Un păgubit RCA protestează în faţa sediului ASF

M.G.
Piaţa de Capital / 14 septembrie 2020

Un păgubit RCA protestează în faţa sediului ASF

Un şofer păgubit în urma unui accident auto protestează în acest moment în faţa sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi ameninţă că intră în greva foamei dacă nu primeşte răspuns la petiţiile trimise ASF. La faţa locului au fost prezente la un moment dat şi două ambulanţe, iar protestatarul a fost flancat în mare parte din timpul protestului de paznicii ASF. La ora redactării paznicii nu mai erau în afara sediului să-l supravegheze pe protestatar.

Potrivit surselor BURSA, protestatarul se numeşte Mihai Constantin şi este din judeţul Vâlcea, Valea Bălcească. Acesta a mai protestat la ASF în acest an, iar într-o ocazie a fost invitat de Nicu Marcu, la câteva zile după preluarea funcţiei, în biroul acestuia ca cei doi să discute. Potrivit informaţiilor noastre, Marcu i-ar fi promis protestatarului că ASF îi va trimite un punct de vedere juridic însă Constantin nu a primit nimic până în momentul de faţă.

Constantin nu a primit autorizaţie de protest de la primăria Bucureşti pe motiv că protestul său nu respectă normele Covid.

Protestul este împotriva ASF, a directorului direcţiei juridice Petrescu Răducu Marian şi a comisiei de soluţionare a petiţilor. Constantin acuză ASF de abuz în serviciu, manipularea consumatorilor şi înşelarea acestora, de "blat" cu asiguratorii RCA. El spune că ASF sunt avocaţii asiguratorilor RCA şi face un apel către Nicu Marcu ca drepturile asiguraţilor să fie respectate.

Constantin solicită ca ASF să-i răspundă dacă în dosarul său de păgubit (R.C.A./B/826/2019) asiguratorul RCA şi-a respectat în termen obligaţia prevăzută în legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă (art. 21, alin. 1) sau nu.

Mihai Constantin a suferit un accident rutier în data de 13 octombrie 2018 în urma căruia au fost necesare circa 70-80 de zile de îngrijire. La dosarul de daună, depus la 18 ianuarie 2019, acesta ar fi depus şi filmul accidentului de pe bordul unui alt şofer şi a solicitat ca daune morale şi materiale peste 1 milion de lei.

Protestatarul ar fi cerut daunele materiale şi morale în baza raportului medico-legal, iar asiguratorul a cuantificat prejudiciul la 22.000 de lei (daune materiale şi morale), sumă ce nici nu acoperea cheltuiala păgubitului.

Asiguratorul nu a răspuns solicitării păgubitului în termenul de 30 de zile prevăzut în legea 32/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă, iar la 1 martie Constantin a trimis notificare asiguratorului că sunt în întârziere. Ulterior, în 28 martie 2019, a venit cuantificarea de 22.000 de lei, iar dată fiind nemulţumirea păgubitului asiguratorul a trimis în 24 aprilie o nouă ofertă de despăgubire de 35.000 de lei (3.290 lei daune materiale şi 31.710 lei daune morale).

Potrivit informaţiilor noastre, ASF i-ar fi spus iniţial protestatarului într-o adresă că acesta nu a depus toate documentele la dosarul de daună. În prezent ASF spune că motivul întârzierii este faptul că Poliţia a răspuns târziu la cauză şi că termenul de 30 de zile de care beneficiază asiguratorul începe să curgă abia de la răspunsul Poliţiei, nu de la "data înaintării cererii de despăgubire de către asigurat ori de către partea prejudiciată" cum scrie în legea nr. 132/2017.

Protestatarul ar fi depus astăzi o plângere penală pentru înşelăciune la DNA.

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Mafia din ASF lucrează pentru tine. Nu pentru tine păgubitule, ci pentru firmele de asigurări.

    1. Mafia din ASF lucreaza mana in mana cu escrocii RCA, adica cu aia care "va fac la buzunar" in fiecare an, cand platiti o suma de bani, deloc mica pentru nimic.

      Cot la cot cu mafia ASF se afla onor statul roman, guvernul Romaniei care promoveaza in Romania interesul corporatiilor straine de a face cat mai mult profit pe seama fraierilor dispusi sa plateasca RCA pentru nimic.  

      Toți dați în asigurători...ca se mărește polita si se iau banii ...dar nici unul din voi ... cei comentatori... nu scrieți sau nu știți ca daunalitatea creste datorita reparațiilor....ca un service de cacao facturează reparatie cu tarif orar de 1000ron plus TVA .... asta de ce nu scrieți.?...ca vopseste o bara spate de Dacia Logan cu 3498ron care e și neagra pe jumătate.... hoții mai mari sunt prin service-uri care forțează si măresc daunalitatea artificial ..... ar fi bine sa va informați înainte ca să va pronunțați în neștiință de cauza .... voi astia cârcotași si comentatori în nestiinta...

    Ce animale de servici in primarie !!! Nu au dat autorizatie de protest !!!

    De fapt nici nu are nevoie de autorizatie de protest pentru ca are dreptul la libera exprimare ! 

    1. A primit si amenzi si atentionari de la Politia Locala deoarece protesta fara masca. Ceva pentru nerespectarea Covidului, chit ca omul protesteaza de unul singur.

      Cand se uneste statul impotriva ta, mori cu dreptatea in mana.

      Avea și masca la el omul. Inițial zicea ca își da foc in fata la ASF dacă nu i se face dreptate!

      dar nu stim sau nu vrem sa stim.nu suntem uniti,nu iesim la vot,nu luam atitudine si ii lasam pe coruptii din sistem sa faca ce vor.e adevarat ca daca faci o plangere nu te baga nimeni in seama.deci totul vine de la justitie.anul acesta sunt alegeri.eu ii votez pe cei care nu au mai fost la butoane.

      Ce garanție să ai ca daca este nou in politica, este și cinstit.

      am primit amenda pentru ca chipurile asi fi deranjat ordinea publica (larma).

    O sa-i dea Nicu Marcu un comunicat de presa prin care il asigura ca a demarat o ampla investigatie asupra aspectelor semnalate. Poate cu aceasta ocazie, Nicu Marcu va raspunde si ziarului National daca a demarat vreo investigatie asupra modului in care banii de asigurari de la Euroins au fost sifonati in Bulgaria cu buna stiinta a colegului Rosu.

    1. O sa-i dea o mare ****

    Sunt curios cum se numeste asiguratorul. De asemenea sunt curios daca cei care au calculat suma care se da ca si despagubire sunt de acord sa facem urmatorul experimet: sa primeasca suma pe care o dau ei si sa "primeasca" acelasi accident suferit de omul in cauza. Apoi mai vorbim....Nu zic ca suma ceruta de victima nu este , poate, exagerata, dar trebuie ajuns la o intelegere in care partile sa fie multumite. Nu mi-as mai pierde timpul cu asiguratorul , proces in instanta si gata...

    1. Nici instanța nu o sa ii acorde suma cerută , sunt drăguți cu asiguratorul ....si pentru a nu se crea precedent pentru o despăgubire usturătoare , ca dreptate are omu.

      City

      Cum si pe ce criterii a ajung pagubitul asta sa ceara 1 milion de RON?

    Exxxtradordinar, pentru ce protesteaza unii romani! Dar pentru macar cativa km in plus de autostrada nu protesteaza nimeni? Pentru mai multa curatenie in spitale si pentru scoli mai bine organizate nu protesteaza nimeni? Asta inseamna ca romanului ii poti lua orice, mai putin masina eprsonala...sau, ma rog, piese din masina personala!

    1. Păi tu, tu de ce nu protestezi pentru autostrăzi? Autostrăzile astea ne-au falimentat.

      Dacă construiam spitale și școli din toți banii virați către autostrăzi, azi nu mai erau asemenea specimene la putere.

      Dar, spor la protest. O să mă bucur când te voi vedea pe milionul de euro pe 1 km de autostrada, cum mănânci roșii cu brânză în căruță, oricum mulți nu dispun de mașini de autostrada. Dar visează la autostrăzi.  

      De cat sa trancanesti pe net, fi tu primul care iesi in strada, sa protestezi, ptr. problemele enumerate, ipocritule!

    Felicitări tuturor celor care comentează sub ...Anonimat????!!! .... lașilor

    1. Mda cine vb ????????

    ASFeste mana in mana cu cei de la asigurari!I In timp ce asteptam la trecerea de pietoni a venit un individ cu viteza si mi-a indoit putin usa portbagajului ,bara din spate si senzorii de parcare care nu au mai functionat! Datorita impactului ,trapa se deschide in timp ce conduc, iar la evaluare mi-au spus ca repararea trapei nu este de competenta lor ,ca trapa nu sa defectat din cauza impactului! In urma reclamatiei facute la ASF mi-au spus ca ,compania euroins a platit 7535 lei bani care daca-i primeam as fi reparat si trapa si celelalte avarii!Niste hoti care mananca banii celor care platesc asigurari fara ca ei sa ii despagubeasca corect pe cei care platesc anual o suma destul de mare pentru nimic (pentru a le umple lor buzunarele)

    1. Legislatia UE e si in Romania. Autoritatile nu pot certfica sau confirma sumele aferente despagubirilor. Doar instanta poate !

      SI DE CE NU AI PRIMIT BANII? 7000 RON POATE CA ERAU SUFICIENTI...

    E drept ca multe companii de asigurari au intarzieri cu plata sau ca provoaca nemultumiri. Dar, aici e si vina acestor capuse mici si urate, numite service-uri auto. Tocmai d-aia cei de la ASF nu se grabesc sa traga la raspundere companiile de asigurarri, cu toate ca, daca vor fi gasite vinovate, vor fi amendate si sanctionate asa cum s-a intamplat si anul trecut.

    Sunt pe mana, toti stiu asta. Multi dintre asiguratori aunt detinuti de politicieni iar ASF-ul se preface ca lucreaza si nu ii sanctioneaza deloc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb