Populaţia mondială va depăşi pragul de şapte miliarde până la sfârşitul acestui an şi va ajunge la circa zece miliarde până în 2100, potrivit estimărilor Institutului Naţional de Studii Demografice, citat de agenţia de presă Reuters.
În ciuda cifrelor impresionante, creşterea populaţiei la nivel mondial a încetinit, estimările arătând că trecerea de la şase la şapte miliarde de locuitori a durat 12 ani, iar cea de la şapte la opt miliarde de locuitori va dura 14 ani, pragul fiind depăşit în 2025.
Creşterea demografică modială a atins nivelul maxim de 2% pe an, în urmă cu 50 de ani, şi, de atunci, a început să scadă la 1,1% în 2011.
Încetinirea creşterii demografice este explicată de scăderea fertilităţii care a ajuns, în prezent, la 2,5 copii pentru o femeie, adică la jumătatea nivelului din 1950. Creşterea demografică va fi concentrată în Africa subsahariană, Peninsula Arabică şi o parte a Asiei.
Studiile mai arată că India va surclasa China, în topul ţărilor celor mai populate din lume, cu o populaţie de circa 1,7 miliarde de locuitori în 2050 faţă de 1,31 miliarde în Republica Chineză.
Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit simbolic data de 31 octombrie anul acesta, ca fiind ziua când pragul de şapte miliarde de locuitori va fi depăşit, pe baza studiilor tendinţelor demografice înregistrate la începutul anului.
În prezent, peste jumătate din populaţia lumii este concentrată de China, India, Statele Unite, Indonezia, Brazilia, Pakistan şi Nigeria.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.08.2011, 14:22)
NU VA AVEA; VOR AVEA GRIJA DE ASTA CRIZA SI EI.