TRANSFER DE LA REHAU TeraPlast îl pune pe Bela Varga director general la TeraGlass

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 iulie 2019

TeraPlast îl pune pe Bela Varga director general la TeraGlass

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător local de materiale de construcţii cu capital românesc, l-a numit pe Bela Varga în poziţia de director general al diviziei TeraGlass, potrivit unui comunicat al companiei remis Redacţiei.

Bela Varga activează de peste 20 de ani în domeniul tâmplăriei PVC, ocupând de-a lungul timpului funcţii în departamente de vânzări sau infrastructură. În ultimii patru ani a condus din poziţia de director general compania Rehau, unul dintre cei mai mari producători de PVC de pe piaţă.

Domnia sa declară: "TeraGlass s-a dezvoltat frumos în ultimii ani şi există în continuare perspective favorabile de creştere. Împreună cu echipa vom continua dezvoltarea brandului atât pe plan local, cât şi pe plan internaţional".

TeraGlass deţine portofoliul de tâmplărie termoizolantă al grupului TeraPlast, operând în Bistriţa o fabrică cu o capacitate de 120.000 unităţi/an.

"Având în vedere cererea aflată în creştere, TeraGlass şi-a propus extinderea capacităţii de producţie. Astfel, a fost demarat un proiect finanţat prin schemă de ajutor de stat, în valoare totală de 3,5 milioane de euro. Fabrica TeraGlass din Bistriţa va fi modernizată la cele mai înalte standarde şi va beneficia de un flux de lucru complet automatizat pentru producţia ferestrelor şi uşilor din PVC. Finalizarea proiectului va avea loc în toamna acestui an, iar producţia pe noile linii va începe în prima parte a anului 2020", se arată în comunicatul companiei.

Anul trecut, afacerile societăţii au crescut cu 26%, faţă de anul 2017, iar mai mult de 70% din cifra de afaceri a TeraGlass din 2018 a provenit din export, cele mai importante pieţe fiind cele din Germania, Ungaria, Cehia, Austria, Slovenia sau Slovacia.

În primul trimestru din acest an compania şi-a consolidat poziţia pe piaţa externă, cel mai mare volum de comenzi venind din Germania. De alt­fel, piaţa germană a reprezentat 30% din totalul cifrei de afaceri, fiind urmată de România, cu 21% şi Cehia, cu 13%

La nivel consolidat, în primul trimestru din acest an, producătorul de materiale de construcţii a obţinut un profit net de 3,31 milioane de lei, în comparaţie cu o pierdere de 1,07 milioane de lei înregistrată în primele trei luni din anul anterior. Pe întreg anul 2018, profitul net al grupului TeraPlast a fost de 23,1 milioane de lei. Totodată, cifra de afaceri a grupului a urcat cu 34% în primele trei luni ale acestui an, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior, de la 130,72 milioane de lei la 31 martie 2018 la 174,64 milioane de lei la 31 martie 2019. Tera­Plast îşi va publica rezultatele financiare semestriale la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în data de 29 iulie.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest (Depaco), Tera­Glass şi TeraPlast Ungaria, iar din aprilie 2019, business-ul de reciclare la nivel de grup se desfăşoară prin compania TeraPlast Recycling.

Cel mai mare acţionar al TeraPlast este Dorel Goia, cu o deţinere de 46,83%.

Valoarea de piaţă a grupului Tera­Plast la BVB se ridică la circa 333,91 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb