Titlurile fondului FCEx se splitează de zece ori

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 iulie 2004

Unităţile de fond FCEx vor înregistra începînd de săptămîna aceasta o conversie cu un factor de conversie de 1:10. Prin urmare, valoarea unităţii va fi divizată cu 10, iar numărul de unităţi deţinute de fiecare investitor va creşte de 10 ori. În urma acestui proces, spune Andrei Negulescu, reprezentantul societăţii ce administrează fondul, nu va fi în nici un fel afectată investiţia membrilor FCEx.

Societatea de administrare a decis splitarea titlurilor ca să crească accesibilitatea investitorilor la unitatea de fond. "În urma procesului de splitare ne aşteptăm la dinamizarea tranzacţiilor cu unităţi de fond şi la creşterea numărului de investitori", spune domnul Negulescu.

Titlurile fondului au în prezent valoarea de 434.754 lei. De la începutul anului, valoarea unitară a activului net al FCEx a crescut cu 8,48%, faţă de 7,25%, cu cît s-a apreciat pe parcursul întregului an 2003.

Începînd cu 1 martie, FCEx a redus comisionul de administrare de la 0,4% la 0,35% pe lună, calculat la valoarea medie a activului net mediu lunar. Măsura a fost luată pentru reducerea cheltuielilor fondului şi, implicit, ca să ofere un randament superior investitorilor FCEx. Tot pentru creşterea randamentului oferit investitorilor, societatea de administrare a diversificat plasamentele fondului amintit prin orientarea investiţiilor şi spre piaţa de capital. FCEx a fost un fond monetar, începînd cu jumătatea anului 1998, avînd investiţii orientate exclusiv spre piaţa monetară. Datorită evoluţiei pieţei de capital din ultimii ani, societatea ce administrează fondul a hotărît să diversifice activele FCEx prin orientarea investiţiilor şi spre piaţa monetară.

În ultima perioadă, FCEx a investit în obligaţiuni municipale, titluri de stat şi acţiuni listate pe BVB. La data de 7 iulie 2004, fondul număra 489 de investitori, faţă de 505 cîţi erau la sfîrşitul anului 2003.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb