TURCAN, DESPRE LEGEA CONSUMATORULUI VULNERABIL: "Între 1 şi 5 milioane de oameni vor beneficia de suport din partea statului"

J.P.
Miscellanea / 1 septembrie 2021

"Între 1 şi 5 milioane de oameni vor beneficia de suport din partea statului"

Între 1 şi 5 milioane de oameni vor beneficia de suport din partea statului dacă Legea consumatorului vulnerabil va intra în vigoare, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a precizat că este vorba de de oameni cu contracte de muncă, persoane aflate în asistenţă socială şi pensionari, conform Agerpres.

"Vom avea aproximativ 500.000 de gospodării, cu 2,5 oameni pe gospodărie, respectiv între 1 şi 5 milioane de oameni vor beneficia de suport din partea statului dacă această lege (Legea consumatorului vulnerabil n.r.) va intra în vigoare. Dacă nu va intra în vigoare oricum vor fi ajutaţi. Pe cifre, din nefericire, aşa reiese din nivelul veniturilor că avem aproximativ 500.000 de gospodării cu oameni cu un nivel al veniturilor pe membru de familie până în 810 lei şi, de asemenea, un cuantum cumulat de aproximativ 5 milioane de oameni cu venituri sub nivelul câştigului salarial mediu brut. Aici vorbim de oameni cu contracte de muncă, de persoane aflate în asistenţă socială şi de pensionari", a precizat Raluca Turcan, la Digi 24.

Ea a subliniat că este un moment dificil, "în care plătim o factură cumulată". "Nu plătim doar creşterea preţurilor ci plătim indiferenţe acumulate în timp", a transmis Turcan.

Ministrul Muncii a explicat ce măsuri vor fi luate pentru a aplica legea consumatorului vulnerabil de la 1 ianuarie 2022 şi cum se va derula sprijinul pentru persoanele afectate de majorările facturilor la energie şi gaze naturale.

"Vom depune un amendament prin care Legea consumatorului vulnerabil, care trebuia să intre în vigoare la începutul sezonului rece 2022, să fie devansată şi să se aplice de la 1 ianuarie 2022 şi în acelaşi timp va avea două componente. Una de subvenţie la factură, în funcţie de consumul de energie pe care şi-l asumă consumatorul. Această subvenţie se face diferit în funcţie de preţurile de referinţă pentru diferitele tipuri de energie: energie electrică, termică, gaz sau combustibil solid şi în acelaşi timp va exista un supliment care se va acorda pe toată perioada în care consumatorul accesează surse de energie", a adăugat Raluca Turcan.

Potrivit sursei citate, pentru un pensionar cu o pensie minimă, dacă pentru sezonul rece sprijinul la factura de energie era în prezent de aproximativ 100 de lei, pe noua lege a consumatorului vulnerabil sprijinul va fi de aproximativ 600 de lei în perioada sezonului rece plus extrasezon, "prin cele două formă de sprijin: subvenţie şi supliment".

Întrebată ce se va întâmpla dacă legea nu trece la timp, Turcan a răspuns: "Se va găsi o nouă formula în Guvern, prin Ordonanţă de Urgenţă, pentru partea de compensare". "Sunt două tipuri de acţiune, legea consumatorului vulnerabil care va acţiona pe termen lung, indiferent de ceea ce se va întâmpla de acum încolo şi avem sprijin pentru acest sezon rece (...) şi unde Ministerul Energiei va propune un set de măsuri de compensare pentru acest sezon rece", a punctat oficialul de la Muncă.

Cererile pentru acest timp de ajutor vor fi depune la primării, însă aceste instituţii nu vor da banii pe loc. "Subvenţia se decontează în preţul facturii şi se aplică invers proporţional în funcţie de nivelul veniturilor. Inclusiv nivelul veniturilor pentru care oamenii au acces la acest sprijin a crescut de la 800 de lei la 810 pe membru de familie şi de la 1.042 la 1.450 de lei pentru o persoană singură, deci creşte şi sprijinul financiar şi plaja de oameni care pot accesa acest sprijin suport din partea statului", a transmis Raluca Turcan.

Nu în ultimul rând, ministrul Muncii îi sfătuieşte pe oamenii care se trezesc cu facturi exagerate să urmărească cu maximă atenţie dezbaterea publica să îşi ia informaţiile corecte şi în momentul în care vor fi puse la dispoziţie aceste instrumente de sprijin să le acceseze.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Explicați-le acestor tâmpiți că, la actualul nivel al prețurilor, peste 9 milioane de consumatori sunt vulnerabili deci nu e vorba de consumatorul vulnerabil ăla care e in mintea lor ci de toți consumatorii care nu pot suporta facturi lunare peste 350 lei, deci 80% din populație.

    Nu vă lăsați păcăliți oameni buni! 

    1. panica generata scunde real alte legi de directionare / sifonareala bani tot pe seama saraci ei / mii.

      Asa cum in nominal cresc veniturile si alte costuri vor creste pana cand concurenta corecta din piata va potolii pe termen scurt pretul. 

      Govul umfla piata si tot el zice ca e "criza energiei". 

      semnat comenturi "cretine" 

    Ce soluutie geniala sa dam banii la altii din buzunarul nostru. Adica preturile pot sa creasca pana la cer ca statul plateste o parte, iar furnizorii si distribuitorii vor face profituri uriase. Unde sunteti ma trompetelor care urlati pana acum ca se dau bani la firmele de stat. Acum se dau la firmele straine e foarte bine. Nu ma faceti ceva sa scada preturile ca asa spuneati inainte de liberalizare si acum poc 200% preturile la energie si gaz. Bai Hotilor de la PNL, USR PLUS si UDMR la puscarie cu voi.

    1. la puscarie singuri nu se duc , ca-I mai bine la plaja la Monaco , iar cei care ar trebui sa-i bage , sint tot ei .

      Corect. Ai dreptate si cei care are trebuie sa Ii bage la puscarie sunt tot la Monaco.In concluzie avem un stat mafiot.

    Adica pana in 20% din tara asistati sociali? Perfect liberal!

    Mai liberalizati vre-o 2-3 chestii, mai inchideti niste industrii si ajungem direct in comunism. 

    1. Nu ajungem,deja suntem .Acum nu mai zbiara tineri frumosi si liberi

    De ce nu majorati salariul minim si pensiile ???? Nu mai dati ajutoare de la buget care oricum nu ajung decit sifonate. E acelasi lucru si fara costuri suplimentare.

    aveti pe cineva in guvern care sa gindeasca ??? 

    Este o hotie. Pe deoparte voi umflati nejustificat pretul la KW, apoi, din banii nostrii, ai statului, bani care trebuiau sa mearga la alocatii si pensii : " aproximativ 500.000 de gospodării, cu 2,5 oameni pe gospodărie, respectiv între 1 şi 5 milioane de oameni vor beneficia de suport din partea statului dacă această lege (Legea consumatorului vulnerabil n.r.) va intra în vigoare.

    Acesti bani de "suport" nu sunt din buzunarul lui Catu sau din buzunarul tau sau a lui Barna si Ciolos, acesti bani sunt banii ce trebuiau acordati ca alocatii copiilor Romaniei, acesti bani trebuiau sa constutuie majorarea cu 40 % a pensiilor batranilor si cate si mai cate.  

    Acesti bani, "de suport" in acest fel, vor ajunge in final, prin aceasta inginerie pusa la cale de 23665 cel cu studii in America, tot in buzunarul hotilor de la PNL si USR (plus) 

    Aceasta stratagema este alta varianta a hotiei lui Basescu cu taierea pensiilor, si camioanele de bani duse in Monaco, in fond este tot o taiere a pensiilor si salariilor romanilor, a celor pe care i-ati prostit sa va aleaga.

     

    După calculele mele, o familie de două persoane, cu centrală termică, care plătea la doua camere 400 de lei pe lună iarna trecuta, cat sa dezmorțească un pic casa, va plati in aceasta iarnă peste 1000 lei pe lună deci despre ce vorbim??

    Cei care nu se califica ca și consumatori vulnerabili și au rate la banca ce fac cu gazele la iarna??? 

    După calculele mele, o familie de două persoane, cu centrală termică, care plătea la doua camere 400 de lei pe lună iarna trecuta, cat sa dezmorțească un pic casa, va plati in aceasta iarnă peste 1000 lei pe lună deci despre ce vorbim??

    Cei care nu se califica ca și consumatori vulnerabili și au rate la banca ce fac cu gazele la iarna??? 

    1. Inchide gazul si isi pun cojocul pe ei. In comunism caldura o taia Ceausescu, acum ti-o tai singur. Asa este cand de 31 de ani ne conduc mafioti. Noi ii lasam sa isi bata joc de noi. Nu bad pe nimeni in strada, inseamna ca ne place. Hic, sa mai luam un cojoc pe noi.

    Cum se face ca de cate ori vine dreapta la putere cresc toate preturile ,facturile,salariile,pesiile,a locatiile nu se maresc si pe vremea lui boc,basescu tot la fel sa intamplat dar ... are mintea scurta,va nertati soarta ce topaiati prin piata si va mandreati cu opiniea politica ....

    MAAAMMMMAAAA ce MARJA NEBUNA !!!!!

    Parca vorbesc de "bani" de stixuri sau gume!!! 

    E ca si cum ar zice: intre 100 si 500% din consumatorii vulnerabili! 

    Ei nu cred ca va ce avioane trantesc in spatiul public cu asemenea afirmatii! 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb