TRAIAN BĂSESCU: "Dacă Nicuşor Dan va fi primarul Capitalei, vom avea o decepţie uriaşă"

Ioana Dogaru
Politică / 18 aprilie 2016

"Dacă Nicuşor Dan va fi primarul Capitalei, vom avea o decepţie uriaşă"

Actualizare 8:10 Băsescu: "Faţă de Marian Munteanu am o poziţie neutră: nu-l urăsc, nu-l iubesc"

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, afirmă că are o poziţie neutră faţă de Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, şi că în anii '90 l-a văzut ca pe un exponent al Pieţei Universităţii, ulterior cu o evoluţie interesantă, cu abordări naţionaliste, uşor aplecate spre doctrina legionară.

"Am o poziţie neutră faţă de el, nu-l urăsc, nu-l iubesc. Eu îl ţin minte pe Marian Munteanu ca pe un exponent al Pieţei Universităţii. La vremea când el era pe toate ecranele, eu eram la Constanţa şi atunci cel puţin, impresia, văzut de la distanţă, era aceea că aveam în faţă un lider al studenţilor care era împotriva sistemului comunist. Asta este poza pe care eu o am de la începutul anilor '90. (...) Pe urmă, el a avut o evoluţie interesantă, nu aş spune condamnabilă, cu abordări relativ naţionaliste, atât cât l-am urmărit eu pe Marian Munteanu (...), abordări naţionaliste uşor aplecate şi către doctrina legionară. Aici îl poziţionez eu pe Marian Munteanu. Dacă în mod sincer crede în abordările de tip legionar, aici e o discuţie care trebuie făcută", a declarat Traian Băsescu, duminică, la România Tv.

Preşedintele PMP a adăugat că percepţia despre Munteanu derivă din opţiunile exprimate de acesta în declaraţiile sale politice.

"După mine, este un lider de tip naţionalist, un lider de tip legionar, dar nu este rostul meu să-l critic. Nu pe Marian Munteanu îl critic şi nu relaţia lui cu eu ştiu ce instituţii sau ce personalităţi. Abordările lui acestea sunt. El poate să le aibă, le-au avut mulţi în România, dar n-au prins", a mai declarat Băsescu.

Întrebat dacă Marian Munteanu este bun să ocupe funcţia de primar general, preşedintele PMP a răspuns: "Funcţia de primar general este o funcţie extrem de grea".

(I.D.)

-----

Actualizare 8:07 Băsescu despre o eventuală candidatură în Capitală: "Decizia mea este luată, voi face ceea ce trebuie"

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a precizat la România TV că decizia sa în privinţa unei candidaturi la Primăria Capitalei este luată, dar o va anunţa la momentul potrivit.

"Decizia mea este luată, dar nu consider oportun să vă spun ce decizie am luat. (...) O să fac ceea ce trebuie, o să fac ceea ce se cade pentru un politician ca mine, care a obţinut două mandate de parlamentar, două mandate de primar general, două mandate de preşedinte al României. Deci, am discernământul să fac ceea ce se cade să fac, după un asemenea background politic. (...) Eu de la politică am obţinut toate funcţiile care se obţin prin vot - parlamentar, primar, preşedinte", a declarat Traian Băsescu la România Tv, întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei.

El a adăugat că îşi permite să-şi anunţe deciziile şi mai târziu, spunându-i-se că mai sunt câteva zile până la termenul limită de depunere a candidaturilor.

Întrebat despre varianta ca PMP să-l desemneze pe Robert Turcescu drept candidat al formaţiunii la funcţia de primar general, Băsescu a răspuns: "Interesant".

(I.D.)

-------

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, afirmă că, în cazul alegerii lui Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei, bucureştenii vor avea "o decepţie uriaşă", adăugând că ghiceşte în acesta "un habarnist bun de gură".

"E un tehnocrat care bate la porţile Capitalei, se numeşte Nicuşor Dan. Eu ghicesc în acest om un habarnist bun de gură, care şi-a făcut nume doar pentru că a obstrucţionat, uneori pe drept, alteori pe nedrept, anumite autorizaţii date prin Bucureşti, dar dacă el va fi cumva primarul, vom avea o decepţie uriaşă. La fel cum am avut cu Iohannis", a declarat Traian Băsescu la România Tv.

Nicuşor Dan şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar general al Capitalei din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul, organizaţie pe care o conduce.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Cine ma tu ai avut deceptii dupa alegerea lui Johanis dar te-ai intrebat ma cate milioane de romani au avut deceptii ca te-au ales pe tine in toate functiile pe care le amintesti.Ciocul mic si ascunde-te intr-o grota sa nu te vada lumea!

    1. Eu as aduga milioanele de romani care nu au putut sa il demita prin vot desi era evident ca au votat impotriva lui cu 2 milioane de oameni mai multi decat il adusesera la putere (inclusiv voturile lui Bachonski de la Paris).

      draga Pomanagiule,

      si fiindca nu treci prin filtrul mintii tale precum Mister CC ajungi la astfel de concluzii.  

    Cine ma tu ai avut deceptii dupa alegerea lui Johanis dar te-ai intrebat ma cate milioane de romani au avut deceptii ca te-au ales pe tine in toate functiile pe care le amintesti.Ciocul mic si ascunde-te intr-o grota sa nu te vada lumea!

    tov Base,te-am votat o data,prima data,si regret si acum

    de ale noastre legate de persoana lui?

    E normal sa nu-l atace pe MM, pe care-l considera, practic, fara sanse. Nu acelasi lucru se poate spune insa de ND, asa ca in cazul lui este binevenita o obstructionare, cu atat mai mult cand ea vine de la un politician ... vexat. 

    1) Daca tu ai decis sa faci ceea ce trebuie, afla ca tu trebuie sa dai fuga-fuguta la ala mic, ca a facut treaba mare. 2) Ai dreptate, daca Nicusor Dan va ajunge primar, vei suferi o mare deceptie, cu documentele pe care Oprescu nu le-a putut distruge. Ti-e cam frica de asta, mosulica!

    1. Dupa Basescu a venit Videanu, dupa Videanu Oprescu, e departe rau. Ai dreptate ca e posibil sa le para rau dar nici asta nu e sigur. E doar o primarie, cea mai mare vaca de muls dar tot primarie ramane.

      logica formala a exprimarii indica o candidatura;ii dorim succes domnului presedinte Tr.Basescu.

      Chiar daca e o primarie, e una foarte mare si regretul ar fi enorm pentru politicieni, te asigur. Castigarea Bucurestiului inseamna avantaj enorm si pentru alegerile ulterioare; plus multumirea sponsorilorde pana acum. Un primar avizat si responsabil, nepolitic ar fi un soc ce ar deschide alte perspective pentru bucuresteni, chiar si pentru clasa politica. E insa foarte greu de castigat ca independent (Oprescu a fost independent, dar cu un mare partid in spate, asa cum multi vad ca incearca in prezent)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb