Tot ce ştim până în prezent despre G4 EA H1N1, noul virus din China

S.B.
Internaţional / 1 iulie 2020

Tot ce ştim până în prezent despre G4 EA H1N1, noul virus din China

Un nou virus gripal (G4 EA H1N1), cu potenţialul de a se extinde până la transformarea într-o nouă pandemie, a fost identificat în China de oamenii de ştiinţă. Virusul a apărut recent şi se manifestă la porci, dar poate infecta şi oamenii.

Cercetătorii sunt îngrijoraţi că noul virus gripal ar putea suferi noi mutaţii, astfel încât să poată trece cu uşurinţă de la o persoană la alta şi să se răspândească la nivel global, similar cu virusul SARS-CoV-2.

Oamenii de ştiinţă din China spun că noua tulpină gripala are toate caracteristicile pentru a se adapta să infecteze oamenii şi trebuie să fie atent monitorizată, pentru a preveni o posibila extindere. Aceştia susţin că este necesară o atenţie sporită la supravegherea acestui virus, deoarece este vorba despre o tulpină nouă iar imunitatea oamenilor ar putea fi scăzută sau ar putea lipsi de tot.

Noua tulpină virus gripal identificată în China este asemănătoare gripei porcine din 2009, dar a suferit noi mutaţii asupra cărora înca nu s-a făcut o cercetare amănunţită. Până în prezent, aceasta nu a reprezentat o ameninţare considerabila, dar, potrivit BBC, profesorul Kin-Chow Chang de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie şi colegii săi, care au studiat-o, spun că tulpina trebuie monitorizată.

Virusul G4 EA H1N1 se poate dezvolta şi se poate înmulţi în celulele din căile respiratorii umane. Cercetătorii au găsit dovezi ale unor infectări recente la persoane care au lucrat în abatoare şi fermele de porci din China. Ceea ce îi îngrijorează cel mai mult pe cercetători este faptul că vaccinurile antigripale nu par să protejeze împotriva acestei tulpini, deşi ar putea fi adaptate în caz de nevoie.

"Acum suntem distraşi de coronavirus - şi pe bună dreptate. Dar nu trebuie să pierdem din vedere noii viruşi potenţial periculoşi", a spus Kin-Chow Chang, potrivit BBC. Deşi acest nou virus nu este o problemă imediată, profesorul spune că nu trebuie ignorat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa nu-l ignore ei fiinca acolo a aparut.Ce putem face noi in momentul de fata?Parca sunt cazuti in cap si chinezii astia.S-a dilit toata lumea.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb