Un alt client câştigă împotriva BCR

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 noiembrie 2012

Un alt client câştigă împotriva BCR

Instituţia de credit poate să facă recurs

Curtea de Apel Bucureşti a decis, într-un proces deschis de către un client al BCR împotriva instituţiei de credit, că dobânda pe care acesta trebuie să o plătească este formată din marja fixă de 1,5%, stabilită iniţial în contract, la care se adaugă dobânda interbancară la nivel european (EURIBOR). Instanţa a hotărât că practicarea unei dobânzi de referinţă variabilă reprezintă o clauză abuzivă, motiv pentru care a dispus înlocuirea acesteia cu EURIBOR+1,5%.

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a mai constatat şi caracterul abuziv al clauzei cuprinse în anexa contractului de credit, care permite băncii să declare scadenţa anticipată a creditului, în cazul în care valoarea garanţiilor pe care clientul le-a constituit ar scădea sub valoarea creditului rămas de plată.

BCR are dreptul să facă recurs în termen de cincisprezece zile de la comunicarea deciziei instanţei.

Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis, pe data de 9 martie, că perceperea unui comision de acordare a creditului, în cuantum de 2,5%, şi a unui comision de administrare, de 0,05%, reprezintă clauze abuzive ale contractului de credit, constatând nulitatea absolută a acestora şi obligând BCR să restituie clientului sumele plătite în baza acestora, precum şi să îi plătească suma de 3.500 lei cu titlul de cheltuieli de judecată.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ce face BCR in ultimii 5 ani este absolut ingrozitor.Sunt de o nesimtire crasa,ar trebui arestati toti cei care fac asemenea abuzuri grosolane!De al furturile pe structuratele de la BVB pana la talharirea clientilor care au avut ghinionul sa se imprumute de la ei...Asta fac,talharesc,iar in Romania,nimeni nu protejaza oamenii de rand,institutiile isi iau partea si devin umbrela hotilor legali...

    Noi cei care auzim sau mai rau am simtit pe pielea noastra abuzurile bancherilor ce facem ? Pai avem fiecare in parte o putere de care putem sa ne folosim. Care ? Nu mai luam credite, nu mai facem depozite la bancile care s-au purtat abuziv cu noi. Orice afacere care ramane fara clienti este sortita esecului.

    1. Legea ne obliga sa tinem banii intreprinderilor in banci.

    Daniel, Sorin , voi nu aveti asa putin sentiment national. Cum vreti voi sa contribuiti la interesul national cand va exprimati in asemenea mod. Ce o sa zica presa straineza cand o sa aud ce spuneti voi. Vreti sa apara in publicatii ca voi si alti fericiti sunt responsabili pentru problemele din Romania. E cam la fel cu situatia de la Oltchim. Sa faceti greva atunci cand vrem sa vindem societatea :-( Sa ne plece musterii. Asa si acum. Pai daca afla opiniunea publica ca niste BRUTE le pun bete in roate acestor domni impecabil imbracati va dati seama de consecinte? Isi iau jucariile si pleaca? Si atunci noi cum mai organizam activitati ludice daca prin absurd se termina galceava politica? Ce facem atunci. Ramane Bursa singura publicatie de citit, caci celelalte dau faliment din lipsa de inspiratie. Pardon, daca tot suntem BRUTE , macar o sa ne specializam cu niste frumoase si asa ne trebuie si ceva de inspiratie pentru informare sa nu ramanem doar la orgasmul intelectual oferit de aceasta prestigioasa publicatie.

    multe banci au comisioane de administrare si aceste este un inceput. bancile si-au batut joc de populatie sub protectia BNR si vad ca nimeni nu este tras la raspundere. bravo pentru articol

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb