Toys "R" Us intră în administrare specială în Marea Britanie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 martie 2018

Compania Toys "R" Us este prezentă pe piaţa britanică din 1985.

Compania Toys "R" Us este prezentă pe piaţa britanică din 1985.

3.200 de posturi - ameninţate, dacă lichidatorul nu găseşte un cumpărător

Divizia din Marea Britanie a distribuitorului american de jucării Toys "R" Us Inc. a intrat în administrare specială, iar 3.200 de locuri de muncă se află în pericol, în condiţiile în care va fi lansată "lichidarea ordonată" a afacerii locale, potrivit Moorfields Advisory, firma numită să supravegheze acest proces.

Moorfields Advisory a informat că toate magazinele companiei vor continua să distribuie jucării până la noi informaţii privind soarta acestora.

Simon Thomas, administrator al Moorfields, a declarat: "Vom realiza o lichidare ordonată a portofoliului de magazine, în săptămânile următoare. Vom depune toate eforturile necesare ca să găsim un cumpărător pentru întreaga afacere sau pentru o parte din aceasta. Magazinele mai noi, mai mici şi mai interactive din portofoliu au rezultate mai bune decât magazinele mai vechi, în stil depozit, care au fost deschise în anii 1980 şi 1990".

Toys "R" Us operează 105 magazine în Marea Britanie, iar intrarea în administrare specială a afacerii locale este cauzată de faptul că societatea nu a găsit un cumpărător.

În septembrie anul trecut, Toys "R" Us, cel mai mare lanţ de magazine de jucării din SUA, s-a declarat în insolvenţă, dovadă a dificultăţilor cu care se confruntă sectorul tradiţional de distribuţie ca urmare a exploziei comerţului online.

Atunci, Toys "R" Us a precizat că a depus cererea de plasare sub protecţia capitolului 11 din Legea americană a falimentului, ceea ce înseamnă că aceasta nu a mai putut să-şi plătească datoriile.

Cu o cifră de afaceri de aproximativ 11,5 miliarde de dolari în 2016, compania se situează în urma giganţilor americani din domeniul distribuţiei precum "Wal-Mart" şi "Target", fiind mai degrabă un jucător din divizia a doua, precum magazinele "Macy's", ale căror vânzări suferă de pe urma apariţiei site-urilor de vânzări online.

În sectorul vânzărilor de jucării, unde Toys "R" Us este lider mondial, cu o cotă de piaţă de 23%, dificultăţile cu care se confruntă magazinele tradiţionale sunt şi mai mari. Potrivit firmei de consultanţă Euromonitor, vânzările magazinelor tradiţionale de jucării au scăzut cu 25% între 2011 şi 2016.

Toys "R" Us numără 1.600 de magazine şi 64.000 de angajaţi la nivel global. Compania avea, anul trecut, datorii de aproximativ 5 miliarde de dolari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca produc scump sau nimanui asta e soarta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb