TradeVille: Bittnet Systems - start la obligaţiunile BNET27A cu dobândă anuală de 10%

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 iunie 2023

TradeVille: Bittnet Systems - start la obligaţiunile BNET27A cu dobândă anuală de 10%

Bittnet, compania românească de training IT, a informat piaţa cu privire la aprobarea din partea ASF a prospectului de ofertă publică de vânzare a obligaţiunilor BNET27A, denominate în RON, cu o dobândă anuală de 10%, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Scurtă descriere a companiei

Bittnet Systems este o companie de tehnologie românească înfiinţată în 2007, care se concentrează pe furnizarea de training IT şi soluţii de integrare bazate pe tehnologiile liderilor din piaţă precum Microsoft, Oracle şi Dell. Compania a continuat să investească în creşterea şi dezvoltarea competenţelor tehnice, în mod specific AWS şi Azure, pentru a răspunde solicitărilor din partea clienţilor.

Grupul Bittnet activează în prezent pe două divizii cheie: Educaţie şi Tehnologie

- Educaţie - constă în segmentul de training IT;

- Tehnologie - axat pe servicii de integrare IT, oferite atât de Bittnet, cât şi de celelalte companii din grup, precum Dendrio şi Elian.

Acţionariat

În urma operaţiunii de majorare a capitalului, finalizată în luna martie, Impetum Investments, divizia de investiţii a grupului Impetum, şi fondul de investiţii Agista s-au alăturat acţionariatului companiei, devenind astfel cei mai mari acţionari, cu o participaţie cumulată de peste 26%. Restul acţiunilor sunt deţinute atât de persoane fizice (61,68%), cât şi de persoane juridice (11,82%).

La finalul anului 2022, grupul Bittnet era alcătuit din 14 companii, grupate în diferiţi piloni de business: Software Development, Infrastructure & Cloud, Cybersecurity, Business Aplication, Tech Skills si Soft Skills.

BNET27A - nou set de obligaţiuni cu randament de 10%

Bittnet a primit, în cursul săptămânii trecute, aprobarea din partea ASF a prospectului de ofertă publică cu privire la vânzarea obligaţiunilor BNET27A, în timp ce Consiliul de Administraţie al companiei a aprobat în data de 03.05.2023 caracteristicile obligaţiunilor.

Obligaţiunile vor fi emise în RON, având o scadenţă de 4 ani (16 trimestre) de la data emisiunii, cu o rată anuală a dobânzii de 10%, plătibilă trimestrial. Astfel, se vor emite un număr de 50.000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 100 RON/obligaţiune. Valoarea totală maximă de emisiune se ridică la 5 milioane RON, iar oferta publică se va desfăşura în perioada 30 mai - 21 iunie 2023. Preţul la care investitorii vor putea subscrie în cadrul ofertei este situat intre 96 şi 104 RON/obligaţiune, iar în caz de suprasubscriere, se va aplica mecanismul de alocare pro rata. Puteţi subscrie direct de pe site-ul TradeVille, folosind acest link.: https://tradeville.ro/bittnet.

Obligaţiunile BNET27A - randament peste titlurile Fidelis

Iniţiativa celor de la Bittnet oferă oportunitatea investitorilor de a obţine un cupon cu mai mult de 2% peste cel al tilturilor de stat (Fidelis 7,7%). Atât dimensiunea grupului, cât şi performanţele financiare înregistrate în ultimii ani îi permit companiei să atragă capital suplimentar şi, în acelaşi timp, să ofere un cupon atractiv (10% dobândă fixă), oferind astfel investitorilor oportunitatea de a combate efectele inflaţioniste.

Pe de altă parte, compania a finalizat recent acţiunea de majorare a capitalului social, cea mai mare din istoria grupului, în urma căreia a fost atrasă suma de 30 milioane RON. Pentru anul 2023, grupul îşi propune să realizeze o serie de 4-6 oferte publice de obligaţiuni.

Istoricul obligaţiunilor BNET

Grupul Bittnet a derulat între anii 2016 şi 2022 o serie de oferte de obligaţiuni cu scadenţe mai mari de 3 ani, prin intermediul cărora compania a obţinut finanţare de peste 30 milioane RON din piaţa de capital.

TradeVille: Bittnet Systems - start la obligaţiunile BNET27A cu dobândă anuală de 10%

Printre obligaţiunile emise de Bittnet se numără BNET23, fiind cel de-al treilea plasament privat de obligaţiuni corporative, cu o dobândă anuală de 9%, cu scadenţa în 2023, în urma căreia compania a atras suma de 4,7 milioane RON. De asemenea, obligaţiunile BNET23A au fost emise tot în anul 2018, înregistrând o dobândă similară de 9% pe an şi având o scadenţă de 5 ani, pentru finanţarea integrării societăţii Crescendo International SRL în cadrul grupului.

Compania a demonstrat că poate rambursa împurmuturile contractate, ultimul exemplu fiind obligaţiunile BNET23C, unde la jumătatea lunii ianuarie 2023, aceasta a rambursat la scadenţă integral valoarea nominală (principalul) a emisiunii, în valoare de 10 milioane RON.

Unde se situează obligaţiunile Bittnet?

Piaţa obligaţiunilor cu randament ridicat în Europa a înregistat cel mai bun trimestru din T4 2021, în ciuda incertitudinii economice continue. Primul trimestru din acest an a dus la 63 de tranzacţii în acest segment, care au strâns aproximativ 28 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire faţă de ultimul trimestru, cand s-au înregistrat doar 37 de tranzacţii cu o valoare de aproximativ 18 miliarde de euro. Dacă comparăm cu anul trecut, suma strânsă este cu 5 miliarde euro mai mare.

Randamentul mediu până la scadenţă al acestor obligaţiuni a scăzut uşor, de la 8,6% în T4 2022, până la 8% în acest trimestru. Dar, comparativ cu anul trecut, acest randament este cu 2,7% mai mare. Astfel, randamentul oferit de obligaţiunile Bittnet este superior mediei oferite de cele europene de acelaşi tip.

Totodată, comparativ cu randamentele oferite pe piaţa autohtonă, cele oferite de Bittnet sunt în fruntea clasamentului, fiind depăşite doar de cele oferite de Ascendia, Aforti şi StanleyBet Capital (toate cu 10%).

Perspectivele obligaţiunilor corporative la nivel european

Piaţa europeană de obligaţiuni a început anul 2023 pe un trend pozitiv, după un prim trimestru care a reînnoit încrederea investitorilor. Piaţa a fost parţial impulsionată de veştile celor mai mari economii cu privire la încetinirea creşterii ratelor de dobândă în Europa, SUA şi Marea Britanie.

Piaţa europeană de emisiuni de obligaţiuni corporative a înregistrat cele mai bune două luni din secolul XXI şi, totodată, cel mai bun trimestru în ceea ce priveşte veniturile obţinute, din T2 2020 până în prezent (211 miliarde de euro). Volumul ridicat poate fi explicat parţial şi de nivelurile scăzute de activitate din T4 2022, multe din emisiunile de obligaţiuni fiind amânate din cauza incertitudinilor macroeconomice.

Din punct de vedere al numărului de tranzacţii pe pieţele europene de obligaţiuni corporative, s-a înregistrat o creştere de peste 50% în T1 2023 comparativ cu trimestrul precedent.

Emisiunea de obligaţiuni Bittnet într-un mediu inflaţionist

Compania şi-a demonstrat capacitatea de a lucra cu instrumentele de pe piaţa de capital şi, totodată, de a înregistra o poziţie financiară solidă, fiind bine poziţionaţi pentru a continua activitatea de finanţare atât de pe piaţa de capital, cât şi de pe cea bancară.

Raportul BNR din aprilie 2023 plasează rata inflaţiei la 11,23%, cu trend descendent, ceea ce oferă investitorilor oportunitatea ca, în cazul continuării scăderii indicelui preţurilor de consum, randamentele obţinute la obligaţiunile Bittnet să depăşească rata anuală a inflaţiei, plasând investitorii într-o poziţie pozitivă.

Oportunităţi/Riscuri ale investiţiei în BNET27A

Oportunităţi

- Venituri fixe şi predictibile, spre deosebire de investiţia în acţiuni.

- Randament peste cel al obligaţiunilor anterioare, peste nivelul titlurilor de stat Fidelis şi peste cel al depozitelor bancare.

- Contribuie la realizarea unui portofoliu diversificat, alături de investiţia în alte instrumente financiare.

- Poziţia solidă de cash a companiei şi rezultatele financiare pozitive din ultimii ani plasează Bittnet intr-o zonă de siguranţă în vederea rambursării principalului.

Riscuri

- Riscul majorării ratelor de dobândă ce va duce la creşterea costurilor de finantare pentru companie.

