Theodor Stolojan şi-a lansat candidatura pentru Cotroceni

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 6 februarie 2004

Liderul PNL promite cotă unică de impozit de 20% şi reducerea fiscalităţii

Delegaţia Reprezentanţilor Naţionali ai PNL a decis ieri, în unanimitate, să-l desemneze pe preşedintele partidului, Theodor Stolojan, candidat la funcţia supremă în stat. În discursul-program prezentat de Stolojan, acesta a desfiinţat criticile venite din interiorul şi exteriorul partidului privind alierea PNL cu un partid de centru-stînga, Partidul Democrat. "Diferenţele dintre noi ne întăresc şi ne ajută să ne completăm reciproc", a arătat Theodor Stolojan, adăugînd că nici un adversar nu va reuşi să-i dezbine. Liderul PNL a ţinut să-i mulţumească lui Traian Băsescu, prezent la conferinţă, pentru curajul de a se implica în proiectul Alianţei PNL-PD, care, în opinia sa, are menirea să cîştige alegerile din acest an. "Alianţa PNL-PD reprezintă singura alternativă la guvernarea coruptă şi arogantă a PSD şi va stopa declinul statului de drept", a declarat Theodor Stolojan. Domnia sa a arătat că alianţa are ca obiective stîrpirea corupţiei, combaterea sărăciei şi modernizarea ţării în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Theodor Stolojan a afirmat că îi va reprezenta pe toţi cei care "vor să mişte ţara înainte" şi va reda încrederea românilor în sine, în viitor şi în clasa politică. "Preşedintele are numeroase pîrghii de a inteveni în economia şi administrarea statului, pentru că buna funcţionare a economiei ţine de securitatea naţională", a spus Stolojan, asigurîndu-i pe liberali că preşedintele ţării va avea un cuvînt de spus în guvernare şi va fixa programul premierului, care va fi, conform algoritmului Alianţei, propus de Partidul Democrat. "Vom ridica nivelul de trai, vom dezvolta capitalismul, vom crea o clasă de mijloc puternică şi independentă", a promis Theodor Stolojan.

Alte puncte ale programului economic al PNL-PD prevăd introducerea cotei unice de impozit de 20%, micşorarea fiscalităţii, simplificarea legislaţiei şi a birocraţiei, eliminarea intervenţiei statului în economie şi retrocedarea tuturor proprietăţilor. Integrarea în UE va reprezenta o prioritate, candidatul PNL promiţînd utilizarea tuturor oportunităţilor oferite de aceasta.

Însuşindu-şi puncte din programul PD, Stolojan a arătat că eventuala sa guvernare va pune accent pe educaţie, sănătate şi rezolvarea problemelor pensionarilor şi agricultorilor.

Atît Theodor Stolojan, cît şi Traian Băsescu au reiterat faptul că Alianţa s-a consolidat foarte mult în ultimul timp, iar buna colaborare dintre cei doi lideri nu va permite blocarea acesteia. Preşedintele PNL i-a îndemnat pe liderii din teritoriu ai partidului său să se apuce de treabă, pentru că Alianţa nu are încă suficient capital electoral pentru a cîştiga alegerile. "În acest moment, locul dumneavoastră nu mai este în birouri, ci pe străzi, în oraşe şi sate unde să explicaţi populaţiei problemele ţării", le-a spus Stolojan reprezentanţilor din teritoriu. "Nu trebuie să ne mai percepem ca un partid secundar, pentru că avem un rol imporant de jucat în viaţa politică a ţării, iar alegerile din acest an sînt cruciale petru viitorul ţării noastre în Europa", a punctat preşedintele PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb