TRAIAN BĂSESCU: "Parlamentarii ar trebui să înveţe din greşelile precursorilor"

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 9 decembrie 2008

"Parlamentarii ar trebui să înveţe din greşelile precursorilor"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la ceremonia organizată de Curtea Constituţională a României cu prilejul sărbătoririi "Zilei Constituţiei" că pasul revizuirii Constituţiei României din anul 2003 a fost unul firesc, dar el nu trebuie privit ca fiind unul izolat şi dificil de repetat în perioada următoare.

"Constituţia, pentru a dobândi şi păstra respectul poporului, trebuie să fie aptă a răspunde nevoilor prezentului, dar şi celor ale viitorului, să aibă un caracter vizionar în sensul de a putea soluţiona problemele pe care o lege fundamentală le va întâmpina în evoluţia firească a vieţii unei societăţi democratice", a spus Băsescu.

În opinia sa, întrucât modificarea Constituţiei, este un proces complex, aceasta necesită o reflecţie îndelungată, dar şi o dezbatere largă, ceea ce ar presupune o negociere în prealabil între partidele politice, o dezbatere cu reprezentanţi ai mediului academic şi de cercetare precum şi o dezbatere cu societatea civilă şi lideri de opinie publică şi, nu în ultimul rând, o dezbatere în rândul cetăţenilor.

"De ziua Constituţiei doresc ca noii aleşi în Parlamentul României să respecte şi să apere valorile statului român, să găsească calea cea mai bună prin care, în momentul elaborării legilor, să întărească ordinea de drept a statului, să vegheze la interesele tuturor cetăţenilor, şi, de ce nu, să înveţe din greşelile precursorilor lor", a precizat preşedintele. Băsescu s-a declarat mulţumit de activitatea judecătorilor Curţii Constituţionale.

"Am convingerea că judecătorii Curţii Constituţionale vor veghea mai departe, aşa cum au făcut şi până acum, la integritatea Constituţiei şi vor asigura echilibrul perfect între puterile statului, indiferent de culoarea politică a puterii legislative sau executive, care se schimbă la fiecare patru ani", a conchis şeful statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb