UE a amendat Moody's cu aproape patru milioane de euro

S.B.
Internaţional / 30 martie 2021

UE a amendat Moody's cu aproape patru milioane de euro

Autoritatea care supervizează pieţele financiare din Uniunea Europeană (ESMA) a anunţat marţi că a amendat agenţia de evaluare financiară Moody's cu 3,7 milioane de euro (4,35 milioane de dolari) pentru încălcarea reglementărilor, inclusiv omisiunea de a face publice conflictele de interese, în perioada 2013 - 2017, informează Agerpres.

Toate încălcările reglementărilor au rezultat în urma neglijenţei companiei, iar amenda a fost primită de cele cinci entităţi ale Moody's cu sediul în Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. Agenţia de evaluare financiară are politici şi proceduri inadecvate pentru gestionarea conflictelor de interese, a precizat ESMA.

"ESMA a descoperit că MIS (Moody's Investors Service) nu a avut intenţia de a încălca reglementările UE şi nu a existat un impact asupra calităţii ratingurilor", a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei, pentru Reuters.

Moody's, una dintre cele trei mari agenţii de evaluare financiară alături de S&P Global şi Fitch, a informat că autorităţile de supervizare au recunoscut măsurile pe care le-a luat pentru a preveni în viitor încălcări similare ale reglementărilor.

Conform ESMA, Moody's a încălcat reglementarea care previne ca agenţiile să emită ratinguri pentru companiile în care deţin o participaţie de minim 10%, sau unde ocupă un loc în Consiliul de Administraţie.

În urmă cu câţiva ani Autoritatea care supervizează pieţele financiare din Uniunea Europeană (ESMA) a amendat agenţia de evaluare financiară Fitch cu 5,10 milioane de euro pentru încălcări similare ale reglementărilor, potrivit Agerpres.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb