Traicu: "Instanţa a suspendat executarea silită a activelor Oltchim"

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 noiembrie 2012

Traicu: "Instanţa a suspendat executarea silită a activelor Oltchim"

Instanţa a decis suspendarea executării silite a unor active de pe platforma petrochimică a Oltchim, ne-a declarat, ieri, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu. Decizia va sosi în scris la combinatul vâlcean, în aceste zile susţine domnia sa.

La finele săptămânii trecute, ziarul "BURSA" a publicat în exclusivitate că active importante ale combinatului vâlcean au fost puse gaj pentru furnizori controversaţi, ascunşi în paradisuri fiscale, după cum ne-au declarat surse ministeriale. Corpul de Control al ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, tot încear-că să desluşească, de vreo două luni, modul în care a fost administrat Oltchim de Constantin Roibu şi cum a fost căpuşat combinatul, iar DNA nu este străin de problemă.

Potrivit surselor noastre, ancheta ar fi scos la iveală că mai multe firme cu acţionariat în paradisuri fiscale au primit gaj active ale Oltchim, cu o valoare totală de peste 100 milioane de euro, în urma unor acţiuni ilegale ale fostului director general Constantin Roibu. Un astfel de gaj de 42 milioane euro (active de pe platforma petrochimică de la Arpechim, modernizate cu 60 milioane de euro - fonduri de la stat) a fost dat companiei Polchem Societe Anonyme pentru o datorie de doar 7 milioane de euro.

Vineri a avut loc licitaţia pentru vânzarea acestor active gajate, dar nu s-a prezentat niciun cumpărător. Autorităţile vor să anuleze ipotecile ilegale în instanţele penale şi DNA va investiga cazul.

Se pare că şi firmele Calvi Trade Limited şi Bulrom Gas Impex ar fi primit, potrivit Hotnews, ipoteci valoroase de la fosta conducere Oltchim

Sursele noastre ministeriale afirmă că furnizorii Oltchim care sunt deţinuţi de stat nu au primit ipoteci atât de acoperitoare ca off-shore-urile care au relaţii contractuale cu Oltchim, deşi sumele datorate de combinatul vâlcean sunt cu mult mai mari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pleaca bai traicule de la MECMA ca dormi in post. Da-ti demisia daca vrei sa dormi 4 ani in palrlament.

    Daca ma uit la poza lui mai mult de 5 secunde incep sa inteleg de ce e gazul si benzina asa scumpa in Romania, tara care extrage petrol si gaze(altii le exporta).

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb