UCCBR:  "Nu este momentul potrivit pentru adoptarea unei legi privind nerespectarea dimensiunilor statului de drept"

G.D.
Politică / 20 octombrie 2022

"Nu este momentul potrivit pentru adoptarea unei legi privind nerespectarea dimensiunilor statului de drept"

Uniunea Camerelor de Comerţ Bilaterale din România prin preşedinte prof.univ.dr. Nasty Vlădoiu, îşi exprimă poziţia cu privire la modificarea Legii camerelor de comerţ nr. 335/2007, considerând că este de-a dreptul îngrijorător şi nedezirabil ca, în acest moment, în care ţara noastră trebuie să-şi materializeze dorinţa de a-şi atinge anumite obiective strategice la nivel Euro-Atlantic, să fie adoptată o Lege care poate să inducă ideea nerespectării dimensiunilor statului de drept, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, proiectul de lege în forma adoptată de Senatul României, reprezintă o adevărată demonstraţie de diletantism politic şi profesional a unora dintre reprezentanţii Senatului României care au îmbrăţişat expunerea de motive a Camerei de Comerţ şi Industrie a României, fundamentată pe orgolii personale şi interese de grup, încălcând flagrant Constituţia României prin nesocotirea dreptului la libera asociere şi punând totodată în pericol echilibrul şi chiar existenţa întregului mediu asociativ de profil din România.

Anvergura mediatică pe care a dobândit-o, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, pericolul încălcării Constituţiei României din perspectiva dreptului la libera asociere, prin adoptarea de către Senatul României a Proiectului de lege pentru modificarea Legii camerelor de comerţ nr. 335/2007, demonstrează indubitabil faptul că societatea internaţională nu rămâne indiferentă şi pasivă la astfel de provocari.

Totodată, reprezintă un puternic semnal de alarmă care arată că în cazul adoptării Proiectului de lege în această formă şi de către Camera deputaţilor, ca şi Cameră decizională, România riscă grave prejudicii de imagine şi funcţionalitate ca ţară care respectă dimensiunea statului de drept.

Uniunea Camerelor de Comerţ Bilaterale din România atrage atenţia că mediatizarea într-un număr de peste 500 publicaţii, la nivel intern şi internaţional, nu poate fi ignorată. În acelaşi timp, nu se poate trece cu vederea mutarea sediilor centrale ale unor organizaţii reprezentative, de talie internaţională, ca efect invers al Proiectului de lege adoptat de Senatul României care viza "dezvoltarea" relaţiilor economice bilaterale şi comerciale ale României, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb