Un fost angajat al Transelectrica cere despăgubiri de aproape 4,4 milioane lei, după ce a fost revocat în 2021

F.D.
Piaţa de Capital / 31 octombrie 2023

Un fost angajat al Transelectrica cere despăgubiri de aproape 4,4 milioane lei, după ce a fost revocat în 2021

Transelectrica, companie de stat controlată de Secretariatul General al Guvernului (SGG), anunţă că Marius Stanciu, fost membru al directoratului, cere despăgubiri de aproape 4,4 milioane lei la Curtea de Arbitraj de la Viena, după ce a fost revocat de companie în 2021, conform unui comunicat publicat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

"Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA informează publicul investitor asupra faptului că pe rolul Centrului de Arbitraj de la Viena a fost înregistrată cererea de arbitraj ARB-5768 Stanciu Marius-Viorel (RO) vs. Transelectrica (RO). Prin intermediul acestei cereri, domnul Stanciu Marius-Viorel, fost membru al Directoratului, revocat prin Decizia Consiliului de Supraveghere nr. 25/25.06.2021, a solicitat obligarea Companiei la plata sumei totale de 4.390.618,73 lei reprezentând compensație de neconcurenţă, compensaţie pentru terminarea contractului, precum și accesorii. Totodată, domnul Stanciu Viorel-Marius a solicitat obligarea Companiei la plata dobânzii legale aplicată la aceste pretenții, până la data plăţii efective", se menţionează în comunicatul de la BVB.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Asta cred ca era angajat pe viata, minim 30 de ani. TEL plateste minim dublul acestei sume pentru posturile din directorat si asta cu conditia sa nu demita mai mult de unul pe fiecare post pe perioada unui mandat, altfel sumele cresc exponential. Jaf la drumul mare!

    sat fara caini si transel ectrica. ca hidroelectrica(vezi ieri amenzi pt bani risipiti aiurea) si ca restul. le e greu sa vorbeasca cu un avocat bun inaine de a lua asa o decizie. care nu e prima apropo, ca au mai revocat inante de incheierea mandatului niste membrii ca, si la fel despagubiri de milioane au cerut si primit.

    sau poate e noua metoda de a mai capusa firmele de stat. ca toti astia au fost cu pile de la partid numiti. si apoi sunt "dati afara", fara motiv, si pila "nervoasa" , da in judecata firma de stat pt cateva milioane de lei, in acest caz aproape 1 milion de dolari. 

    1. Ai dreptate, este vorba de căpusare! Cei care nu au prevăzut " consecințele " ar trebui să plătească din buzunarul propriu!

    Sunt miliarde deja de plata pt acest tip de contracte frauduliase, aranjaye special pt concedierea ( intentionat fraudulenta) astfel ca instantele sa acorde mega despagubiri ! E mai usor pt coalitie sa infrunte milioane de angajati sau pensionari incercand sa reduca platile decat sa revizuiasca si sa stabileasca norme corecte pt aceste contracte?!

    sa dea banii prietenul austriecilor de la omv, dl fost ministru virgil popescu,

    care si-a pus prietenii din judet la transel ectrica 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb