TEILOR Holding atrage 22 de milioane de lei de la investitorii BVB într-o nouă emisiune de obligaţiuni

R.S.
Piaţa de Capital / 25 octombrie

TEILOR Holding atrage 22 de milioane de lei de la investitorii BVB într-o nouă emisiune de obligaţiuni

TEILOR Holding S.A., un grup de companii care include lanţul de magazine de bijuterii de lux TEILOR şi reţeaua de servicii financiare şi retail diversificate, MoneyGold, a finalizat cu succes o a doua emisiune de obligaţiuni corporative, în urma căreia a atras un total de 22 de milioane de lei de la investitorii BVB - cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative din 2024. Capitalul a fost obţinut în cadrul a două plasamente private, unul în euro şi unul în lei, desfăşurate în perioada 14 - 25 octombrie 2024. Cele două plasamente private au fost gestionate de Tradeville, cu sprijinul Cornerstone Communications, consultantul autorizat al TEILOR Holding, şi Filip & Company, consultantul juridic al Grupului, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Suntem recunoscători tuturor investitorilor pentru încrederea acordată în viziunea şi performanţa TEILOR Holding. Piaţa de capital din România continuă să ofere oportunităţi valoroase pentru companiile orientate spre creştere accelerată, iar succesul acestui al doilea plasament privat subliniază recunoaşterea puternică a brandurilor TEILOR şi MoneyGold în rândul investitorilor locali. De asemenea, confirmă planurile noastre strategice de dezvoltare. Cu capitalul atras, ne vom concentra pe consolidarea prezenţei TEILOR pe plan local, extinderea brandului DAAR şi sporirea prezenţei MoneyGold pe piaţa din România. În continuare, vom acorda prioritate resurselor în zonele cu cel mai mare potenţial de creştere, ceea ce va permite Grupului să ofere produse şi servicii de top - de la produsele de lux TEILOR şi bijuteriile sustenabile ale DAAR până la serviciile financiare şi de retail diversificate oferite de MoneyGold", a declarat Mircea Varga, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al TEILOR Holding, potrivit comunicatului.

Un total de 105 investitori profesionali şi calificaţi au participat la această ofertă. Obligaţiunile corporative denominate în lei au o valoare nominală de 100 lei pe obligaţiune, o maturitate de 5 ani şi o rată fixă a dobânzii de 9,5%, cu plăţi semestriale ale cupoanelor. TEILOR Holding anticipează că cele 74.160 de obligaţiuni denominate în lei, cu o valoare totală de peste 7,4 milioane lei, vor fi tranzacţionabile pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti înainte de sfârşitul anului, sub simbolul TEI29. Obligaţiunile denominate în euro au o valoare nominală de 100 euro pe obligaţiune, o maturitate de 5 ani şi o rată fixă a dobânzii de 8,5%, plătibilă la fiecare şase luni. Cele 29.275 de obligaţiuni denominate în euro, în valoare totală de 2,9 milioane euro, vor fi listate pe piaţa AeRO sub simbolul TEI29E, simultan cu obligaţiunile denominate în lei.

Oferta, care s-a încheiat pe 25 octombrie 2024, marchează a doua emisiune de obligaţiuni corporative a TEILOR Holding. În decembrie 2021, compania a atras cu succes 45 de milioane de lei printr-o structură similară, emiţând obligaţiuni atât în lei, cât şi în euro. Aceste obligaţiuni sunt acum tranzacţionate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolurile TEI26 şi TEI26E.

Cele 22 de milioane de lei atrase de la investitori vor fi distribuite între cele două segmente majore ale Grupului pentru a susţine pe de o parte consolidarea reţelei de magazine de bijuterii ale TEILOR SRL în pieţele cheie şi extinderea noului brand de lux sustenabil, DAAR, iar pe de altă parte, deschiderea de noi agenţii pentru grupul de companii MoneyGold, oferind capital de lucru pentru aceste locaţii şi realizând investiţii menite să crească cota de piaţă în România.

TEILOR Holding, înfiinţat în 2021, reuneşte afacerile antreprenorilor români Florin şi Geanina Enache sub o singură umbrelă. Compania holding este unicul acţionar al TEILOR SRL, un lanţ de bijuterii de lux care operează în România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria. De asemenea, holdingul deţine Teilor Invest Exchange SRL, o reţea de case de schimb valutar, Invest Intermed GF IFN SRL, o instituţie financiară nebancară specializată în credite garantate pe termen scurt, şi Invest Intermed Gold, o companie care vinde bijuterii din aur - toate trei operând în România sub brandul MoneyGold.

În 2023, la nivel consolidat, TEILOR Holding a înregistrat o cifră de afaceri de 412,7 milioane de lei, marcând o creştere de 11% comparativ cu 2022, cu un indicator EBITDA de 68,3 milioane de lei, o creştere de 27%. Profitul net s-a ridicat la 22,4 milioane de lei, reflectând o creştere de 108% faţă de anul anterior, în timp ce profitul net normalizat a urcat la 32,4 milioane de lei, o creştere de 39%.

În prima jumătate a anului 2024, TEILOR Holding a raportat o cifră de afaceri de 216,3 milioane de lei, o creştere de 19% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, datorată cererii crescute pentru produsele sale şi unei prezenţe geografice mai extinse. EBITDA a fost de 27,3 milioane de lei, în scădere cu 6% faţă de primul semestru din 2023, în timp ce profitul net normalizat a fost de 3,2 milioane de lei, o scădere de 76% cauzată de investiţiile continue în extinderea reţelei, pe măsură ce TEILOR a adăugat 6 noi magazine şi MoneyGold a deschis 17 noi agenţii în ultimul an. În lunile următoare, Grupul va optimiza reţeaua, orientând resursele către liniile de afaceri cu cel mai mare potenţial de creştere, conform comunicatului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Se pregateste si holdingul pupaza din tei de tzepe? Se emit obligatiuni garantate? Mai mult ca sigur.. nu! Nu subscrieti obligatiuni negarantate. O faceti pe riscul vostru si e un risc foarte mare.

    iar vin salciile astea pardon teii, ati analizat vreodata cu un expert calitatea produselor lor :)) ? nu mai zic nimic de customer support..daca ai o problema fereasca sfantu dar na, lumea pune botu, biznisu merge, oricum daca apar probleme serioase nu ai ce sa faci cumetre, legea insolventei protejeaza teparii in tara asta. te sun eu cand intru pe bvb

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb