Un fond al BT vinde 2,5% din acţiunile SIF Moldova

V.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 iulie 2013

Gabriel Goia, BTAM: "Decizia a fost luată în spiritul respectării prevederilor legale privind limitele de deţinere la emitentul SIF Moldova"

Fondul de investiţii BT Invest1, parte a grupului Banca Transilvania, intenţionează să vândă, astăzi, pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), un pachet reprezentând 2,5% din acţiunile SIF Moldova (simbol SIF2). Transferul celor 13 milioane de acţiuni urmează să fie intermediat de BT Securities, printr-o vânzare specială la ordin, potrivit unui anunţ transmis ieri BVB.

"Decizia de a vinde un pachet de 13.000.000 acţiuni SIF2 a fost luată în spiritul respectării prevederilor legale privind limitele de deţinere la emitentul SIF Moldova, dar, în acelaşi timp, a respectării principiului apărării intereselor investitorilor în fondurile administrate de BT Asset Management", ne-a declarat Gabriel Goia, Director Investiţii la BT Asset Management (BTAM).

Costel Ceocea, preşedintele SIF2 Moldova, ne-a precizat că nu ştie de ce BT a luat această hotărâre, declarându-ne că decizia aparţine în exclusivitate BTAM.

BT Asset Management, care administrează activele fondului de investiţii BT Invest 1, a solicitat ca tranzacţia să fie efectuată doar în cazul execuţiei integrale a ordinului de vânzare, se arată în comunicatul transmis Bursei.

Titlurile sunt evaluate la 15,66 milioane lei (3,53 milioane euro), în funcţie de cea mai recentă cotaţie bursieră.

La cea mai recentă şedinţă AGA de la SIF Moldova, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a limitat la 5% drepturile de vot pentru grupul Banca Transilvania şi firma cehă de brokeraj Wood&Company, care deţin împreună 9,8% din acţiunile societăţii de investiţii, peste pragul legal de deţinere la SIF-uri, de 5%.

Comisia a stabilit că cele două părţi acţionează concertat, având în vedere un deal cu 4,91% din titlurile SIF Moldova realizat la 8 martie, ultima zi în care investitorii care cumpărau acţiuni aveau dreptul să participe la AGA.

Comisia a mai arătat că mai multe persoane grupate în jurul Băncii Transilvania acţionează concertat, printre acestea regăsindu-se preşedintele CA al băncii, Horia Ciorcilă, şi administratorul de investiţii al BT Asset Management şi două dintre fondurile administrate de acesta.

CNVM a emis o ordonanţă prin care a dispus ca acţionarii să îşi reducă participaţia la 5% în termen de trei luni de la data intrării în vigoare a atestatului.

Acţiunile SIF Moldova (simbol SIF2) au încheiat şedinţa bursieră de ieri în scădere cu 0,41%, la 1,205 lei/unitate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb