Turcia respinge orice mediere franceză cu FDS

M.D.
Internaţional / 30 martie 2018

Turcia respinge orice mediere franceză cu FDS

Turcia a respins, astăzi, orice mediere a Parisului într-un dialog cu o forţă arabo-kurdă, împotriva căreia Ankara luptă în Siria şi ai cărei reprezentanţi au fost primiţi, joi, de preşeduntele francez, relatează AFP.

Trupe truce au dislocat din cantonul Afrin, pe 19 martie, YPG, care reprezintă pilonul FDS.

Potrivit Palatului Elysee, în cadrul întâlnirii, Macron şi-a reiterat ataşamentul faţă de securitatea Turciei, dar a îndemnat totodată la un dialog între Ankara şi FDS, "cu asistenţa Franţei şi comunităţii internaţionale".

"Aş dori să subliniez că sunt extrem de întristat de (...) abordarea complet eronată a Franţei în acest subiect", a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan într-un discurs virulent, la Ankara.

Turcia consideră componenta arabă a FDS o faţadă, menită să dea o anumită legitimitate acestei forţe dominate de YPG - care au legături cu Partidul Muncitorilor din Kirdistan (PKK), clasat drept organizaţie teroristă de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

"Respingem orice efort care vizează să promoveze un dialog, contacte sau o mediere între Turcia şi acest grupări teroriste", a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, cu puţin înainte de discursul lui Erdogan.

"În loc să ia măsuri susceptibile să fie interpretate ca şi conferind o legitimitate unor organizaţii teroriste, ţările pe care le considerăm prietene şi aliate ar trebui să ia o poziţie fermă împotriva terorismului sub toate formele sale", a adăugat Kalin.

În pofida faptului că sunt vizate de Ankara, FDS sunt fierul de lance, pe teren, în Siria, al coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite împotriva Statului Islamic (SI). Ele au contribuit, de asemenea, la înfrângerea jihadiştilor în fieful lor sirian, la Rakka, şi în Deir Ezzor.

Întâlnirea de la Elysee a avut loc la câteva zile după atacul comis în sud-vestul Franţei de către un jihadist care s-a revendicat de la SI. Macron a reafirmat, astfel, în faţa reprezentanţilor FDS, "prioritatea acestei lupte, în contextul în care ameninţarea teroristă există în continuare".

El a dat totodată asigurări FDS "de susţinerea Franţei, mai ales în stabilizarea zonei de securitate în nord-estul Siriei, în cadrul unei guvernări inclusive şi echilibrate, cu scopul de a împiedica orice reapariţie" a SI, potrivit Elysee.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb