TradeVille: De la startul subscrierii la Hidroelectrica am înregistrat 1520 clienţi noi şi 5190 alimentări

Piaţa de Capital / 25 iunie 2023

TradeVille: De la startul subscrierii la Hidroelectrica am înregistrat 1520 clienţi noi şi 5190 alimentări

Vineri, 23 iunie, a demarat mult-aşteptata ofertă publică de subscriere de acţiuni Hidroelectrica la BVB - investitorii de retail au subscris peste 3.4 milioane de acţiuni, în valoare de aproximativ 77 milioane Euro.

TradeVille, liderul pieţei de retail din România, anunţă 1520 clienţi noi şi 5190 alimentări

Miriam Andrei, Director General TradeVille: "Suntem fascinaţi de interesul extraordinar pe care investitorii de retail îl manifestă pentru listarea Hidroelectrica. Cei aproape 30 de ani de istorie ai TradeVille îşi spun cuvântul: doar de la pornirea ofertei publice, am depăşit cu 1200% media zilnică de deschideri de cont şi cu 700% media numărului de alimentări din luna mai 2023.

Sunt cifre care presupun însă foarte, foarte multă muncă. Pentru a acoperi valul de cereri de deschideri de cont, peste 30 de profesionişti au lucrat non-stop şi peste weekend pentru a verifica, implementa şi activa conturile nou deschise. Suntem aici, în continuare, să asistăm gratuit toţi investitorii din România să participe la cel mai mare IPO de pe BVB. Estimăm că vom procesa peste 95% din cereri în maxim 24h."

Rămânem, totuşi, şi cu un gust amar: practica de comisionare în piaţă pentru aceste IPO-uri face ca brokerii de retail (puţinii care au mai rămas) să nu încaseze nici măcar 1 leu în această ofertă! Comisioanele se duc către brokerii ce tratează clienţii instituţionali, în timp ce brokerii de retail ajung mai degrabă să piardă bani din gestionarea unui astfel de efort uriaş.

Toate acestea vin într-un an în care brokerii de retail au pierdut bani din operaţiunile de retail în fiecare lună. Acest lucru limitează resursele alocate pentru dezvoltare şi elimină orice formă de avantaj competitiv pe care brokerii români l-ar fi putut avea în faţa celor străini.

Aproximativ 30% din tranşa de retail alocată a fost acoperită vineri, 23 Iunie. Până miercuri, 4 iulie, la ora 12:00, se derulează oferta de vânzare de acţiuni la Hidroelectrica (sub tickerul H2O).

Fondul Proprietatea vrea să vândă la BVB 17,34% din deţinerea sa în Hidroelectrica. Subscrierea minimă este de 50 de acţiuni, echivalentul a 5600 de lei, neexistând o subscriere maximă.

În primele 5 zile ale ofertei, investitorii de retail beneficiază de un discount de 3%. Admiterea la tranzacţionare a acţiunilor Hidroelectrica este aşteptată în jurul datei de 12 iulie.

Oferta Publică Iniţiala va fi probabil cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucureşti şi una dintre cele mai mari din regiune. În urma acestei listări, BVB îşi consolidează poziţia la nivel regional şi subliniază dezvoltarea durabilă a bursei locale.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. nu stiu cum pierd brokerii romani bani cu comisioane ca acum 25 de ani in america, 1,2% din fiecare tranzactie(cumparare+vanzare)

    Hidro e scumpa și prisma P/B nu numai prin cea a PER, cu 2,2 fiind cu mult peste celelalte din domeniu de la bvb, care au valuri de 1 sau chiar sub, cum e SNP cu 0.7, doar sng fiind cu 1.4.

    În plus, la hidro valoarea va fi chiar mai mare după ce va plăti dividendul pe 2022, care cred ca nu e plătit încă. 

    1. Nu e platit încă, dar data ex-dividend a fost deja și ce nu se spune în știrile pompoase despre hidroelectrica e că în acest an vor primi dividende doar fp și statul român, atât.

    Sunt curios daca mai scade piata si astazi, vedem SNP sub 0.48?

    1. Poate vedem, dar asta se întâmplă fiindcă nu au anunțat încă dividendul special, fiindcă dacă ar anunța, lumea ar cumpăra snp și ar fi probleme cu listarea ipo hidroelectrica

      Cred că snp e un mare BUY la sub 0.48. nu s-au zbătut austriecii cu taxa de solidaritate doar că sa bage banii in Marea Neagra. Vor da dividende speciale și încă consistente.

    80% din hidroelectrica o reprezinta barajul si hidrocentrala de pe dunare de la portile de fier !

    aceasta e de 8 ori mai mica decat barajul de la kahovka din ucraina ! daca se intampla din greseala ce s-a intamplat acolo, h20 hidroelectrica devine apa de ploaie !

    e o ipoteza la care merita gandit mai atent ! ne aflam intr-o zona terorista in plina expansiune, vedem cum distrugerea barajului ucrainean nu a produs nici un ecou in uniunea europeana, pur si simplu nu le pasa. distrugerea acestui baraj a fost un test pentru a vedea reactiile vestului. se incearca o anestezie la rau ! 

    1. Hai cu documentarea: putere instalată Portile de Fier (I + II) 1600 MW, adică aprox 25% din total putere instalată Hidroelectrica (aproape de 80%, nu?). Kakhovka are putere instalată de 350 MW, intr-adevar de 4,5 ori mai mică decât Porțile de Fier. Iar cu alte similitudini, trage fiecare concluziiile...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb