UniCredit va păstra în Austria expertiza pentru Europa de Est

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 14 decembrie 2015

Restructurarea grupului bancar italian UniCredit nu îi va afecta şi pe experţii pentru Europa de Est de la Viena, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei, Ewald Nowotny, transmite Reuters.

Luna trecută, UniCredit a anunţat că îşi va reduce personalul cu 14% şi de asemenea că intenţionează să îşi restructureze sau să vândă o parte din operaţiunile din Austria şi Italia, în încercarea de a-şi consolida poziţia de capital fără a cere acţionarilor noi fonduri.

Divizia Bank Austria se ocupă de gestionarea majorităţii operaţiunilor UniCredit din Europa Centrală şi de Est însă contractul referitor la menţinerea acestor afaceri în Viena expiră în luna martie a anului viitor. Cu toate acestea, Ewald Nowotny susţine că aceste locuri de muncă vor rămâne la Viena în loc să fie mutate la Milano.

"Competenţa pentru Europa de Est cu siguranţă va rămâne în Austria. Aceşti experţi sunt greu de găsit în altă parte", a declarat Ewald Nowotny.

Cu toate acestea, UniCredit a avut discuţii cu firma americană de private equity Cerberus Capital Management, a cărei divizie GoldenTree Asset Management deţine pachetul majoritar de acţiuni la banca austriacă BAWAG PSK, cu privire la vânzarea diviziei de retail a Bank Austria. Operaţiunile de retail ale Bank Austria regrupează 200 de oficii bancare şi aproximativ 9.200 de angajaţi în Austria, notează Reuters.

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb