Un sfert dintre români nu consumă legume în fiecare zi

V.S.
Miscellanea / 30 august 2023

Un sfert dintre români nu consumă legume în fiecare zi

Un sfert dintre români nu consumă legume în fiecare zi şi doar jumătate consumă zilnic, conform unui comunicat al companiei Nestle remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, principalele motive invocate de respondenţi sunt preţurile ridicate ale alimentelor sănătoase şi lipsa timpului, întrucât prepararea mâncărurilor sănătoase presupune alocarea unui timp optim.

Nicoleta Tupiţă, dietetician în cadrul Nestle România, a declarat că: "Acum, la cumpăna dintre vară şi toamnă, suntem în plin sezon de legume şi fructe proaspete, gospodinele pregătesc conservele de iarnă, vedeta fiind tradiţionala zacuscă. O zacuscă cu ciuperci sau cu fasole, consumată cu pâine integrală poate fi, dacă vreţi, un exemplu de VeggiePorţie tradiţională. Pentru cei care nu au timp de aşa ceva, există legumele proaspete şi, la iarnă, legumele congelate, care păstrează destul de bine mineralele şi elementele nutritive odată cu congelarea rapidă, imediat după recoltare. Fie că eşti omnivor, vegetarian, vegan sau flexitarian, VeggiePorţia te ajută să pregăteşti mese echilibrate exclusiv din alimente de origine vegetală, care îţi asigură toţi macronutrienţii de care ai nevoie (proteine vegetale, carbohidraţi buni, grăsimi), precum şi o bună parte din micronutrienţi (vitamine şi minerale)".

Se mai arată în comunicat faptul că românii au crescut frecvenţa consumului de fructe şi legume, fie pentru că sunt mai accesibile ca preţ decât produsele animale, fie pentru că îşi doresc să mănânce mai sănătos. Pe zi ar fi recomandate 400 g de fructe şi legume. Riscurile apariţiei unor boli va scădea, iar consumul acestora are un efect scăzut asupra mediului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb