UBS recomandă cumpărarea de acţiuni Erste Group şi vede un preţ-ţintă de 15 euro

(N.I.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 februarie 2009

Grupul financiar elveţian UBS recomandă "cumpărare" pe acţiunile Erste Group şi a stabilit un preţ ţintă de 15 euro/titlu, în pofida aşteptărilor pesimiste ale investitorilor, care îşi vând din portofoliu titlurile care au legătură cu Europa Centrală şi de Est, arată un raport al UBS, citat de NewsIn.

Analiştii de la UBS consideră că, în prezent, investitorii vând toate acţiunile companiilor cu expunere în Europa Centrală şi de Est fără să mai facă diferenţieri, abordarea fiind greşită în ceea ce priveşte titlurile Erste, bancă ale cărei perspective sunt considerate mai bune în comparaţie cu cele ale altor bănci care operează în regiune.

Astfel, raportul credite/depozite al Erste pe pieţele din CEE este subunitar şi, mai mult, este posibil ca banca austriacă să beneficieze de finanţarea statului, ceea ce conferă o plasă de siguranţă pentru anul 2009.

Analiştii UBS estimează că Erste Bank va obţine un profit net de 279 milioane euro în acest an, în uşoară creştere faţă de câştigurile previzionate din 2008, de 255 milioane euro, în ciuda previziunilor negative cu privire la majorarea volumului de credite neperformante ale băncilor din Europa Centrală şi de Est.

UBS se aşteaptă ca rata creditelor neperformante să crească în regiune în acest an, până la 8%, iar în 2010 ar putea ajunge la 10% în condiţiile în care la sfârşitul trimestrului trei din 2008 era de 3%.

Totuşi, Erste ar putea avea o dinamică pozitivă a profitului net, care ar putea ajunge în 2010 la 487 milioane euro.

Recent, Erste a anunţat că profitul operaţional al grupului a crescut cu peste 19% în 2008 faţă de 2007, la 3 miliarde euro, şi estimează un profit net de 860 milioane euro, în pofida problemelor cu care s-a confruntat în ultimul trimestru.

Acţiunile Erste Group (EBS) se tranzacţionează pe trei burse (Viena, Praga şi Bucureşti), iar potrivit cotaţiei de la închiderea şedinţei de marţi, de 7,15 euro/acţiune, capitalizarea grupului se ridică la 2,26 miliarde euro.

Tot în această săptămână, analiştii grupului ING au coborât preţurile ţintă pentru mai multe acţiuni ale unor bănci din regiune, printre care şi BRD, Erste, Raiffeisen International şi OTP, şi au revizuit recomandările investiţionale pentru unele dintre acestea.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb