Se dezlănţuie la rupere războiul Israel-Iran

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Internaţional / 25 octombrie

SORIN ROŞCA STĂNESCU

Un război în forma lui fierbinte. Pentru că armele Războiului Rece au fost epuizate. Şi cele ale războiului de tatonare. Diplomaţia nu mai are niciun cuvânt de spus. Iar Vladimir Putin, care s-a oferit să se transforme în porumbelul păcii între cele două state, mai are doar câteva ore la dispoziţie. Cum va decurge acest război în toate legea?

Strategii israelieni au precizat în mod repetat, suspect de insistent, că pregătesc un război aerian. Nimeni nu se aşteaptă desigur să vadă coloane de blindate îndreptându-se spre Teheran. Dar insistenţa israelienilor dă de bănuit. Semn că, în timp ce au tot anunţat un război bazat exclusiv pe lovituri aeriene, comandouri de elită coordonate de Tel Aviv au reuşit să se infiltreze în câteva puncte cheie din Iran, care urmează să fie lovite.

În mod insistent, Statele Unite, marele aliat al Israelului, au solicitat să fie cruţată infrastructura nucleară. Care este plasată la mare adâncime. Dar Israelul are, tot de la americani, proiectile de penetrare la mare adâncime. În concepţia Washingtonului, infrastructura nucleară a Iranului ar trebui cruţată, pentru a nu exista un pericol major de contaminare radioactivă în întreaga regiune. Pe de altă parte, principala ameninţare a statului Israel din direcţia Iranului este generată, aşa cum s-a precizat de multe ori, tocmai de armamentul nuclear cu care Teheranul se înarmează, în ciuda avertismentelor şi presiunilor internaţionale. Prin urmare, logic ar fi ca în timp ce Casa Albă bombăne, comandourile israeliene să se infiltreze până în inima bazei nucleare a Iranului şi să provoace daune majore, de natură să-i întârzie cu câţiva ani programul nuclear. În paranteză fie spus, să nu uităm că, în urma unei grave breşe de securitate de la Pentagon, au ieşit la iveală informaţii absolut certe că Israelul dispune de un arsenal nuclear, pe care până în prezent l-a ţinut ascuns. Era secretul lui Polichinelle. Pentru că despre facilităţile nucleare ale Israelului din deşertul Negev se vorbeşte deja de câţiva ani buni.

Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a ameninţat că, în cazul în care Israelul va declanşa un atac, armata pe care o coordonează este în măsură să trimită asupra Israelului 1.000 de rachete balistice. Acest contraatac ar putea fi devastator chiar în condiţiile funcţionării scutului de apărare antirachetă, pe care israelienii l-au construit în colaborare cu savanţii americani.

Toate informaţiile care circulă şi pe care le-am prezentat mai sus sunt de natură să demonstreze că, dacă în acest sfârşit de săptămână se va declanşa atacul israelian, vom avea de-a face cu un război fulger. După ce armata israeliană a anihilat cea mai mare parte a grupării de terorişti Hamas din Fâşia Gaza, după ce a trecut în forţă la curăţarea în sudul Libanului a facilităţilor de unde până în prezent, cu o puternică susţinere a Teheranului, au fost lansate atacuri împotriva statului Israel, concluzia la care au ajuns strategii militari este că singura soluţie de a smulge răul din rădăcină şi de apune capăt pe termen lung hărţuirii la care este supus micul stat Israel este aplicarea unor lovituri devastatoare împotriva Iranului, care joacă rolul de eminenţă cenuşie în tot acest război regional.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Nimeni nu poate crede ca Israel sau SUA ,Marea Britanie , plus UE si aliatii nu stiau care sunt pregatirile si intentiile Iranului sau ale Chinei devenita chiar peste noapte prietena rusilor .Jocul este unul cu mult, mult, mai mare decit ceea ce noi vedem (mai mult sau mai putin ) ca se intimpla .Occidentul stia foarte bine ca avansul tehnologic nu mai poate ramimne in viitor un factor de influenta , o sperietoare, pentru tarile subdezvoltate tehnologic sau pentru cele de felul Iranului sau Koreiei de nord ce sperau la mai mult .Aceste natiuni care nu accepta, fie voit, fie pacalit, suprematia Occidentala la nivel militar trebuiesc (asta se vede peste tot ) intoarse cu macar o suta de ani in urma .Asta patesc acum palestinienii si libanezii asociati retelelor teroriste Hamas si Hezbollah .Cine crede ca dictatorii lumii au pacalit si au furat tehnologie de ultima generatie din Occident fara ca Occidentul sa stie sau sa aprobe este naiv .Coruptia ne-a arat adevarata fata a comunistilor transformati in capitalisti de partid .Acum marile entitati economice de productie si de vinzare a armamentului preiau contractele rusilor peste tot in lume . Vinzarile de armament au crescut exponential .Franta a ajuns al doilea mare exportator de arme dupa SUA inlocuid Rusia .Peste tot in lume vrajba va aduce razboi .Israel nu se va opri nicioodata .Israel are nevoie de liniste pentru totdeauna iar asta nu se poate face in citeva zile sau ani .In Rusia (Kursk) se vor lupta acum ((experimental ) coreenii din cele doua Corei de nord si de sud . Ucraina si Occidentul vor reactiona in oglinda la toate demersurile militare ale rusilor asa cum vedem deja .In curind occidentul va trebui sa isi demonstreze puterea militara .Vechiturile deja s-au epuizat .Ultimile vechituri de felul avioanelor Miraje si tancurilor Abrams de prima generatie vor disparea si ele .Ceea ce urmeaza deja a fost desconspirat de Israel .Nici nu vor intelege ce ii loveste ne spune IDF. Exemplul dat va obliga Axa raului sa cedeze .Loviturile cibernetice ce pot inchide o tara sau loviturile tactice nonnucleare sau noile sisteme de lovire de tip laser pot descuraja pe orisicine .Rachetele invizibile Taurus si cele identice detinute de franci pot spulbera totul in citeva minute .Nu ai unde te ascunde .Submarinele franceze si germane extrem de silentioase pot face acelasi lucru .In momentul in care UE aduce rachetele si bombele nucleare catre est va obliga Rusia sa plece .100 de ani nu mai vrem sa auzim de rusi .

    1. Bravo esop,asa este...SLAVA ROMANIEI

      Dupa parerea mea, o anliza si sinteza corecta cu AI, o poate face doar Serviciile Secrete.

      Totusi si persoanele particulare o pot face daca au cunostinte de ceea ce inseamna matricia deciziilor (ex:Pugh matrix, Decision-Making - Kepner-Tregoe) daca ai CRITERII!  

      Sau experienta practica in a "ghici" ce se va intampla (MARII ZIARISTI!). 

      Problema este sa ai criterii, iar ca sa le ai trebuie sa fi foarte EDUCAT, la scoli de prestigiu si sa fi lucrat la companii, iarasi de prestigiu, sa te perfectionezi studiind (ex: Peter Drucker, Strategy Guru)! 

      Pentru societatea noastra Lumpenproletara, de la Daci incoace, radiografia lui Alexandru Paleologu: "Azi îl urăsc pe Caragiale pentru că e inteligent şi ei se tem de inteligenţă. La noi Caragiale este urât pentru că nu se poate suporta inteligenţa!" spune totul!. 

      Ura impotriva Rusiei (pe fata) si a Israelului (mormaita) iarasi dovedeste "La noi Caragiale este urât pentru că nu se poate suporta inteligenţa!". 

      Pe noi Romanii, ne asteapta ororile care se prefigureaza in "PLATA DATORIEI EXTERNE" similare 1981-1989!! 

      CONCLUZIA: Tara si lumea erau puse la cale:

      „Capsa este inima orasului, topografic si moral. Capsa este timpanul acestei mari urechi care sunt Bucurestii„ spunea Paul Morand, ambasadorul Frantei in Romania (1943). 

      Ți-ai propus să achiți datoria ca ceașcă?

      Nu vreți voi să nu mai repetați prostii comuniste? 

      Vai de tine si gandirea ta. De pe ce planeta vii????????????????????????

    1. Israelul face parte din "The Most Technologically Advanced Countries", United States, China, Japan, South Korea, Germany, Singapore, Sweden, United Kingdom, Finland, ;Israel, Canada, Switzerland, Netherlands

    2. IRANUL are, la momentul actual, o conducere tip "Dunarea gandirii si geniul Carpatilor", cu asemenea "instrumente Lumpenproletare" rezultatul este ca cel din Decembrie 1989! 

    3. Un atac ISRAELIAN, pregatit minutios de comandanti si AI ,va deschide drumul opozitiei emancipate si va transforma IRANUL in ceea ce a fost, o tara dezvoltata si respectata!.  

    4. Resursele umane si materiale eliberate de razboi, vor propulsa ISRAELUL spre "spargerile tehnologice viitoare" (Thedor Stolojan), iar IRANUL spre refacerea "sanatoasa" socio-economica, asa cum merita!

    Din cate am observat, nu orea se intampla mai nimic in week end.

    au si soldatii wekk end ul liber 

    ... radacina raului sta ascunsa in economie ... modelul de functionare al pietelor este unul care deturneaza valoare si lasa datorie ... oricat ai urla razboi si oricat de sofisticate ar fi armele ... refuzam cu incapatanare sa privim (sau sa vorbim despre) balante/buget si datorie ... a doua problema (subsecventa de altfel) este ca "economia" a cumparat politica ... a treia problema este ca politicul a deturnat cultura (educatia, media, ideologie) ... practic, avem o structura monolit (totalitarism inversat) care controloeaza toate aspectele societaii ... partea proasta este ca acest "monolit" a devenit falimeantar!!! ... nu cred ca anihilarea mutuala este de dorit falimentului ... dar acesta este punctul meu de vedere - nu am prea multe de pierdut ;) ...

    1. ... suplimentar: ... in aceasta structura monolit nu vad o "oculta globala" ... world economic forum are vo 50 de ani ... masoneria e veche decand lumea ... bserica cu ordinele ei "secrete" e veche decan lumea ... in acest monolit vad circumstanta, o ciudatenie a vremurilor, in care un grup de neaveniti, imbogatiti pe seama unor subterfugii (nepotisme, coruptie, intamplare, deturnare...) ... adica un grup restrans de persoane, care au reusit sa acumuleze suficienta avere pentru a "cupara": statul, economia si cultura ... grup neinteresat de ideologie, bunastare, clima, viitor samd. ... ci doar de a-si pastra pozitia, privilegiile si averea ...

      Acelasi lucru fac si unii si altii .Diferenta este doar metoda .Aici intervine alegerea fiecarui individ ce se poate misca liber sau nu .Costringerile sunt diferite dar lupta dintre economic si politic a existat si va exista mereu .Este o lupta benefica in societate .Atunci cind totalitarismul intervine societatile nu pot avansa chiar daca acum vedem aparut un asa numit iliberalism ce da din coate .Nu poate rezista .Fie devii capitalist fie comunist acolo unde un singur om decide destinul unei natiuni sau acolo unde vedem ca un om vrea sa decida destinul tuturor natiunilor .Putin nu se va opri decit daca nu are incotro.Visul sau este sa fie stapinul intregii omeniri sau daca nu poate macar sa devina stapinul a jumatate de glob .Nu ii pasa de nimic si masceaza acest scop cu asa zisul interes national de care se folosesc acum si altii .

      ... mai sus - la momentul la care scriu ... este un titlu : banca rusiei a ridicat dobanda de referinta la 21% ... ceea "forteaza" investitiile si elimina specula ... fa o analogie cu occidentul ...

      ... ia in calcul fluxul trezorerie - banca centrala - naca comerciala - burse - economie reala - retur ...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb