TRAIAN BĂSESCU, LIDERUL PD: "Adrian Năstase este şeful celei mai mari reţele de trafic de copii din ţară"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 10 februarie 2004

Principalul vinovat de "vînzarea a peste 1.100 de copii români în străinătate" este, în opinia preşedintelui PD Traian Băsescu, premierul Adrian Năstase. Liderul democrat îşi reafirmă opinia potrivit căreia primul ministru s-a folosit de adopţiile internaţionale pentru a-şi deschide uşile cabinetelor de la Bruxelles, iar copiii au fost o monedă de schimb pentru avantaje politice în plan internaţional şi în interes personal. "Faptul că mai mulţi europarlamentari au acceptat să facă lobby în acest caz, nu îl scoate din culpă pe Adrian Năstase", afirmă Traian Băsescu prin intermediul unui comunicat, adăgînd că, din contră, Adrian Năstase avea obligaţia să respecte moratoriul privind adopţiile internaţionale şi să respecte legile României.

Traian Băsescu susţine că, în lipsa unei legislaţii privind lobby-ul, acceptarea de către Adrian Năstase a intervenţiilor unor oficiali străini şi români, ascunse în spatele cuvîntului "lobby", înseamnă, de fapt, trafic de influenţă, cu consecinţa vînzării a peste 1.100 de copii, lucru pedepsit de Codul Penal. "Dacă politicienii europeni au dovedit lipsă de moralitate, făcînd trafic de influenţă pentru încălcarea moratoriului impus de UE în privinţa adopţiilor internaţionale, premierul Adrian Năstase se situează pe poziţia infractorului care a răspuns traficului de influenţă, aprobînd adopţii care nu au trecut prin procedurile legale, într-o perioadă de interdicţie a acestora", spune Traian Băses-cu.

Preşedintele PD afirmă, fără nici o ezitare, că, în momentul de faţă, Adrian Năstase este "şeful celei mai mari reţele de trafic de copii din România", întrucît i-a tratat pe aceştia ca pe "o marfă pe care a adminis-trat-o după bunul plac şi în interes personal, iar pentru acest lucru este obligat să răspundă în faţa legii". Traian Băsescu mai suţine şi că şeful statului, Ion Iliescu, încearcă să acopere "infractorii din PSD", considerînd că respectarea legii şi a obligaţiilor internaţionale reprezintă doar un moft.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb