TURCAN:  "Modificarea legilor justiţiei arată preocuparea pentru spălarea dosarelor penale ale fruntaşilor la guvernare"

V.D.
Politică / 22 martie 2018

Raluca Turcan

Raluca Turcan

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Raluca Turcan, a criticat, la Deva, modificarea legilor justiţiei, apreciind, în acest context, că PSD şi ALDE ar dori "o spălare a dosarelor penale" în folosul "fruntaşilor" celor două partide, precum şi controlarea justiţiei din punct de vedere politic.

"Modificarea legilor justiţiei pe repede înainte, fără dezbatere, fără transparenţă, fără studii de impact, fără susţinerea corpului de profesionişti din domeniu arată o singură preocupare: spălarea dosarelor penale pe care fruntaşii celor două partide de guvernare le au şi controlarea justiţiei în scop politic. E o manieră totalitară şi discreţionară pe care PSD şi ALDE o confirmă, din ce în ce mai mult, în ultima perioadă", a spus Raluca Turcan.

Parlamentarul liberal a arătat că în situaţia în care partidele de la guvernare nu ar avea nicio "intenţie nocivă" legată de justiţia din România, atunci acestea ar trebui să aştepte un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia şi evaluarea prin Mecanismului de Cooperare şi Verificare - o condiţie esenţială în tratatul de integrare a României în UE, dar şi să ţină cont de opiniile corpului de profesionişti din domeniul justiţiei.

Prim-vicepreşedintele PNL a explicat că în formula în care au fost votate legile justiţiei, preşedintele României a fost exclus sau limitat ca drepturi din procedurile de numire a şefului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a procurorului-şef al DNA şi a procurorului general al României.

"Din numirea la ÎCCJ l-au scos (preşedintele, n.r.) complet, iar din numirile în fruntea DNA şi a Parchetului General i-au scos posibilitatea de a refuza. Şi atunci, au transferat, practic, garanţia de echilibru şi lipsă de partizanat - pe care preşedintele României le garantează - în mâna ministrului justiţiei, care în privinţa ÎCCJ poate să facă ce vrea el şi să propună ce vrea el, iar în privinţa procurorului-şef şi a procurorului general i s-a creat posibilitatea să vină cu două propuneri năstruşnice, care, a doua nemaiputând fi refuzată, rămâne şi definitivă. Vă întreb, la modul în care arată România, cu domnul Tudorel Toader, instrumentul şi politrucul perfect, cu PSD-ALDE conduse de domnii Dragnea şi Tăriceanu, cum credeţi că ar arăta propunerile de procurori-şefi la DNA şi Parchetul General? Eu vă fac doar două sugestii: ce ziceţi de domnul Nicolicea, de domnul Iordache, de Şerban Nicolae şi alţii ca ei?", a afirmat Raluca Turcan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb