Unicredit lansează o emisiune de obligaţiuni de 500 de milioane de lei

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 iulie 2017

Unicredit lansează o emisiune de obligaţiuni de 500 de milioane de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat, joia trecută, prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti SA a obligaţiunilor emise de UniCredit Bank, adresate exclusiv investitorilor calificaţi, potrivit unui comunicat al băncii.

Instituţia de credit intenţionează să emită obligaţiuni de 500 de milioane de lei, cu valoarea nominală de 10.000 lei/obligaţiune, cu maturitatea la 3 ani, 5 ani şi 7 ani.

În cazul suprasubscrierii, oferta poate creşte la 61.000 obligaţiuni.

Preţul de vânzare este de 10.000 lei/obligaţiune.

Pentru clasa 2020, dobânda va fi în intervalul 0,6-0,7%/an + ROBOR la şase luni, pentru 2022 între 0,8% şi 0,9%/an + ROBOR la 6 luni, iar pentru 2024 va fi între 1% şi 1,1%/an + ROBOR la 6 luni.

Perioada de derulare a ofertei va fi 17 - 21 iulie 2017.

Ratele finale ale dobânzii vor fi publicate cu două zile înainte de data de închidere a ofertei.

Unicredit Bank a avut, anul trecut, un profit net de 266,55 milioane de lei, cu 20% mai mare faţă de anul anterior, potrivit prospectului ofertei.

Emitentul este controlat în mod direct de către UniCredit S.p.A., care deţine o participaţie de 98,328% din capitalul social.

Fitch Ratings a acordat Emitentului caliticativul BBB- din perspectiva neîndeplinirii obligaţiilor pe termen lung ale emitentului, cu perspectivă stabilă, conform prospectului. Obligaţiunile nu au primit un rating.

Documentul băncii prezintă o serie de riscuri aferente ofertei, printre care: "- Făcând parte dintr-o instituţie financiară globală, activităţile emitentului sunt extrem de sensibile la modificările din pieţele financiare şi la condiţiile economice generale din Europa, din Statele Unite ale Americii şi din alte părţi ale lumii.

- Activitatea Emitentului este supusă riscului ca debitorii şi alţi parteneri contractuali să nu îşi poată îndeplini obligaţiile faţă de Emitent din cauza insolvenţei, falimentului, lipsei de lichidităţi, problemelor economice globale sau locale, eşecurilor operaţionale, evoluţiilor politice sau altor motive.

- Emitentul este expus la riscul modificărilor nefavorabile privind valoarea portofoliului său de investiţii.

- Emitentul este expus la riscul de pierdere sau de depreciere a activelor acestuia ca urmare a variaţiilor ratelor de dobândă sau de curs valutar.

-Emitentul îşi desfăşoară activitatea într-un mediu extrem de competitiv, iar prejudiciile reputaţionale i-ar putea afecta poziţia competitivă.

- Emitentul depinde de acces la finanţare şi la alte surse de lichidităţi care pot fi restricţionate din motive independente de controlul acestuia.

- Modificarea ratelor dobânzii ar putea afecta în mod negativ activitatea bancară a Emitentului.

- Emitentul este supus unor riscuri de natură juridică ce pot afecta într-un mod negativ situaţia sa financiară sau rezultatele operaţionale".

Banca precizează că fondurile nete rezultate în urma emisiunii Obligaţiunilor (aproximativ 500.000.000 lei) vor fi utilizate în scop general de finanţare (care poate include acordarea de împrumuturi clienţilor Emitentului).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb