The Nova Group reclamă prejudicierea "Unirea Shopping Center", în mandatul lui Carmen Palade

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 septembrie 2017

The Nova Group reclamă prejudicierea "Unirea Shopping Center", în mandatul lui Carmen Palade

Auditul intern demarat de "The Nova Group Investments" BV (TNG), companie care deţine 74% din acţiunile Unirea Shopping Center (USC), a scos la iveală managementul defectuos al fostei soţii a lui Dan Adamescu, Carmen Palade, arată un comunicat al TNG, transmis ieri.

"Din primele cercetări, Carmen Palade a folosit compania ca pe o puşculiţă personală", se arată în comunicatul TNG, companie condusă de Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu.

Reprezentanţii TNG precizează: "Peste 3 milioane lei a scos fostul Director General printr-un cont de avansuri nejustificate, în timpul mandatului ei. Sumele sunt retrase inclusiv în 2015, 2016 şi 2017, adică după ce Camen Palade intentează divorţul de Dan Adamescu, invocând ca motiv ancheta DNA asupra acestuia, care îi afecta imaginea. Mai mult, pe 23 ianuarie, cu o zi înainte de moartea omului de afaceri, Carmen Palade scoate 9.750 lei, iar pe 25 ianuarie - la o zi după ce Dan Adamescu moare pe patul de spital - aceasta mai scoate 4.817 lei".

Alexander Adamescu a declarat: "Când Carmen Palade a depus actele de divorţ, în timp ce tatăl meu era în arest la domiciliu, a invocat că problemele penale îi afectează imaginea de femeie de afaceri de succes şi a cerut ea însăşi să se întoarcă la numele de Palade, fiindcă numele Adamescu îi afecta grav reputaţia. Acum descoperim cum a devenit Carmen Palade o femeie de afaceri de succes. A smuls tot ce a putut din Unirea Shopping Center, care i-a fost încredinţată în administrare de omul care a iubit-o".

TNG mai reclamă "vânzarea la preţuri de nimic a parcului auto al USC către firmele proprii, fără aprobarea Consiliului de Administraţie şi fără rapoarte de evaluare": "Printre maşinile vândute se numără un Rolls Royce Phantom la preţul de 89.675,40 lei (aproximativ 20.000 euro), un Land Rover cu 17.935 lei (aproximativ 4.000 euro), un autoturism Mini Cooper cu 14.348 lei (aproximativ 3.500 euro), un VW Passat cu 5.380 lei (aproximativ 1.100 euro), precum şi 2 autoturisme Logan cu 1.790 lei (aproximativ 400 euro). Mai mult decât atât, la câteva zile după ce aceste autoturisme sunt vândute, sunt închiriate de către firmele lui Carmen Palade către USC cu o sumă totală de 5.380 de euro lunar".

Bogdan Antonescu, membru al Consiliului de Administraţie şi administrator al Unirea Shopping Center, a declarat: "Vom apela la toate mijloacele legale pentru recuperarea celor aproape 750.000 euro pe care Carmen Palade i-a scos fără justificare din USC. Desfăşurăm un audit intern şi descoperim că aceste abuzuri sunt doar câteva dintre neregulile care s-au întâmplat la USC sub conducerea lui Carmen Palade. Vorbim de un potenţial prejudiciu de milioane de lei, pe care îl vom face public, imediat ce îl vom putea proba fără nicio suspiciune. De altfel, Carmen Palade prin avocatul ei, nu a reuşit, deşi a avut două intervenţii în media, să aducă nicio justificare pentru cele semnalate până acum".

AGA din 31 august 2017 a decis revocarea doamnei Carmen Palade (fostă Adamescu) din funcţiile de Preşedinte/membru al Consiliului de Administraţie şi Director General. De asemenea, acţionarii au respins aprobarea situaţiilor financiare anuale, a bilanţului contabil, a contului de profit şi pierdere aferente exerciţiilor financiare 2015 şi 2016, întocmite de Carmen Palade.

De asemenea compania a numit o nouă societate de audit pentru a desfăşura un proces de audit independent, pentru a transmite rezultatele financiare corecte.

Convocarea AGA a venit după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, în iulie, sancţionarea Preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii Carmen Palade (fostă Adamescu), cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiei dispuse prin Decizia ASF nr. 33/12.01.2017.

La începutul anului, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a obligat conducerea "Unirea Shopping Center" să facă urgent demersurile pentru aprobarea rezultatelor financiare pe 2015 în Adunarea Generală a Acţionarilor, iar pentru faptul că nu îndeplinise această obligaţie, a amendat-o cu 12.000 de lei pe Carmen Adamescu, preşedintele Consiliului de Administraţie (fosta soţie a lui Dan Adamescu).

Anterior, The Nova Group România a precizat, într-un comunicat, că încă din 23 martie 2016 a cerut convocarea unei Adunări Generale pentru revocarea doamnei Carmen Palade (n.r. fostă Adamescu) din funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie a societăţii "Unirea Shopping Center".

"The Nova Group" România era controlată de Dan Adamescu.

ASF a decis, în iunie, să oblige Consiliul de Administraţie al Unirea Shopping Center să transmită, în termen de 60 de zile, rapoartele financiare pe 2015 şi 2016.

La finalul lunii mai, compania a anunţat că a obţinut un profit de 418.200 lei, în 2016, după o pierdere de 6,52 milioane de lei, în 2015, pe fondul unor afaceri de 69,19 milioane de lei, anul trecut, în scădere cu 2,16%, potrivit raportului companiei.

"The Nova Group Investments" România are o participaţie de 74% din capitalul social al Unirea Shopping Center, iar SIF Muntenia (SIF4) are o participaţie de 10%.

Dan Adamescu şi Carmen Palade au divorţat, în 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb