Tribunalul Bucureşti a decis anularea unor probe din dosarul Liei Olguţa Vasilescu

Andrei Stan
Anticorupţie / 21 septembrie 2016

Tribunalul Bucureşti a declarat ieri ca fiind nule mai multe probe strânse de procurori în dosarul în care primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani.

"Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inc. PRC, PED şi VLO. Constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei în ceea ce priveşte stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii cu referire la inc. PRC şi PED. Constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inc VLO, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor SC, VI, MG şi denunţul (declaraţie) formulat de PIC la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre VI şi PI din data de 19.02.2016, aceasta fiind obţinută în mod nelegal. Încheierea motivată se va comunica procurorului care în termen de 5 zile de la comunicare trebuie să înştiinţeze judecătorul decât cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei", se arată în decizia Tribunalului Bucureşti, potrivit portalului instanţelor de judecată din ţara noastră.

Astfel, instanţa a decis că Liei Olguţa Vasilescu i-a fost încălcat dreptul la apărare, excluzând din dosar anumite declaraţii şi interceptări, despre care judecătorii susţin că au fost obţinute în mod nelegal.

Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie de către DNA, fiind acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb