Udrea: "Cel mai probabil nu voi candida la funcţia de preşedinte, la congresul din februarie"

Ziarul BURSA #Politică / 13 ianuarie 2015

Preşedintele PMP Elena Udrea a anunţat ieri că, "cel mai probabil", nu va mai candida la funcţia de preşedinte al formaţiunii, la congresul partidului, din luna februarie.

Întrebată care a fost motivaţia pentru care nu va mai candida la funcţia de preşedinte, Udrea a răspuns: "Nu am spus că nu mai candidez, am spus că cel mai probabil «nu». Astăzi (n.r. ieri) am luat decizia să mutăm congresul, să vedem până atunci".

Ea a susţinut că, indiferent din cine va fi formată noua conducere a PMP, noii lideri trebuie să vină cu o viziune "care să conţină strategia de partid de opoziţie".

Elena Udrea a spus: "E congres pe data de 8 februarie, vom vedea atunci cine se înscrie în competiţe, important este ca viitoarea conducere a partidului, indiferent din cine va fi formată, ea să vină cu o viziune care să conţină o strategie de partid de opoziţie, suntem singurul partid de opoziţie la o guvernare PSD-PNL. Constatăm că astăzi toată lumea este la putere: PSD prin Guvernul Ponta şi PNL prin domnul Iohannis". Data iniţială a congresului PMP era 21 martie.

Udrea: PMP se află "într-un moment greu"

PMP se află "într-un moment greu" şi în partid rămân cei dispuşi să construiască, a declarat, ieri, liderul Elena Udrea, adăugând că îi "pare rău" de plecările din formaţiune ale lui Valerian Vreme şi Vasile Gherasim.

Elena Udrea a comentat: "Vreme nu mai e în partid, se autosuspendase, domnul Gherasim a plecat astăzi (n.r. ieri) la UNPR. Îmi pare rău pentru aceste plecări, au fost doi colegi cu care am lucrat foarte bine, doi dintre cei care m-au susţinut permanent în proiectele politice în care am fost. Este un moment greu pentru PMP, pentru că suntem singurul partid din opoziţie, un partid se construieşte greu, noi nu avem încă un an de la înfiinţare". Udrea a susţinut că în PMP va rămâne "cine este dispus să construiască", variantele de a merge într-un partid la putere fiind şi ele "posibile".

"PMP îi rămâne loial lui Băsescu, biroul stă în continuare pregătit"

Fostul preşedinte Traian Băsescu "este în măsură să spună" când şi cum va decide să se reimplice în politică, dar PMP îi rămâne loial, iar "biroul stă în continuare pregătit" pentru el, a declarat, luni, liderul PMP Elena Udrea.

"Cred că este în măsură să spună chiar dânsul (Traian Băsescu - n.r.) când şi cum va decide să se reimplice în politică. PMP rămâne loial preşedintelui în orice context, până la capăt", a precizat Udrea.

Ea a fost întrebată dacă a vorbit cu fostul preşedinte, având în vedere că iniţial acesta ar fi trebuit să se înscrie în PMP imediat după încetarea mandatului de şef al statului.

Elena Udrea a explicat: "Am vorbit cu domnul preşedinte. Este decizia preşedintelui Traian Băsescu când va dori să se implice în viaţa politică. Au trecut trei săptămâni de când a plecat de la Cotroceni. Când domnia-sa va hotărî în ce moment doreşte să se reimplice în viaţa politică, este o mare aşteptare faţă de preluarea rolului de lider al opoziţiei. Este evident că opoziţia la guvernarea PSD este slabă, însă este decizia domniei-sale când va face acest lucru. Este în acelaşi timp clar că rămâne apropiat proiectului Partidului Mişcarea Populară, pentru că este un proiect care s-a născut la iniţiativa dânsului".

Întrebată dacă preşedintele s-ar apropia de Fundaţia Mişcarea Populară, Udrea a răspuns "că nu ştie nimic legat de fundaţie" şi că ea vorbeşte de PMP, "continuatorul moştenirii lui Traian Băsescu".

Udrea a mai fost întrebată de ce crede că Băsescu "a stat pe tuşă" în ultimele trei săptămâni. "Sunt trei săptămâni. A fost şi vacanţă. (...) Biroul stă în continuare pregătit", a adăugat Udrea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb