Trump se confruntă luni cu două termene cruciale în instanţa din New York

S.B.
Internaţional / 25 martie

Trump se confruntă luni cu două termene cruciale în instanţa din New York

Fostul preşedinte american Donald Trump se confruntă luni, la New York, cu două termene de judecată cruciale, care ar putea afecta imaginea sa de miliardar care încearcă să fie reales în noiembrie, informează news.ro.

Inculpat în patru dosare penale şi condamnat deja la amenzi foarte mari în două procese civile, magnatul imobiliar şi tribunul conservator populist urmează să se întâlnească la ora locală 9:30 (15:30, ora României) cu un judecător de la tribunalul penal din Manhattan pentru a stabili o nouă dată pentru procesul său istoric într-un caz care implică plăţi nedeclarate către o actriţă de filme porno.

Tot luni, în faţa aceleiaşi instanţe din statul New York, Donald Trump va trebui să garanteze că va plăti aproape jumătate de miliard de dolari din amenzile pe care el şi fiii săi Eric şi Don Jr. au fost condamnaţi să le achite în instanţa civilă pentru fraude financiare comise în cadrul imperiului lor imobiliar, Trump Organization, în anii 2010. În cazul în care nu plătesc, ei riscă să-şi vadă puse sub sechestru bunurile imobiliare şi conturile bancare de către procurorul general local Letitia James, care i-a trimis în judecată în octombrie 2022 şi a făcut să fie condamnaţi de judecătorul newyorkez Arthur Engoron, la 16 februarie.

Dacă Donald Trump nu depune o cauţiune care să acopere cel puţin 454 de milioane de dolari amenzi plus dobânzi, "imaginea sa se va schimba radical în ochii multor persoane, deoarece el s-a prezentat întotdeauna ca un miliardar de succes", a comentat pentru AFP Andrew Weissmann, fost procuror federal şi autor al unei cărţi despre inculpările fostului preşedinte.

Aflat sub presiune, fostul ocupant republican al Casei Albe (2017-2021), care visează să se întoarcă acolo pe 20 ianuarie 2025, i-a denigrat din nou sâmbătă pe procuroarea James şi pe judecătorul Engoron, scriind cu majuscule pe reţeaua sa socială Truth Social: un magistrat "TOTAL INCOMPETENT ŞI CORUPT" şi un şef al parchetului din New York "CARE ÎL ATACĂ pe TRUMP CÂND NU A FĂCUT ABSOLUT NIMIC RĂU".

Donald Trump îşi exprimă furia în mod regulat împotriva unei sentinţe civile "false" şi a unei "cerinţe de garanţie neconstituţionale" impuse de un procuror general "rasist" şi de un judecător "controlat de clica democrată".

Letitia James este un magistrat afro-american democrat şi ocupă atât un rol judiciar, cât şi unul politic.

De săptămâni întregi, avocaţii lui Trump afirmă că nu pot depune cauţiunea, care ar trebui să suspende, pe durata recursului, hotărârea din februarie care le interzice tatălui şi fiului Trump să îşi administreze afacerile din New York timp de trei şi, respectiv, doi ani.

Vineri, fostul şef de stat a afirmat că dispune de "aproape 500 de milioane de dolari în numerar, din care o parte importantă este destinată să fie folosită în campania (sa)" împotriva preşedintelui democrat Joe Biden.

Tot vineri, el a primit, de asemenea, un impuls financiar atunci când compania sa media, Trump Media & Technology Group, a primit undă verde pentru a se lansa la bursă, o mişcare care i-ar putea aduce miliarde de dolari şi care ar putea servi drept garanţie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Justiția americana poate poate va opri candidatura la prezidențiale!

    Nasol a ajuns si democratia americana,

    vor sa elimine adversari politici prin metode "comuniste sovietice" 

    1. In afacerile imobiliare Trump a făcut evaziune fiscală și justiția americană nu iartă chiar daca este vorba de un fost președinte. Asta este diferența între România și SUA.

      Si familia Biden cu acelasi pacate,daca nu mai mari,sunt iertati,

      hai sa fim un pic mai corecti 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb