Aripa Farmache, care si-a vazut amenintata pozitiile, reactioneaza "natural" vazind-usi pozitiile amenintate.Cei nou veniti nu au nici statura profesionala necesara, nici sustinerea actionariatului care a impus actualul CA.Ca atare iata ca in universul internaut si in presa imaginea institutiei este terfelita continuu.Valentin Ionescu a venit pe valul de tepesari.Tepes si-a crosetat propriile strategii, din care intre noi fie vorba, a iesit sifonat si moral si financiar.In urma lui a ramas un conglomerat de incompetenta si slugarnicie.Problema de esenta este ca "atotputernicul" CA, a ramas fara puter de vot in AGA.Si in cazul in care va fi revocat la viitoarea AGA, vom avea surpiza ca poate doar unul sau doi din cei care lustruiesc pantofii polackului sa mai ramina, ca oameni de paie in noul CA.

    Multumesc pentru acest articol. Multumesc pentru faptul ca a vazut toata tara si din afara pe cine am avut noi DG. A concediat fara evaluare, desi CA-ul a spus ca va fi " evaluare la sange"; a hartuit, a facut numai ce a vrut muscihii lui pe tarlaua lui. Nu a tinut cont de opiniile colegilor ref.concedieri, nu a facut decat sa minta si sa barfeasca. Multumesc Make! Fiecare pasare pe limba ei piere!

    Ca sa ne mai inveselim.Deocamdata se schimba V.I. Ca s-a cam udat.Urmeaza S.F.Ca s-a jucat iar cu focul.Si va ramine fara serviciul de la BVB si de la banca.

    De ce se plange atata? Doar ei el a schimbat-o pe Anca..si fie vorba intre noi, rezultatele astea bune cu care se lauda de fapt sunt de la Anca. Asa este in afaceri. La el vom vedea abia la anul. Iar el este un super broker, adevarat ca nu la noi in tara, cu siguranta va fi foarte cautat. De pus mocheta si zugravit se aude ca este bun de tot. Cand imi voi face o casa, voi incerca sa nu-l caut nu de alta dar am auziit ca a luat tot ce-i mai ieftin si a folosit cea mai scumpa mana de lucru. De ale lui!!!

    Atinsacapt si de Valentin si de Greg! Va doresc mult succes in a conduce bursa din Romania asa cum a fost condusa de la infiintare! Nu cred insa ca vor mai ramane multi investori.... Poate doar cativa care vor ocupa niste functii pentru salarii mari (cum se practica in general in Romania) si atat. Ce au facut cei care au condus bursa inaintea lui Valentin?? Ati vazut multe companii noi listate? Eu unul, nu? Vai de capul vostru.... Uitati-va in Polonia sau in alte tari si invatati! Dar probabil ca in afara de salarii mari nu va intereseaza nimic... Succes baieti!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb