Tribunalul Constanţa a anulat o serie de hotărâri ale mai multor Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) ale producătorului de ulei "Argus" Constanţa (simbol UARG), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Aceste AGOA au fost convocate de gruparea formată în jurul omului de afaceri Cătălin Chelu, care controlează indirect aproximativ 44% din societate.
Cererile de anulare a hotărârilor AGOA au fost formulate de SIF "Oltenia", care controlează 31,9% din acţiunile UARG, în jurul căreia s-a format o altă grupare, care sus-ţine un alt Consiliu de Administraţie (CA).
Astfel, potrivit raportului, Tribunalul Constanţa a anulat hotărâ-rile AGOA din data de 16 iulie, prin care au fost aleşi în calitate de administratori ai societăţii Gheorghe Chirilă, Bădoiu Mihaela Mirela, Minjineanu Edy Gabriel, Panaite Sorin şi Patriniche Giulio Nelu, şi din 24 aprilie, prin care s-au aprobat situaţiile financiare aferente anului 2011, dar şi cererea de înregistrare la ORC Constanţa a hotărârilor AGOA din 12 iunie, prin care se revocase vechiul CA, fiind numiţi administratori Panaite Sorin, Catană Alin Cornel, Mitu Ionel, Zaharia Puiu-Robert şi Bădoiu Mihaela Mirela.
Acţiunile producătorului de ulei "Argus" Constanţa sunt suspendate de la tranzacţionare, de zece luni, pe fondul conflictului dintre cele două grupuri de acţionari.
Pe de o parte, SIF Oltenia (31,9%) şi fondul Business Capital for Romania-Opportunity (aproximativ 6%) spun că administratorii legali ai "Argus", aleşi în Adunarea Generală din 10 noiembrie 2011, înregistraţi la Registrul Comerţului, nu sunt primiţi în societate şi nu îşi pot derula activitatea.
În opoziţie se află un alt consiliu de administraţie susţinut de Cătălin Chelu, care spune că a fost ales pe 12 iunie 2012, după revocarea celui anterior.
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis, pe 4 iulie, o ordonanţă prin care anunţă că, în vederea reintroducerii la tranzacţionare a acţiunilor "Argus", CA al societăţii înregis-trat la ORC are obligaţia ca, ulterior îndeplinirii condiţiilor necesare exercitării de către aceştia a mandatului de administratori, să întocmească şi să publice, în regim de urgenţă, un raport curent detaliat cu privire la situaţia societăţii, potrivit anunţului publicat pe BVB.
Consiliul ales pe 10 noiembrie 2011 este înregistrat la ORC Constanţa, începând cu 15 iunie, şi are următoarea componenţă: Radu Anina, Păuna Ioan, Ana Bobîrcă, Dan Voiculescu şi Radu Constantin, potrivit rapoartelor transmise Bursei de Valori Bucureşti. De asemenea, şi numirea domnului Păuna Ioan în funcţia de director general a fost înregistrată la ORC.
Consiliul de Administraţie ales pe 12 iunie spune, însă, că numai hotărârile luate de el poartă antetul şi ştampila societăţii, potrivit unui comunicat transmis de la sediul "Argus", care poartă, de asemenea, antetul şi ştampila societăţii, fiind semnat de Sorin Panaite, în calitate de preşedinte.
Acest consiliu mai precizează că actele de administrare şi de conducere a societăţii sunt exercitate de către persoanele alese în baza hotărârii AGOA din 12 iunie şi admite, astfel, că nu permite accesul în companie a adminsitratorilor aleşi pe 10 noiembrie.
Acţiunile "Argus" sunt în continuare suspendate de la tranzacţionare, din 16 septembrie, pentru clarificarea situaţiei privind conducerea companiei. La acea dată, titlurile au închis la un preţ de 4,01 lei, în creştere cu 2,56%. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 143,4 milioane lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de gabi în data de 20.07.2012, 16:38)
mai are putin si aranjeaza chelu si argus-
ul