UE adoptă sancţiuni politice împotriva Rusiei şi ameninţă cu sancţiuni economice

A.S.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 martie 2014

UE adoptă sancţiuni politice împotriva Rusiei şi ameninţă cu sancţiuni economice

Uniunea Europeană a decis aseară să suspende imediat negocierile cu Rusia pentru acordul privind vizele, a anunţat şeful Consiliului European, Herman Van Rompuy, după o întâlnire cu şefii de stat şi de guvern din UE. Premierul britanic, David Cameron, a anunţat că măsuri privind îngheţarea activelor ruseşti şi interzicerea vizelor ar putea să intervină rapid, dacă Rusia nu face progrese pe calea dialogului cu Ucraina.

Liderii europeni au mai convenit asupra unei strategii progresive de sancţiuni, în trei etape, pentru a constrânge Rusia să "negocieze" o ieşire din criza ucraineană.

UE consideră "ilegală" decizia parlamentului local din Crimeea de a cere integrarea în Rusia.

Ministrul estonian de externe către Catherine Ashton: "În spatele lunetiştilor nu s-ar fi aflat Viktor Ianukovici, ci oameni din noua coaliţie"

Lunetiştii care au tras atât asupra protestatarilor din Kiev, care cereau demisia lui Viktor Ianukovici, pe atunci preşedintele Ucrainei, cât şi asupra poliţiei, pare că au fost angajaţi de către liderii "Euromaidanului", cum a fost denumită mişcarea de opoziţie faţă de fosta conducere a ţării, potrivit unei conversaţii telefonice care a avut loc între ministrul de Externe al Estoniei, Urmas Paet, şi Înaltul Reprezentant Diplomatic al Uniunii Europene (UE), Catherine Ashton, prezentată de Voice of Russia.

Ministerul de Externe estonian a confirmat autenticitatea conversaţiei.

Urmas Paet a vizitat Kiev săptămâna trecută, la puţin timp după încheierea manifestărilor violente din oraş, a precizat ministerul.

În convorbirea telefonică, ministrul estonian de extreme i-a spus lui Catherine Ashton că există o impresie tot mai puternică potrivit căreia în spatele lunetiştilor nu s-ar fi aflat Viktor Ianukovici, ci cineva din noua coaliţie. Şeful diplomaţiei europene i-a replicat ministrului eston că acest aspect trebuie investigat, doarece este "interesant".

Potrivit conversaţiei telefonice, oficialul eston i-a mai relatat lui Catherine Ashton o conversaţie pe care a purtat-o cu un medic care a tratat persoane împuşcate de lunetişti şi care i-ar fi spus că aceleaşi persoane au tras şi asupra protestatarilor şi asupra poliţiştilor.

"Această Olga Bogomolets mi-a spus că toate dovezile arată că aceiaşi lunetişti au atras asupra ambelor tabere, atât cea a poliţiştilor, cât şi cea a oamenilor din stradă", a declarat Urmas Paet.

Catherine Ashton a răspuns: "Păi, da... asta, asta e teribil".

Ministrul de externe eston a continuat: "Apoi, (n.r. Olga Bogomolets) mi-a arătat nişte fotografii despre care mi-a spus că ea, ca medic, poate să afirme că au aceeaşi «semnătură», că sunt aceleaşi gloanţe şi este chiar tulburător că această nouă coaliţie nu vrea să investigheze ce s-a întâmplat exact".

Ministerul de Externe de la Talinn a precizat că Urmas Paet i-a oferit lui Catherine Ashton o prezentare asupra a ceea ce a văzut în Kiev, pe data de 25 februarie, şi şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia de la faţa locului.

"Respingem afirmaţia potrivit căreia Paet oferea o evaluare asupra implicării opoziţiei în violenţe", notează comunicatul instituţiei.

Ministrul de externe eston afirmă, potrivit documentului, că interceptarea conversaţiilor telefonice este "extrem de regretabilă", iar apariţia în presă a conversaţiei sale cu Catherine Ashton nu este o coincidenţă.

Dezvăluirile vin în condiţiile în care parlamentarii din Crimeea au decis programarea pe 16 martie a unui referendum privind alipirea la Rusia, iar cei aproximativ 40 de observatori OSCE care au venit în Ucraina la solicitarea noii puteri au fost împiedicaţi să pătrundă pe teritoriul Crimeei de către persoane înarmate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb