Divizia din Marea Britanie a distribuitorului american de jucării Toys "R" Us Inc. a intrat în administrare specială, iar 3.200 de locuri de muncă se află în pericol, în condiţiile în care va fi lansată "lichidarea ordonată" a afacerii locale, potrivit Moorfields Advisory, firma numită să supravegheze acest proces.
Moorfields Advisory a informat că toate magazinele companiei vor continua să distribuie jucării până la noi informaţii privind soarta acestora.
Simon Thomas, administrator al Moorfields, a declarat: "Vom realiza o lichidare ordonată a portofoliului de magazine, în săptămânile următoare. Vom depune toate eforturile necesare ca să găsim un cumpărător pentru întreaga afacere sau pentru o parte din aceasta. Magazinele mai noi, mai mici şi mai interactive din portofoliu au rezultate mai bune decât magazinele mai vechi, în stil depozit, care au fost deschise în anii 1980 şi 1990".
Toys "R" Us operează 105 magazine în Marea Britanie, iar intrarea în administrare specială a afacerii locale este cauzată de faptul că societatea nu a găsit un cumpărător.
În septembrie anul trecut, Toys "R" Us, cel mai mare lanţ de magazine de jucării din SUA, s-a declarat în insolvenţă, dovadă a dificultăţilor cu care se confruntă sectorul tradiţional de distribuţie ca urmare a exploziei comerţului online.
Atunci, Toys "R" Us a precizat că a depus cererea de plasare sub protecţia capitolului 11 din Legea americană a falimentului, ceea ce înseamnă că aceasta nu a mai putut să-şi plătească datoriile.
Cu o cifră de afaceri de aproximativ 11,5 miliarde de dolari în 2016, compania se situează în urma giganţilor americani din domeniul distribuţiei precum "Wal-Mart" şi "Target", fiind mai degrabă un jucător din divizia a doua, precum magazinele "Macy's", ale căror vânzări suferă de pe urma apariţiei site-urilor de vânzări online.
În sectorul vânzărilor de jucării, unde Toys "R" Us este lider mondial, cu o cotă de piaţă de 23%, dificultăţile cu care se confruntă magazinele tradiţionale sunt şi mai mari. Potrivit firmei de consultanţă Euromonitor, vânzările magazinelor tradiţionale de jucării au scăzut cu 25% între 2011 şi 2016.
Toys "R" Us numără 1.600 de magazine şi 64.000 de angajaţi la nivel global. Compania avea, anul trecut, datorii de aproximativ 5 miliarde de dolari.
1. Pacat ca au lucruri frumoase
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2018, 03:02)
Daca produc scump sau nimanui asta e soarta.