- O posibilă intrare a companiei în incapacitate de plată şi prin urmare de a nu fi capabilă să ramburseze principalul obligaţiunilor emise.

- Deprecierea monedei naţionale în termeni reali ar putea scădea din randamentul final al obligaţiunilor.

Sursele menţionate de TradeVille în acest raport sunt: comunicat societate, raport companie;BNR, pwc.co.uk.

-----

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu reprezintă un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare. TradeVille îşi propune să actualizeze raportul cel puţin anualLista potentialelor conflicte de interese,research-uri din ultimele 12 luni. Nu există instrument financiar fără risc.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. ce bine,cat ma bucur,deja ma internez la un spital privat si imi vand un Rinichi,sa pot cumpara Obligatiuni BNET27A, pt ca am foarte mare incredere in fratii logofatu ,si nu ma indoiesc ca in maxim 5 ani vor lista BNET pe NASDAQ,iar in 10 ani fratii logofatu vor ridica valoarea BNET peste cea a APPLE de azi

    1. Era si timpul sa vinzi si tu ceva, fratii Logo si-au vandut de mult sufletul

      inteleg de unde atata ironie. E ceva ce au promis fratii si nu au respectat la bnet?

      E o vorba veche din popor "Ulciorul nu merge de multe ori la apa"... Se pot intampla multe, mai ales cu niste băieți experimentati in "financial shananignas" precum Logo Bros.

    Astept comentariile! Sa inceapa show-ul! :-)

    1. Si eu ))

    sa se dea una de om, sa ajunga la toata lumea

    As cumpara, dar nu văd citate din Warren Buffet și altii….

    1. Buffet spune sa cumparam actiuni numai daca avem incredere in managementul respectivei societati.

    Tradeville: "cupon cu mai mult de 2% peste cel al tilturilor de stat (Fidelis 7,7%)". Cand de fapt diferenta dintre cupoanele nete este de 1.4%. Oare merita riscul?

    Cand BNET a scos obligatiunile curente, cele de 9%, cat era diferenta fata de obligatiunile statului? 

    A inceput operatiunia speciala de lichidare actiuni a insiderilor... Stenescu Adrian Victor a lichidat 254 000 actiuni... urmeaza achizitia de obligatiuni oare, ca si in cazul logofetilor si lucian anghel din ianuarie 2023? Adica, conducerea si fondatorii sunt convinsi ca obligatiunile companiei au randament mai mare ca actiunea companiei... rusine!

    Doar investitorii creduli și managementul vor subscrie in “oferta”, dacă nu strang banii intra in imposibilitate de plata și apoi concordat preventiv- ca la Vivre . Cum ar fi ca CITR ( condus de Cionca care deține Agista) sa fie administratorul special și sa lichideze păcăleala asta de firmuliță ;)

    Nu va riscați banii aiurea pentru un plus de 1.5%, mai bine titluri de start garantate la care nu plătiți nici impozit pe cupoane

    La Bnet s-au întâlnit Hoții cu Prostii dar din păcate pentru management (= Hoții ) au ramas doar Hoții sa își schimbe acțiunile între ei  

    1. Pai ce, Agista nu sunt tot din aceeași categorie ? Adică tot aceiași hoți

      Exact, dacă Agista nu intra in acționariat, adică la cumparare, lumea nu își putea vinde acțiunile nici cu pierdere mare, ar fi fost bidul gol și scădea acțiunea cu câte 30% in fiecare zi pana sub valoarea nominală

      Dar DA, și Agista sunt din aceiași categorie = Hoții Hoților = Păcălici pentru Pacăliți = Arzoi de fraieri =)) 

    Fratiorii astia cred ca au descoperit apa calda, sau cum sa traiesti pe creditul dat de "gaste"...Cred ca asta e prima emisiune publica de obligațiuni a BNET, si cu barem prag de inchidere destul de jos 1Mil/5.2 Mil ron.

    Ceva nu mi miroase a bine.  

    1. Exact, cine a participat/participa la majorări și la obligatiuni le plătește salariile și bonusurile nesimțite celor din management,

      Rezultatele sunt 0 sau chiar negative , banii se evapora și apoi iar cer bani dar parcul auto de la bnet creste și se înnoiește constant , mergeți la ei la sediu sa vedeți ultimele apariții in materie de mobilitate, mașini de sute de mii de € bucata  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb