Toader: Declanşez procedura pentru evaluarea activităţii manageriale a procurorului general

A.M.
Politică / 25 august 2018

Tudorel Toader(sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader(sursa foto: Twitter)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, astăzi, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, relatează News.ro.

Ministrul Justiţiei aminteşte că, în urmă cu câteva săptămâni, afirma faptul că "vine vremea când fiecare trebuie evaluat".

"În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009.

Zilele acestea aflăm că în realitate a fost «desecretizat» un protocol «abrogat» încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, «La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr.....din 04.02.2009». Folosirea sintagmei «se abrogă», arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative", continuă Tudorel Toader.

El precizează că rezultatele evaluării, "însoţite de eventuale propuneri", vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile. În urma unei proceduri similare de evaluare a activităţii manageriale, ministrul Toader a făcut propunerea care a dus la revocarea Lauei Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

Un protocol încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) în 7 decembrie 2016 a fost publicat, joi seară, de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, pe pagina sa de Facebook. Documentul secret, care prevede cooperarea între cele două instituţii "pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin", este semnat de către Augustin Lazăr şi Eduard Helvig.

De asemenea, pe site-ul Ministerului Public a fost publicat un protocol nesecret încheiat la aceeaşi dată între Ministerul Public şi SRI, privind cooperarea pentru stabilirea condiţiilor concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului National de Interceptare a Comunicaţiilor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. PSD, Antena 3, România Tv și Răzvan Savaliuc de la luju.ro au declanșat operațiunea de acaparare a justiției. Lazăr va fi revocat că ala vor mușchii lor, după care va urma evaluarea judecătorului Cristina Tarcea, șefa Înaltei Curți. Care va fi și ea revocată de Tudorel slugărel Toader. Magistrații vor fi timorați și nu vor mai face nimic împotriva politicienilor corupți. Iar noi stăm aiurea și ne uităm și nu punem mâna pe par. Când justiția devine injustiție, din cauza polticienilor corupți, suntem obligați să luăm atitudine și să îi trimitem acasă.

    1. Magistratii vor inghiti/accepta orice; doar au salarii si pensii care sa le justifice atitudinea. 

      Până la acel moment, dacă el se va produce deși improbabil, magistrații sunt deja timorați de asta.

       

      Datele cerute de Inspecția Judiciară de la DNA pe dosarele în care sunt vizați magistrații arată că în ultimii 3 ani și jumătate, DNA „a soluționat” aproape 2.000 de dosare privind 3.420 de magistrați. 

       

      La finele lui iulie, la DNA mai erau 415 cauze cu 820 de magistrați, IJ urmând a face verificări. 

       

      Dacă citim și raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, reprezentanții DNA au mințit Comisia. Acolo au spus doar de faptul că în 2017 doar 6 magistrați au avut dosarul trimis în instanță. Dar au susținut că nu sunt multe cazuri care să merite crearea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Noi aflăm azi că peste 3400 de magistrați au fost investigați în dosare penale. De ce deschizi dosare pe bandă rulantă? Oare pentru a intimida judecătorii ca verdictul să corespundă dorințelor procurorilor DNA? Cred că da. 

    Dar pe Tudorel si guvernul din care face parte nu il evaluam cu niste alegeri anticipate?

    Ne-am saturat de hotii astia ciumati! 

    1. integritatii. Cineva mi-a spus ca a fost coleg de liceu cu domnia sa si era atat de pendant ca si la stop astepta sa se faca verde desi nu trecea nicio masina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb