Tranzacţii cu 13% din "Remarul 16 Februarie"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 august 2008

Tranzacţii cu 13% din "Remarul 16 Februarie"

Acţiuni reprezentând 13,17% din capitalul social al "Remarul 16 Februarie" din Cluj-Napoca au fost tranzacţionate, ieri, pe piaţa Rasdaq, pentru 13,3 milioane lei. Preţurile au variat între 45 şi 49,5 lei/titlu.

Mişcarea survine după ce au existat unele disensiuni între acţionarii companiei. Un grup de acţionari ai "Remarul 16 Februarie" Cluj Napoca, care deţinea 9,22% din capitalul social, a jucat "la intimidare", convocând Adunarea Generală. Grupul solicita conducerii să facă publică o serie de rapoarte, acte şi contracte, exprimându-şi nemulţumirea faţă de rezultatele slabe ale companiei. La AGA, însă, surpriză! Punctele de pe ordinea de zi au fost respinse, semn că respectivii acţionari au fost "mulţumiţi" cumva între timp.

Cristian Duţescu, reprezentantul grupului de acţionari, ne spunea luna trecută că este posibil ca aceştia să nu mai solicite un loc în consiliul de administraţie, întrucât managementul societăţii a început să răspundă solicitărilor, lucru care s-a şi întâmplat.

Ulterior convocării respectivei AGA, Monica Băiculescu, care deţinea peste 30% din titlurile "Remarul 16 Februarie" (simbol REFE, pe piaţa Ras-daq), a raportat achiziţionarea a 3.500 de titluri, iar, apoi, două pachete de acţiuni, reprezentând 2,93% din capitalul social, au fost transferate prin două tranzacţii negociate (deal), care au însumat 3 milioane lei.

"Remarul 16 Februarie" are un capital de 5,1 milioane lei, divizat în două milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei.

Potrivit celor mai recente raportări, "Transferoviar Grup" controlează 32,96% din titlurile REFE, iar Monica Băiculescu, are 31,25% din acţiuni.

În primul semestru, cifra de afaceri a firmei a crescut de peste două ori în raport cu perioada similară din 2007 la 83,7 milioane lei, iar profitul a fost de peste zece ori mai mare, respectiv de 5,98 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb