Un fost ofiţer SRI a cerut mită peste 450.000 de euro

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 13 ianuarie 2015

Actualizare 17:22 Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, arestat preventiv

Locotenent-colonelul în rezervă Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis astăzi Tribunalul Bucureşti, la propunerea DNA, scriu surse din presă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

(Valentin Busuioc)

---

Procurorii militari din cadrul DNA au dispus ieri punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului lt. col. (r) Daniel Dragomir, fost ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor.

De asemenea, procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Zoica Marinela Dragomir, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, în forma complicităţii, şi spălare a banilor.

Un comunicat DNA precizează că, în perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, Daniel Dragomir, care îndeplinea funcţia de şef grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informaţii, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins şi, ulterior, a primit de la un martor denunţător, administrator al unor societăţi comerciale, suma totală de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro, compusă din: 1.648.400 lei, echivalent a 374.078,01 euro (deşi iniţial a pretins suma de 400.000 euro), sumă primită în numerar într-un cont bancar deschis pe numele altei persoane, 309.952,32 lei (echivalent a 70.575,87 euro), reprezentând finanţarea cheltuielilor necesare înfiinţării, dotării şi asigurării funcţionării unei societăţi comerciale, incluzând şi un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne.

Alţi 72.000 lei (echivalent a 18.000 euro), reprezintă salariul lunar de 8.000 lei, primit de soţia sa Dragomir Marinela Zoica, în calitate de administrator al acestei firme nou înfiinţate.

DNA arată într-un comunicat de presă: "Sumele de bani menţionate mai sus au fost pretinse şi primite de către inculpatul Dragomir Daniel, pentru a-şi folosi influenţa, prin prisma funcţiei deţinute, asupra unor funcţionari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Garda Financiară.

Totodată, inculpatul i-a promis denunţătorului că-i va determina pe acei funcţionari publici să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în sfera atribuţiilor de serviciu sau erau contrare acestora, în legătură cu rambursarea la timp, de către firmele martorului denunţător, a unor sume de bani, solicitate cu titlu de TVA de la bugetul de stat, sau stoparea unor controale fiscale.

În aceeaşi perioadă, cei doi inculpaţi au transferat succesiv sumele de bani menţionate mai sus, în conturi aparţinând acestora sau unor membri ai familiei, iar, ulterior, au constituit depozite şi au cheltuit o parte din bani în interes personal, în scopul disimulării originii ilicite a sumei de 1.648.400 lei, reprezentând contravaloarea a 374.078,01 euro, produs al infracţiunii de corupţie".

Inculpatei Dragomir Marinela Zoica i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Și anume, jumătate de milion de E, pentru ca evazionistul scârbos și lepros să nu fie prins, cât trebuie să fi fost câștigul mizerabilului? Un milion?

    Și dacă a devenit denunțător, scapă? Sau își plătește toate dările? Cine este denunțătorul evazionist? De asta sunt atâtea Cayenne-uri prin București? 

    Pe asta il trimit la belit. Pe multi altii ii fac scapati. Suntem constienti ca mafiotizarea statului s-a facut cu largul concurs al acestor inutili ciini de paza. Ba mai mult, se pare ca acesti securisti au constituit detasamentul de asalt in procesul de mafiotizare a statului.

    In toate serviciile secrete apar asemenea specimene, si-n CIA, MI5/6, DSE,KGB, exemplare care-ti intorc nasul la ceafa cind trec pe linga tine, iar tara sta la mila lor, ca-s schmecheri la "cirma si scutul tarii"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb