Traian Băsescu participă la reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est

E.D.
Politică / 22 iulie 2014

Actualizare 11:10 Băsescu: "Federaţia Rusă, partener al grupărilor teroriste"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că Federaţia Rusă este un stat partener al grupărilor teroriste din Estul Ucrainei.

Şeful statului a susţinut, la plecarea de pe aeroportul Henri Coandă către reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est, că "atâta timp cât Federaţia rusă susţine grupările teroriste din Doneţk şi Lugansk, este un partener al grupărilor teroriste".

Traian Băsescu a mai declarat, astăzi, că la reuniune se va discuta şi despre pregătirile pentru Summit-ul NATO din septembrie şi a anunţat că ţara noastră doreşte o redefinire a relaţiei Alianţei cu Rusia, acest stat periclitând siguranţă ţărilor din zona. Preşedintele a mai spus că un subiect aflat pe ordinea de zi a Reuniunii şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est se referă la pregătirea Summit-ului NATO care va avea loc în luna septembrie, în Marea Britanie.

Şeful statului a arătat că România are opt priorităţi legate de acest summit şi a afirmat că prima prioritate este adoptarea de măsuri concrete pe termen lung şi echilibrarea geografică a resurselor militare ale Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul Uniunii Europene.

Potrivit şefului statului, o altă prioritate a României la summit-ul din septembrie este reflectarea în documentele acestuia a importanţei strategice a Marii Negre şi încurajarea parcursului către NATO a Georgiei şi Muntenegrului, acest obiectiv trebuind să fie susţinut de toate ţările est-europene.

Traian Băsescu a mai spus că un obiectiv important îl constituie asumarea de către toate statele membre NATO a alocării a 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare: "Nu în ultimul rând, ne interesează, ca urmare a evenimentelor din regiune, redefinirea relaţiei NATO-Federaţia Rusă. După Nagorno-Karabah, în Azerbaidjan, după Abhazia şi Osetia, în Georgia, după Transnistria, în Republica Moldova, a urmat, acum, anexarea ilegală a Crimeei şi situaţia din Ucraina de est, unde Federaţia Rusă are responsabilităţi majore", a arătat preşedintele Băsescu.

Preşedintele a afirmat că îşi doreşte că la reuniunea de astăzi de la Varşovia toţi şefii de stat să fie de acord că "unul din obiective este adâncirea cooperării cu partenerii estici, fie că vorbim de Republica Moldova, de Ucraina sau Georgia".

---

Preşedintele Traian Băsescu participă astăzi la reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est care se desfăşoară la Varşovia.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, înainte de plecarea la Varşovia, la ora 9.45, şeful statului va susţine o declaraţie de presă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

La ora 11.50, preşedintele Băsescu va sosi la Palatul Prezidenţial din Varşovia, urmând ca de la 12.05 să participe la reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est iar de la 14.10, la dejunul de lucru oferit de preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb