Trei persoane, reţinute pentru contrabandă cu ţigări

Elena Deacu
Anticorupţie / 25 iunie 2015

Poliţiştii şi procurorii DIICOT vasluieni au efectuat percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete, în urma acţiunii, trei persoane fiind reţinute. Ele urmează a fi prezentate instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al IGPR, la data de 23 iunie poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vaslui, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui, beneficiind de sprijinul poliţiştilor Poliţiei Municipiului Huşi, au efectuat 9 percheziţii la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

În fapt, membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi introdus în ţară, prin alte locuri decât cele prevăzute de lege pentru controlul vamal sau prin locurile prevăzute de lege, dar prin sustragerea de la controlul vamal, a unor mărfuri supuse regimului accizabil.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada 2014-2015, pe raza judeţelor Iaşi şi Vaslui, 6 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Pe timpul desfăşurării activităţilor infracţionale, membrii grupului ar fi deţinut şi comercializat ţigări provenite din Republica Moldova, cantitatea totală fiind de peste 10.000 de pachete ţigări de diferite mărci.

În urma acţiunii, trei din membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar faţă de un altul a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Cei în cauză urmează a fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă, iar în cauză cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb