Uber îşi vinde afacerile din Asia de Sud-Est rivalei Grab, după o concurenţă costisitoare

D.I.
Companii / 26 martie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Uber Technologies a convenit vânzarea afacerilor sale de pe piaţa din sud-estul Asiei companiei concurente Grag, după o concurenţă costisitoare, marcând a doua retragere a companiei americane de pe o piaţă asiatică, transmite Reuters, citat de News.ro.

În cadrul tranzacţiei, Uber va prelua o participaţie de 27,5% la Grab, înregistrată în Singapore, iar directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, va intra în consiliul de administraţie al Grab. Cea mai recentă evaluare a Grab este de 6 miliarde de dolari.

Prima mare consolidare în sectorul de ride-sharing din Asia de Sud-Est, regiune cu o populaţie de circa 640 de milioane de oameni, pune presiune pe compania Go-Jek din Indonezia, care este susţinută de Google şi compania chineză Tencent Holdings.

O transformare a acestui sector extrem de competitiv din Asia a devenit evidentă în acest an, atunci când grupul japonez SoftBank, prin intermediul Vision Fund, a făcut o investiţie de mai multe miliarde de dolari în Uber.

"O fost o decizie independentă a ambelor companii", a declarat preşedintele Grab, Ming Maa, adăugând că directorul general al SoftBank, Masayoshi Son, a susţinut foarte mult acordul.

Uber, care se pregăteşte de o posibilă ofertă publică iniţială în 2019, a pierdut anul trecut 4,5 miliarde de dolari şi are probleme mari cu concurenţa şi cu autorităţile de reglementare din Europa.

Uber a investit 700 de milioane de dolari în operaţiunile din Asia de Sud-Est, mai puţin în comparaţie cu cele 2 miliarde de dolari cheltuite în China înainte de a vinde afacerile din această ţară companiei Didi.

Principalele pieţe ale Uber sunt Statele Unite, Noua Zeelandă şi America Latină, unde deţine cote de piaţă de peste 50% şi unde este profitabilă sau anticipează profitabilitate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb