Transelectrica îşi reduce cheltuielile cu până la 44%, pe fondul crizei

N.I.
Piaţa de Capital / 6 septembrie 2009

Transportatorul naţional de electricitate, Transelectrica, îşi reduce ceheltuielile cu până 44%,în funcţie de nevoi, tăind din cheltuielile ce vizau IT&C, cercetare, sau publicitate, dar păstrând programul de investiţii, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei,Adrian Băicuşi.

\"O serie de achiziţii, gen , le-am redus cu 10-40%. În zona de IT&C, am redus cu 44%, dar am făcut reduceri de costuri şi pe partea de studii, cercetări, cheltuieli cu reclama şi publicitatea, deplasări. Achiziţiile de materiale le-am redus cu 10%, iar la materiile prime chiar cu 40%. Am încercat să facem o prioritizare, în funcţie de nevoi\", a declarat într-un interviu pentru NewsIn directorul general al companiei, Adrian Băicuşi.

Directorul general al companiei a adăugat faptul că, în ceea ce priveşte strategia companiei pentru perioada de criză, s-a reuşit ţinerea sub control a tuturor costurilor.

\"O anumită categorie de cheltuieli nu avem capacitatea să le reducem, cum sunt cele pe achiziţiile reglementate de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Tarifele oricum nu putem să le mărim. Încercăm să reducem cât mai mult ce putem\", a afirmat directorul general Adrian Băicuşi.

Acesta a mai spus totodată că programul de investiţii a mers conform planului şi că Transelectrica nu are probleme privind derularea investiţiilor, domeniu pe care încearcă să îl \"ocrotească\". \"Este şi un avantaj aici, pentru că putem renegocia contractele privind investiţiile, în condiţii de preţ mai avantajoase. Investiţiile trebuie oricum făcute\", a explicat Băicuşi.

Acţionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei. Compania gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care este formată din 78 de staţii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.000MVA şi 9.000 km de linii electrice aeriene de 110/220kV, 400kV şi 750kV, aflate în gestiunea celor opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale în Bucureşti, Bacău, Constanţa, Cluj, Craiova, Piteşti, Sibiu, Timişoara.

De asemenea, în prezent, Transelectrica are şase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service şi Teletrans.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb