Ungureanu: "Scăderea cheltuielilor bugetare nu va fi posibilă în an electoral"

F.A.
Politică / 23 ianuarie 2014

Scăderea cheltuielilor bugetare nu va fi posibilă în an electoral, susţine preşedintele partidului Forţa Civiă, Mihai-Răzvan Ungureanu, precizând că "un simplu acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu va produce schimbările esenţiale de care are nevoie economia României", se arată într-un comunicat de presă.

Ungureanu a afirmat: "În discuţiile cu FMI mă aştept la negocierea unor măriri de taxe, în lipsa accizei pe motorină. Va fi an electoral, Guvernul duce în spate cheltuieli bugetare uriaşe, iar Primăriile cerşesc bani pentru proiecte. În ceea ce priveşte propunerea Guvernului pentru o mai bună colectare, reamintesc că instituţiile statului au cele mai mari datorii".

Misiunea FMI se află la Bucureşti în perioada 21 ianuarie - 5 februarie pentru discuţii privind prima şi a două evaluare a acordului preventiv cu România, aprobat pe 27 septembrie 2013.

"Guvernul trebuie să se încadreze în deficitul bugetar agreat. USL şi-a asumat o scădere a cheltuielilor bugetare, însă greu de crezut că acest lucru se va întâmplă în an electoral. Poveştile cu stimularea cererii interne nu sunt folositoare nimănui în condiţiile unei creşteri a cheltuielilor bugetare pe seama plătitorilor noilor taxe şi impozite şi în lipsa oricăror investiţii semnificative. Mărirea salariului minim, fără o reducere de alte taxe, ascunde de fapt o creştere de costuri suportate de noi", consideră preşedintele Forţa Civică.

Mihai-Răzvan Ungureanu aminteşte că România trebuie să se împrumute pentru a plăti datoria din vechiul acord cu FMI. "România ar fi trebuit să plătească împrumutul prin creştere economică, de altfel principala condiţie (promisiune) impusă (făcută) de FMI. România plăteşte însă datoria către FMI dintr-un alt împrumut", a declarat preşedintele FC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb