Un fond controlat de Iulian Cîrciumaru a împrumutat Holde Agri Invest cu 1,5 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 10 octombrie

Sursa foto: holde.euacasa

Sursa foto: holde.euacasa

English Version

Iulian Cîrciumaru este acţionar şi preşedintele companiei

Directorul general al Holde a fost schimbat recent din funcţie

SevenX Ventures, vehicul de investiţii controlat de Iulian Cîrciumaru, a împrumutat Holde Agri Invest cu suma de 1,5 milioane de lei, conform unui raport al operatorului de terenuri agricole din ţara noastră, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Împrumutul a fost contractat pentru a susţine nevoile curente ale companiei şi a asigura capitalul de lucru necesar în perioada următoare, scadenţa fiind în octombrie 2027.

Recent au avut loc o serie de schimbări în conducerea Holde Agri Invest. În a doua parte a lunii trecute, directorul general Liviu Zagan a fost schimbat din funcţie, în locul său fiind numit temporar directorul general adjunct Bogdan Serghiescu, care pe atunci era şi director financiar. Ulterior, Bogdan Serghiescu a renunţat la poziţia de director financiar, în locul său fiind numit Bogdan Lungu, executiv cu experienţă de 24 de ani în domeniul financiar şi operaţional, conform companiei.

Pentru primele şase luni ale anului, Holde Agri Invest a înregistrat o pierdere de 12,2 milioane de lei, cu 40% mai mare decât cea din prima jumătate a anului trecut, chiar dacă veniturile din exploatare au crescut cu 12%, până la 62 milioane lei. Cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 71,5 milioane lei, cu 16% peste cele din primul semestru al anului, în condiţiile creşterii masive a cheltuielilor cu mărfurile, până la aproape treisprezece milioane lei, a celor cu aferente arendei până la 1,9 milioane lei şi a altor cheltuieli de exploatare.

Potrivit preşedintelui Iulian Cîrciumaru, Holde Agri Invest trece printr-o perioadă cu provocări semnificative, cauzate în principal de seceta extremă, care a afectat serios producţiile în toată industria agricolă. "Într-un context deja dificil, acesta fiind al doilea an consecutiv marcat de dificultăţi, suntem nevoiţi să regândim direcţiile strategice pentru viitor", a scris Cîrciumaru, în raportul de prezentare a rezultatelor semestriale.

Pe de altă parte, conducerea executivă a companiei subliniază că activitatea Holde are un caracter sezonier, astfel încât rezultatele din prima jumătate a anului nu trebuie considerate de către investitori ca o imagine pro-rata a rezultatelor financiare ale companiei pe parcursul întregului an financiar 2024.

La jumătatea anului, fondurile Sevenx Ventures şi Vertical Seven Group - vehicul controlat de Iulian Cîrciumaru şi Andrei Creţu - aveau 13,7%, respectiv 11,1% din Holde Agri Invest, companie a cărei evaluare curentă se ridică la circa 70 milioane lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb