Tot mai multe temeri privind viitorul economiei SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 august 2011

Moody"s a atribuit o perspectivă negativă ratingului Statelor Unite, iar Fitch ar putea recurge la o măsură similară

Guvernul de la Washington trebuie să ia noi măsuri de reducere a deficitului bugetar ca să-şi stabilizeze finanţele publice şi să păstreze ratingul de top al SUA, potrivit avertismentelor lansate de agenţiile de evaluare după ce Congresul american a aprobat acordul de majorare a plafonului datoriei publice, evitând intrarea în incapacitate de plată.

Moody"s Investors Service a confirmat ratingul de credit "AAA" al Statelor Unite, însă i-a atribuit perspectivă negativă, iar Fitch Ratings a promis că va încheia, până la sfârşitul lunii, o evaluare mai riguroasă a calificativului, fiind posibilă trecerea la perspectivă negativă.

Ambele agenţii au lansat avertismente privind deficitul şi situaţia economică a SUA. Moody"s şi Fitch şi-au exprimat temerile legate de performanţele economiei americane, care a încetinit semnificativ în prima jumătate a anului. În primul trimestru, PIB-ul Statelor Unite a cres-cut cu doar 0,4% (în ritm anual), iar în trimestrul al doilea - cu 1,3%.

Investitorii aşteaptă reacţia Standard & Poor"s, care, până în prezent, a fost mai dură decât a Moody"s şi Fitch, ameninţând că va reduce ratingul SUA până la mijlocul lunii octombrie, dacă autorităţile nu vor prezenta un plan concret de reducere reală a deficitului bugetar.

Încă un maxim pe piaţa aurului

Cotaţia aurului a înregistrat, ieri, un nou record maxim, la New York şi Londra (după cel de marţi), pe fondul temerilor legate de situaţia economiei SUA - cea mai mare din lume. O influenţă asupra dinamicii preţului metalului galben au avut-o şi incertitudinile privitoare la situaţia datoriilor din Europa.

Cotaţia aurului cu livrare în decembrie a consemnat nivelul max-im de 1.675,90 dolari uncia la Comex New York, fiind cu peste 30 de dolari mai mare decât în ziua anterioară. La ora 09.49, preţul era de 1.672,40 dolari uncia, mai mare cu 1,7% faţă de marţi.

La Bursa Metalelor din Londra, cotaţia aurului cu livrare imediată a consemnat nivelul maxim record de 1.672,80 dolari/uncie, după care a ajuns la 1.670,05.

Anul acesta, cotaţia aurului a cres-cut cu 18 procente, iar analiştii anticipează că preţul va ajuge la 1.800 de dolari uncia către finele lui 2011.

Tot ieri, euro a urcat cu 0,7% la ora 10.07, pe piaţa SUA, ajungând la 1,4297 dolari.

În monedă europeană, cotaţia aurului a atins nivelul maxim istoric de 1.180,23 euro/uncie, iar în cea britanică - 1.027,22 lire uncia.

Acordul aprobat de parlamentarii americani şi parafat de preşedintele Barack Obama prevede majorarea plafonului de îndatorare cu cel puţin 2.100 de miliarde dolari, de la circa 14.300 miliarde dolari, şi reducerea cu aproape 2.500 de miliarde dolari a cheltuielilor bugetare, în decurs de zece ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb