UniCredit: "Fuziunile în sectorul bancar european sunt greu de realizat"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 iulie 2019

UniCredit: "Fuziunile în sectorul bancar european sunt greu de realizat"

UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar din Italia, îşi va menţine obiectivul de creştere organică în noul plan de afaceri, care va fi anunţat anul acesta, a afirmat directorul general Jean Pierre Mustier, într-un interviu acordat publicaţiei La Stampa, apreciind că fuziunile în sectorul bancar european sunt dificile, transmite Reuters.

"Am fost întotdeauna clar", a răspuns Mustier când a fost întrebat de speculaţiile privind posibilitatea fuziunii dintre UniCredit şi grupul bancar francez Societe Generale sau banca germană Commerzbank.

"Planul nostru este construit pe bază organică, conducerea este concentrată pe execuţie. Fuziunile în sectorul bancar european sunt dificile, iar noul nostru plan de afaceri va fi în linie cu cel precedent, obiectivul fiind de a crea valoare pentru acţionari", a explicat şeful UniCredit, potrivit Agerpres.

Luna trecută, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că UniCredit analizează o posibilă ofertă de preluare a băncii germane Commerzbank. Deşi deocamdată nu este clar dacă va fi formulată o ofertă, conducerea UniCredit este interesată de mai multă vreme de extinderea în Germania, susţin sursele. UniCredit deţine deja HVB, o importantă bancă germană cu sediul la Munchen.

De la numirea lui Jean Pierre Mus-tier în fruntea UniCredit, în 2016, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului. UniCredit a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

UniCredit SpA este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb