Uniqa Asigurări mizează pe o creştere cu 15% a afacerilor în acest an, la 580 milioane lei

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 mai 2009

Uniqa Asigurări estimează o valoare a primelor brute subscrise de aproape 580 milioane lei în 2009, în creştere cu 15% faţă de anul trecut, şi mizează pe un profit de cel mult 3 milioane euro, a declarat, ieri, Ileana Horvath, preşedintele directoratului companiei.

În 2008, compania a înregistrat prime brute subscrise de 507 milioane lei.

Horvath a precizat că principalele elemente care stau la baza estimărilor pentru acest an sunt schimbarea structurii portofoliului, reechilibrarea lui, în sensul unei atenţii mai mari acordate asigurărilor de bunuri, locuinţe şi pentru IMM-uri, în detrimentul celor pentru răspundere civilă auto (RCA).

Anul trecut, Uniqa Asigurări a avut o pierdere de 100 milioane lei. "Aceste pierderi se vor regăsi la majoritatea companiilor de asigurare, ca urmare a noilor norme privind calculul rezervei de daune neavizate. Prin schimbarea acestei metodologii de calcul, rezultatele companiei au fost influenţate", a spus Horvath.

Reprezentantul companiei a precizat că, în primul trimestru din acest an, Uniqa Asigurări a avut afaceri de 140 milioane lei, în creştere cu 11% faţă de intervalul similar din 2008.

"Rezultatele din primul trimestru sunt neaşteptat de bune. Am înregistrat profit, chiar dacă acesta nu a fost foarte mare", a mai spus Horvath.

În prezent, Uniqa Asigurări are 1.100 angajaţi şi 8.000 de agenţi de asigurare.

Grupul Uniqa va înfiinţa compania de asigurări de viaţă Uniqa Life în toamna acestui an

Grupul austriac de asigurări Uniqa va relansa asigurările de viaţă, odată cu înfiinţarea companiei Uniqa Life în toamna acestui an, pe fondul unui potenţial mare de dezvoltare pe care îl are această piaţă în România, pe termen lung, a anunţat ieri grupul.

Compania Unita, pe care Uniqa a preluat-o, nu mai are în portofoliu asigurări de viaţă din 2005, iar potrivit legislaţiei în vigoare este nevoie de înfiinţarea unei alte companii pentru acest tip de asigurări.

"Asigurările de viaţă au un mare potenţial pe termen lung în Româ­nia. Pe acest segment, beneficiem şi de experienţa locală a Unita, care a fost unul dintre pionierii în asigurări de viaţă, la care se adaugă know-how-ul oferit de grup", a declarat Andreas Brandstetter, membru al boardului Uniqa Group Aus­tria.

Grupul austriac de asigurări Uniqa a preluat la sfârşitul anului trecut de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita, care era la finalul anului trecut pe poziţia a opta în clasamentul asiguratorilor din România, cu o cotă de piaţă de 5,61% şi prime brute subscrise de 497,5 milioane lei, potrivit datelor CSA.

Uniqa a renunţat, la sfârşitul anului trecut la preluarea Astra, la care deţine 27% din acţiuni - pentru care a plătit 10 milioane euro în 2005 -, după ce negocierile pentru cumpărarea restului acţiunilor au eşuat, preţul fiind considerat prea mare. După eşecul negocierilor de preluare, Uniqa a decis retragerea numelui său din logo-ul Astra-Uniqa.

Capitalul social al Uniqa Asigurări a fost majorat recent cu 175 milioane lei, investiţia fiind realizată de Uniqa Group

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb