Transelectrica, afectată indirect de insolvenţa Hidroelectrica

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iulie 2012

Transelectrica, afectată indirect de insolvenţa Hidroelectrica
  • document ataşat Datoriile Transelectrica
    apasă aici pentru a descărca.

    Diversele comportamente emoţionale ale bancherilor nu au afectat, deocamdată, împrumuturile companiei

    Cererea şi declararea ulterioară a stării de insolvenţă a Hidroelectrica afectează indirect relaţiile bancare ale Transelectrica (nivel împrumut, procent dobândă, condiţii garantare) şi, implicit, nivelul de tranzacţionare al acţiunilor companiei transportatoare de electricitate pe bursă, arată un comunicat remis redacţiei.

    Reprezentanţii Transelectrica au precizat pentru ziarul BURSA: "Subliniem că insolvenţa Hidroelectrica nu a afectat direct activitatea Transelectrica SA. Au existat diverse comportamente emoţionale ale băncilor, fără ca în contractele de împrumut să existe majorări de costuri şi/sau majorări ale garanţiilor. Nu există refuzuri ale vreunei bănci în ceea ce priveşte acordarea de împrumuturi către Transelectrica SA. Compania are finalizate două proceduri de contractare de împrumuturi. În ambele situaţii, procedurile fiind încheiate, contractele sunt în stadiul de semnare de către părţi. Băncile creditoare sunt partenere şi ale Hidroelectrica SA, au structuri proprii specializate în energie şi pot avea un comportament prudent faţă de societăţi din domeniu".

    Cele două proceduri la care au făcut referire reprezentanţii Transelectrica reprezintă o linie de credit acordată de Citi Bank, în valoare de 125 milioane lei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă (plata bonusului), precum şi un împrumut de 42 milioane de euro (în curs de publicare numele băncii câştigătoare a licitaţiei) pentru investiţii.

    "Nu se poate concluziona că insolvabilitatea Hidroelectrica afectează semnificativ comportamentul comercial al Transelectrica SA, aceasta din urmă având o situaţie financiară foarte bună, cu venituri realizate peste nivelul bugetat al perioadei", mai arată comunicatul citat.

    Întrebaţi dacă există vreo bancă ce a refuzat să acorde companiei un împrumut, oficialii Transelectrica ne-au răspuns că societatea are capacitatea tehnică şi financiară de a face faţă unor astfel de situaţii.

    Săptămâna trecută, Remus Vulpescu, administratorul special al Hidroelectrica a spus că societatea producătoare are de recuperat circa 40 milioane lei de la Transelectrica. Ieri, compania transportatoare de electricitate a anunţat că, la data de 2 iulie, Transelectrica avea sume datorate pe piaţa de echilibrare de 6.500.000 lei şi sume datorate pe piata de energie de 5.765.661,66 lei. "Cu excepţia sumei datorate pe piaţa de echilibrare pe care Transelectrica SA o achită pe măsura realizării încasărilor, datoria pe piaţa de energie este în termenul scadent prevăzut în contractul dintre cele două companii şi va fi achitată în termenele contractuale".

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb