"Toyota" reduce cu 20% bonusurile managerilor

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 noiembrie 2009

"Toyota" reduce cu 20% bonusurile managerilor

"Toyota Motor" Corp., cel mai mare constructor auto mondial, va reduce cu 20% bonusurile managerilor, în condiţiile în care societatea niponă a anunţat o retragere masivă a unor autovehicule de pe piaţa americană şi aşteaptă noi pierderi în actualul exerciţiu fiscal.

"Toyota" a precizat că bonusurile ce vor fi acordate în această iarnă celor 8.700 de manageri din Japonia vor fi mai mici cu 20%.

Angajaţii marilor companii nipone, cum este "Toyota", primesc pe lângă salariul lunar, şi două bonusuri pe an, unul vara şi unul iarna. Bonusurile reflectă performanţele companiei în anul respectiv.

Directorii de top, precum şi membrii consiliului de administraţie de la "Toyota" au renunţat deja la bonusuri. Noua reducere a bonusurilor pentru manageri vine după o dimiuare anuală cu 60% a bonusului acordat în vară, respectiv cu 10% a celui din iarna lui 2008.

Săptămâna aceasta, "Toyota" a anunţat o retragere masivă pe piaţa auto din SUA. Aproximativ patru milioane de autovehicule au fost chemate la service pentru înlocuirea pedalei de acceleraţie care se poate bloca la podea, provocând accidente. Această retragere, cea mai mare derulată vreodată de "Toyota" pe piaţa auto din SUA, vine într-un moment în care grupul nipon încearcă să pună capăt pierderilor provocate de scăderea vânzărilor de autoturisme pe piaţa mondială, precum şi de aprecierea yenului japonez.

La începutul acestei luni, "Toyota" şi-a modificat în sens pozitiv estimările pentru exerciţiul fiscal care se încheie în martie 2010, prognozând că va înregistra pierderi de 200 de miliarde de yeni (2,2 miliarde de dolari), faţă de 450 miliarde de yeni, cât anticipa anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb