Toyota Motor va investi 500 de milioane de dolari în Uber

A.M.
Companii / 28 august 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Toyota Motor va investi 500 de milioane de dolari în Uber Technologies, pentru a colabora la dezvoltarea de automobile autonome, într-o încercare de a recupera decalajul faţă de companiile concurente pe o piaţă extrem de competitivă, transmite Reuters.

Acordul dintre Toyota şi Uber aprofundează relaţiile existente între cele două companii şi reflectă strategia strategia directorului general al Uber, Dara Khosrowshahi, de a dezvolta vehicule autonome prin intermediul parteneriatelor şi nu pe cont propriu.

Parteneriatul readuce la viaţă operaţiunile Uber în domeniul vehiculelor autonome, care au fost practic blocate după ce un SUV autonom al companiei a accidentat mortal un pieton în Tempe, Arizona, în luna martie.

În urma accidentului, Uber a scos de pe şosele vehiculele sale autonome, a concediat sute de şoferi de încercare şi a oprit activităţile la centrul său de testare din Arizona.

Uber va combina sistemul său de conducere autonomă cu tehnologia Guardian a Toyota, care oferă funcţii de siguranţă automatizate, cum ar fi rămânerea vehiculului pe o bandă de mers, dar fără ca vehiculul să fie complet autonom.

Tehnologia combinată a Uber şi Toyota va fi inclusă pe minivanurile Sienna ale constructorului auto japonez, care vor intra în reţeaua de vehicule ale Uber din 2021.

Obiectivul companiilor este să rezolve problema extrem de dificilă a producţiei de masă a vehiculelor autonome destinate flotelor de vehicule pentru serviciile de ride-hailing, conform surselor citate.

Un oficial al Toyota a spus că grupul va continua cercetările în domeniul tehnologiei vehiculelor autonome şi că nu le va combina cu cele ale Uber. Uber a recunoscut că tehnologia sa este în urma celei dezvoltate de Waymo, iar accidentul din Arizona a întârziat dezvoltarea şi testarea acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb